Győzelemmel kezdett női válogatottunk az olimpiai selejtezőn
12
Apr
2024
Győzelemmel kezdett női válogatottunk az olimpiai selejtezőn
2024. április 12.  |  12:30

A hongkongi 3×3-as olimpiai selejtezőn magabiztosan nyerte első mérkőzését a magyar válogatott. A Beatrice Mompremier, Böröndy Vivi, Papp Dia, Szabó Fanni összeállítású nemzeti csapatunk 21-7-re verte Hongkongot. Folytatás 13 óra 10 perctől Lengyelország ellen.

Mindkét csapat az első mérkőzésére készült a tornán. Az ezzel járó felfokozott érzelmek az első percekre rányomták a bélyegüket. Hongkong szerzett vezetést, majd ezt követően Papp Dia és Beatrice Mompremier találataival vettük át a kezdeményezést.

A harmadik perc végéhez közelítve Papp Dia egy csúnya ütést kapott az arcára. A játékvezetők hosszas videózás után sportszerűtlen faulttal jutalmazták a hazai játékost a tettéért. Ennek eredményeként Dia két büntetőt dobhatott és ezekkel már 5-1-re léptünk el. Erről az állásról érkezett el az első megszakítás. Hongkongnak megvolt a hat csapatfaultja ekkor, ami mindenképpen kedvező pozíciót jelentett számukra.

A megszakítás után Beatrice Momprermier állt csapatunk élére, de kétszer betalált távolról Szabó Fanni is. Villámgyorsan 12-2-re léptünk el. Bár még öt perc volt hátra, de ez a futás döntőnek tűnt. Ahogy azonban mindig leírjuk, minden pontnak lehet jelentősége. Ráadásul lelki oldalról sem mindegy, hogy milyen az első meccs. A folytatásban megszerezte első pontját Böröndy Vivi, de újabb “gyilkos” duplát értékesített Szabó Fanni is.

A második megszakítás 15-4-ről érkezett el. Az utolsó négy percben már nem lehetett más a cél, mint mint a 10 perces játékidő vége előtt lezárni a találkozót. Ez sikerült is! Papp Dia duplájával és Beatrice Mompremier újabb villanásával 20-5-re vezettünk és végül Szabó Fanni találatával tudtuk lezárni az összecsapást 2 perc 10 másodperccel a vége előtt.

 

MAGYARORSZÁG - HONGKONG 21-7

FIBA 3x3 Universality Olympic Qualifying Tournament 1 2024
Hongkong
Jasmina JURAS, Najib CHAJIDDINE

Magyarország: Papp Dia 5, Szabó Fanni 7, Beatrice Mompremier 8, Böröndy Vivi 1

Hongkong: Tan Fung Ma 1, Hiu Lui Tong 4, Chan Wai Ping 1, Tsz kwan Li 1

Vármegyei szövetségek