Készen áll a Győr a Magyar Kupára – interjú Dubei Debórával
16
Mar
2024
Készen áll a Győr a Magyar Kupára – interjú Dubei Debórával
2024. március 16.  |  10:30

Hétvégén rendezik a Killik László Női Magyar Kupa négyes döntőjét Győrben. A szombati elődöntőben SERCO UNI-Győr – DVTK HUN-Therm párharc lesz. A találkozóra készülve a győriek játékosával, Dubei Debórával beszélgettünk az elmúlt időszak tapasztalatairól.

 

Itt vagyunk a Killik László Női Magyar Kupa hetében. Hogy vagy? Ebbe a kérdésbe mindent beleértve…

Bár most már nem mindig játszunk heti két mérkőzést, de mégis úgy tekinthetünk erre, hogy egy hosszú etap végére érünk majd a hétvégén a Magyar Kupával.

Az Euroliga szezon után sikerült regenerálódni, a csapat fizikális állapota jó. Úgy érzem, most már lelkileg is rendben vagyunk. Személy szerint én is elmondhatom ezt magamról, mert a kérdésed nyilván utalt a februári olimpiai selejtezőre és nem szeretném megkerülni.

Összességében az a benyomásom a napi munka alapján, hogy készen állunk a hazai rendezésű Magyar Kupára.

 

 

Múlt héten szombaton elképesztő mérkőzést játszottatok a DVTK-val. Ilyen módon vereséget szenvedni mindig fájó, de ha kicsit higgadtabban tekintünk vissza a találkozóra, akkor milyen tapasztalatokat mutat neked?

Egy jó meccs volt, de úgy érzem, hogy mindkét csapat tud ennél jobban is kosárlabdázni. Nézők szemszögéből bizakodó vagyok, hogy most szombaton jobb meccset tudunk vívni egymással. Természetesen nem az izgalmakat nézve, hiszen a végjátékban elképesztő fordulatok voltak, hanem a játék minőségére utalva.

Ez a végjáték megmutatta, hogy miért szép a kosárlabda. Nem is másodpercek, hanem tizedmásodpercek alatt megváltozhat, hogy ki tud végül nyerni. Attól függetlenül, hogy nekünk ez most nem sikerült, szerintem az elődöntőben lesznek esélyeink. A meccs nagyobb részében vezettünk, emlékeim szerint 22-23 percen át. Irányítóink nélkül is végig versenyben maradtunk.

Az alapszakaszban van U20-as szabály, ami a Magyar Kupán és a bajnoki rájátszásban már nem lesz. Ezúttal a DVTK-nál az egyik legjobb dobójuk, Darcee Garbin volt a kimaradó légiós. Ebben szintén lehetnek változások. A versenyképességünkre építhetünk, de messzemenő következtetést nem szabad levonni a szombat estéből.

Pár nap alatt lehet vagy egyáltalán érdemes változásokat eszközölni?

Szerintem lehet. Ez a két csapat jól ismeri egymást, évek óta nagy a rivalizálás közöttünk, a játékosok is régóta játszanak egymás ellen minden szinten. A Diósgyőr legnagyobb erejét éppen abban érzem, hogy a csapatuk magja hosszú ideje változatlan. Az Euroligában jót mentek, megérdemelték volna a Final4-t is.

Ettől függetlenül mindenki igyekszik új dolgokat gyakorolni, kipróbálni. Mi is így teszünk. A szombati elődöntőn a meccs képe fogja megmutatni, hogy ezeket érdemes-e egy adott pillanatban bevetni.

Olyan szituáció a Magyar Kupa elődöntője, hogy mindent fel kell tenni egy lapra és megpróbálni megszerezni a győzelmet. Most a legfontosabb feladat, hogy az első meccs legyen meg. Szeretek egyértelműen fogalmazni. Ha be tudunk jutni a döntőbe, akkor onnantól nekünk hazai pályán illik megnyerni a sorozatot.

 

 

Destiny Slocum és Ruff-Nagy Dorci hiányában klasszikus irányító nélkül szerepeltetek múlt szombaton. Ez nem mindennapi szituáció és gondolom óriási kihívás a csapatnak.

Óriási kihívás volt, valóban. Ráadásul itt nem az történt, hogy egész héten ennek tudatában készültünk és minden opciót átgondolhattunk, begyakorolhattunk volna. Az utolsó két napban kellett erre a helyzetre reagálni.

Destiny edzésen sérült meg, Dorci betegség miatt hiányzott. Az egyik videózás alkalmával jegyezte meg edzőnk, Cziczás Laci, hogy akkor két új irányítónk van Dombai Réka és Dubei Debóra személyében. Elsőre sokkolt a mondata, mert korábban két-három támadás erejéig voltam ilyen szerepben, de hogy 40 percen át úgymond én legyenek a másodirányító vagy akár az első is, még nem.

Nagy kihívás volt, de ehhez képest teljesen vállalható meccset játszottunk. Sőt, bizonyos szempontból jól is jöttünk ki belőle.

Olyan este volt, mint az életben is nehézségek esetén, hogy erőt lehet meríteni belőle?

Igen, abszolút. Nekünk erre most kell is építeni. Megvan a jó alap, de azért bízom benne, ha megint egylabdás végjáték lesz, akkor abból mi jövünk ki győztesen.

Vármegyei szövetségek