A Falco a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa bronzérmese
07
Apr
2024
A Falco a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa bronzérmese
2024. április 7.  |  18:30

A Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa küzdelmei után a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa bronzmérkőzésével folytatódott a budapesti kupahétvége helyosztóinak programja, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ellenfele az NKA Universitas Pécs volt.

Tanoh Dez szerezte a szombathelyiek első hét pontját, 11-4-gyel kezdett a Falco – négy perc játékot követően ki is kérte első idejét Csirke Ferenc. Benke betörésével, majd Tanoh Dez hátradőlős tempójával kétszámjegyűre hízott a differencia, Herger „szépített” (17-9). A szombathelyiek a negyed második felében is őrizték korán megszerzett előnyüket, Kerpel-Fronius dudaszós duplája zárta az első etapot (28-18).

Scherer és Manjgafic dupláival nézett be tíz alá a második etap közepén az NKA, pontatlanabbá vált a Falco játéka. Főként bentről próbálkoztak a pécsiek, 17 perc alatt mindössze hat triplakísérletük volt, de így is fel tudtak zárkózni – Benke betörésével aztán újfent ellépett hét ponttal a Konakov-legénység (43-36). A lepattanócsatát dominálták a sárga-feketék, félidőre 24-8-as előnyt alakítottak ki ezen a fronton, ennek fényében nem volt meglepő 50-40-es vezetésük a nagyszünetben.

 

 

A folytatásban kezdett ellépni a szombathelyi gárda, de 62-46-nál elkapta a fonalat a Pécs, a gyors 8-2-es futás Milos Konakovot késztette időkérésre. Vissza is vette a kezdeményezést a vasi alakulat, főként a mindössze 17 perc alatt már 25 pontnál járó Perl vezérletével. Az első játékrészhez hasonlóan a harmadikban is a Falco akarata érvényesült inkább, 79-62-t mutatott az eredményjelző a záró felvonás előtt.

Jordano és Durmo is betalált kintről, magabiztosan őrizte előnyét a szombathelyi együttes a záró tíz perc kezdetén. Keller húzott be egy alley-oop-ot, 20 pontra növelve a különbséget, Tiby és Jordano tett rá még egy lapáttal (93-69). Az utolsó percek már nem tartogattak komolyabb izgalmakat, a Falco gyakorlatilag végig kézben tartotta a bronzcsatát, így éremmel távozhatott a BOK Sportcsarnokból – még ha nem is olyan fényessel, mint szurkolóik előzetesen várták.  

 

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – NKA Universitas Pécs 101-81 (28-18, 22-22, 29-22, 22-19)

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa, bronzmérkőzés
BOK Sportcsarnok, Budapest
Játékvezetők: Makrai Márton, Dr. Mészáros Balázs, Ádám József

 

Falco: Pot 4, Tanoh Dez, Benke Sz. 10, Krivacevic 5, Tiby 6. Csere: Keller 9, Pongó, Perl, Kovács B. -, Jordano 13/9. Edző: Milos Konakov

Pécs: Walker 10, Nikolic 8/3, Manjgafic 19/6, Durmo 8/3, Herger 2. Csere: Scherer 5/3, Kovács P. 6/3, Henry 15, Kerpel-Fronius, Benke K. -, Rátgéber -, Lados -. Edző: Csirke Ferenc

Vármegyei szövetségek