Összetartáson vett részt U16-os lány válogatottunk is
17
Apr
2024
Összetartáson vett részt U16-os lány válogatottunk is
2024. április 17.  |  18:00
Március utolsó napjaiban háromnapos összetartáson vett részt Székesfehérváron, az MKOSZ Edzőközpontjában a magyar U16-os lány válogatott.
 
„Szerettünk volna olyan játékosokat megfigyelni, akik korábban nem kaptak behívót, de az utóbbi időben nyújtott teljesítményük alapján rászolgáltak erre.” – hangsúlyozta a wbasket.hu-nak Czirják Szilvia szövetségi edző, amikor a tavaszi program hátteréről kérdeztük. „Hat ilyen játékos érkezett volna. Egyikük sajnos megbetegedett, de így is öten csatlakoztak hozzánk. A legfontosabb cél az volt: megmutathassák a válogatottban is, hogy mire képesek.”
 
Leterheltek a lányok, és több porondon is helyt kell állniuk ebben az időszakban, melyhez az időpontválasztással a válogatott stábja is igyekezett alkalmazkodni.
 
„A tervek szerint a múlt héten lett volna a Héraklész-hét, de a játékosok többsége az U18-as bajnokságban is érdekelt. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Héraklész-hetet két részre osztjuk. A közelmúltban megtartottuk ezt a háromnapos edzőtábort, majd a kadett döntőt követően jön a másik fele, ami egy négynapos soproni összetartás lesz. Így találtunk olyan egyensúlyt a klubokkal karöltve, hogy a játékosok eljöhettek és megnézhettük őket, de a junior döntőre való közvetlen felkészülési időszakba nem nyúltunk bele.” – mondta a szakvezető, aki külön kiemelte: bár a sportformát tekintve vegyes az összkép, de a hozzáállásra nem lehetett panasz. Összességében pedig értékes információkkal gazdagodott a stáb.
 
„Mint mindig, ezúttal is motiváltan érkeztek a lányok és jól dolgoztak, de azt is tapasztaltuk, hogy eltérő formában vannak. Akadt, akinek érezhetően sok volt az öt edzés, és nem tudta adaptálni ezt válogatott szinten. Eközben volt, aki bombaformában csinálta végig az edzéseket, és extra teljesítményt nyújtott.” – mondta Czirják Szilvia.
 
„Összességében nagyon jó pillanatképet kaptunk, ami hozzájárul azon biztos mag kialakításához, melyre a nyári felkészülés alatt támaszkodhatunk. Amennyiben nem történik sérülés, a stáb 7-8 játékost már meg tudna nevezni ilyen szerepben. A 9-12. helyre keressük a további játékosokat posztok szerint, itt viszont nagyon nyitott még a keret. A junior döntőn, illetve a kadett döntőn, ahol vezérszerepben kell lenniük, szeretnénk megnézni a lányokat. Így az ezt követő soproni összetartás végére kialakulhat azon 16 fős névsor, mellyel nekifuthatunk a nyári felkészülésnek.”
 
 
A magyar U16-os válogatott kerete a márciusi összetartáson:
 
Berzy Petra
Biczó Panna
Csaplár-Nagy Lara
Dévai Blanka
Dinnyés Petra
Fárbás Emma
Josepovits Kinga
Kárpáthegyi Léda
Kecsmárik Olívia
Kovács Viktória
Ocsenás Móna
Puskás Lili
Szőke Hanna
Tatai Fanni
Varga Boglárka
 
 
 
Forrás, fotó - wbasket.hu

Vármegyei szövetségek