Balogh Szilárd: Idén is az a célunk, hogy meglepetést okozzunk
03
Apr
2024
Balogh Szilárd: Idén is az a célunk, hogy meglepetést okozzunk
2024. április 3.  |  15:00

Az SZTE-Szedeák ugyan nehéz körülmények között vágott neki az idei szezonnak, a bajnokság első felében így is meglepetéscsapatnak számított. Ugyan az alapszakasz végén lemaradt a rájátszásról a Szeged, a Magyar Kupában Körmenden kvalifikálta magát a négyesdöntőre. Ezzel kapcsolatban Balogh Szilárddal beszélgetett a BB1.hu.

 

Gyakorlatilag az Albát és a Falcót leszámítva, minden csapatnak nagyon hullámzó alapszakasza volt, nüanszok döntöttek a helyezésekről, végül drámai csatában maradtatok le a rájátszásról. Hogyan értékeled az alapszakaszt?

Ahogy te is mondtad, ez egy nagyon hullámzó szezon volt, ilyenkor felemás érzései vannak az embernek, nyáron voltak nehézségeink, de ennek ellenére jól sikerült a légiósok kiválasztása és összeálltunk viszonylag hamar. Jó formában voltunk, jó energiáink voltak, de mégis mélyre kerültünk a Körmend elleni kupameccs után, ennek ittuk meg a levét a legvégén. Ott nyerhető meccseket buktunk el, így az alsóházba kerültünk. Nagyon szoros volt a mezőny végig, nem fért bele, egy ilyen kihagyás. Az edzőcsere után új impulzust kapott a csapat, be is húztunk három nehéz mérkőzést, de végül a Debrecen jobb volt, ez így alakult. Próbáljuk magunkban tartani a lelket, fontos összecsapások várnak ránk, lehet még meccseket nyerni. Persze ez nem egyszerű.

 

Ha valaki nem ismer, meglepőnek találhatja, hogy ilyen fiatalon csapatkapitány lettél idén. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál ebben az aspektusban?

Elsősorban ez nagy megtiszteltetés nekem, a szakmai stáb és a csapattársaim részéről is nagy bizalomról tesz ez tanúbizonyságot. Összességében ez egy hálás feladat, ami sok plusz feladattal jár, igyekeztem ebbe beletanulni és dolgozom ezen. Szerencsére sok fiatal tehetségünk van, nekik próbálok kapcsolatot kialakítani, mentorálni őket, ahogy azt a Balázs tette velem anno. Nincsenek nagy ördöngösségek, próbálok vezéregyéniség lenni és jó hangulatot teremteni a csapaton belül, de ezzel egyébként sem volt gond soha Szegeden.

 

 

A hétvégén a Magyar Kupa négyesdöntője vár rátok. Körmenden már nagy győzelmet arattatok, de most a címvédő és alapszakasz-győztes Falco vár rátok. Mit vársz a mérkőzéstől?

A körmendi mérkőzés nem volt piskóta, mindenki tudja, hogy ott azért nem könnyű nyerni, főleg nem kupameccset. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt az akadályt sikerült megugranunk és ott vagyunk a négy között. Egyszer már megvertük a Falcót idén, de nem kérdés, hogy a bajnokság legjobb csapatáról beszélünk, ezt tiszteletben kell tartanunk. Egy meccsen – ahogy szokták mondani – bármi megtörténet, bele kell adnunk mindent, aztán meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Idén is az a célunk, hogy meglepetést okozzunk.

 

Ti vagytok az egyetlen a négyből, akikre az alsóházi rájátszás vár a torna után. Mi lesz a legfontosabb, hogy sikerüljön a lehető legtöbbet kihozni ebből a szituációból, egy ilyen alapszakasz után?

Ahogy mondtad, ez nem lesz egy egyszerű feladat. A célunk természetesen az, hogy minél több meccset megnyerjünk és bebizonyítsuk, hogy ott lett volna a helyünk a legjobb nyolc között. A hazai meccsek nagyon fontosak, idegenben pedig bravúrokra van ehhez szükség. Ez úgy sikerülhet, ha élesek tudunk maradni, ami persze nem egyszerű egy ilyen hosszú szezon után. Más erre ráhangolódni, mint egy 3 győzelemig tartó párharcra, de ez most a feladatunk. Küzdenünk kell tovább, meccsről meccsre koncentrálni, ha az energiánk megmarad, akkor rendben leszünk!

Vármegyei szövetségek