A SERCO UNI Győr a Killik László Női Magyar Kupa bronzérmese
17
Mar
2024
A SERCO UNI Győr a Killik László Női Magyar Kupa bronzérmese
2024. március 17.  |  18:30

A bronzmérkőzéssel folytatódott a győri rendezésű Killik László Női Magyar Kupa, a DVTK elleni elődöntőben 80-69-es vereséget szenvedő házigazda a Sopron Basket ellen 73-67-re alulmaradó Vasas Akadémiával csapott össze az éremért.

Hazai kosarakkal vette kezdetét a derbi, Bach és Anigwe találataira Jáhni felelt. Több szép megmozdulást láthattunk védekezésben, Gyöngyösi blokkolt, Tóth labdát szerzett – a „pontgyártás” inkább csak a negyed második felében indult be. Az utolsó két percre 19-15-ös győri előnnyel fordultak a csapatok, a Rába-partiak 8/10-es mezőnymutatóval indították a találkozót, és be is húzták a játékrészt (17-21).

 

 

A második felvonás elején egyenlítettek a pasarétiek, de Bach és Anigwe pontjaival ismét lépéselőnybe került a Győr. Főként a palánk közeléből operáltak ekkor zöld-fehérek, Goree is eredményes volt centerből. Carleton szórt triplát, majd osztott ki gólpasszt Goree-nak, lendületbe jött a hazai csapat – 25-35-nél Milos Pavlovic hívta magához együttesét. Mindkét gárda letámadással próbálni megzavarni a másikat, Jáhni trojkájával és lefordulásos ziccerével igyekezett lőtávolon belül maradni a Vasas (36-41). Nagy taktikai csata folyt a pályán, zónavédekezésre váltott a fővárosi együttes, de Török középtávolról és a hárompontos vonalon túlról is átdobta azt, visszaállítva a kétszámjegyű differenciát a nagyszünetre (36-46).

 

Cziczás László együttese annak ellenére is viszonylag simán vezetett, hogy kétszer annyi labdát adott el, mint ellenfele (12-6), ezt kompenzálni tudták a győriek sokkal jobb dobószázalékukkal (58.1% - 36.6%).

 

 

Dombai ziccere törte meg a csaknem kétperces kosárcsendet a térfélcserét követően, Ruff-Nagy hárompontosával pedig tovább nyílt az olló (36-51). Csaknem négy perc alatt megduplázta addigi eladott labdái számát a budapesti csapat, pontot azonban nem sikerült szerezniük ez idő alatt – végül Budácsik és Taylor törte meg a rossz sorozatot (40-53). Ezt követően azonban újabb pasaréti hullámvölgy következett, Bach, Ruff-Nagy és Török viszont hármast hintett a túloldalon, 20 pont fölé nőtt a különbség (40-62). Török rátett még egy lapáttal, újabb triplájával 12 perc alatt 13 pontnál tartott, nem sokkal utána Carleton is betalált kintről. Két mezőnykosarat dobott a Vasas a harmadik negyedben, a Győr pedig ezt kihasználva, valamint remek dobóformába lendülve komoly előnyre tett szert a záró etap előtt (43-68).

Milos Pavlovic fiatal játékosainak is megadta a lehetőséget már a negyedik negyed elejétől, hogy életük első kupa négyes döntőjében pályára lépjenek – nem is illetődtek meg az ifjoncok, négy perc alatt 7-2-vel kezdték a játékrészt. Komolyabbat faragni azonban már nem tudtak a differencián, a győriek rutinosan őrizték vezetésüket, és megérdemelten nyerték meg a bronzérmet a Killik László Női Magyar Kupa 2024-es kiírásában.

 

 

 

Vasas Akadémia – SERCO UNI Győr 54-79 (17-21, 19-25, 7-22, 11-11)

Killik László Női Magyar Kupa, bronzmérkőzés
Széchenyi István Egyetemi csarnok, Győr
V: Goda László, Győrffy Pál Attila, Rózsavölgyi Alexandra

 

Vasas Akadémia: Taylor 11/3, Tóth 5, Allen 3, Jáhni 7/3, Budácsik 9. Csere: Madár E. 5/3, Madár K. 4, Salamon 2, Szerencsés -, Gelei 1, Kádár 1, Boros 6/3. Edző: Milos Pavlovic

SERCO UNI Győr: Ruff-Nagy 8/6, Carleton 11/6, Bach 11/6, Gyöngyösi 2, Anigwe 10. Csere: Goree 8, Dubei 5, Dombai 9/3, Török 15/9, Molnárová -, Hegedűs -. Edző: Cziczás László

Vármegyei szövetségek