Pontgazdag mérkőzésen jutott tovább a kupában a Győr
28
Feb
2024
Pontgazdag mérkőzésen jutott tovább a kupában a Győr
2024. február 28.  |  21:57

A Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntőjében a SERCO UNI Győr 114-82-re múlta felül az E.ON ELTE BEAC csapatát és ezzel biztosította helyét a sorozat március 16-án, illetve 17-én megrendezésre kerülő négyes döntőjében. A győriek hazai pályán szállhatnak harcba a trófeáért. Az elődöntős ellenfelük pedig a DVTK HUN-Therm – TFSE-MTK párharc győztese lesz.

A múlt heti igencsak parázs hangulatú Szekszárd – Sopron csata után ezúttal a SERCO UNI Győr és az E.ON ELTE BEAC párharcával folytatódott a Killik László Női Magyar Kupa negyeddöntőinek sora. A másik két párharcot majd két hét múlva, március 13-án rendezik. Ebben a párban az alapszakasz felénél (és jelenleg is) a Győr a magasabban rangsorolt alakulat, így pályaválasztóként várták a párharcot. Gyöngyösi Janka és Tóth Franka kosárváltása vezette fel a találkozót. A hazaiaknál Kristine Anigwe betegség, Molnár Laura kisebb sérülés miatt nem állt rendelkezésre. Ennek ellenére gyorsan magukhoz ragadták az irányítást Cziczás László tanítványai. Nem telt öt perc és Bridget Carleton büntetője után már 13-6-ra mentek a hazaiak. Juhász Angi négy pontjával még 16-12-re szépített Mészárosné Kovács Andrea csapata. Úgy nézett ki, hogy szorosabb irányt vehet a találkozó. 20-16 után azonban 6-0-val először növelte kétszámjegyűre az előnyét a házigazda.

A 28-19-ről induló második negyed elején is folytatódott a Győr dominanciája. Egészen pontosan 4 perc 7 másodperc alatt 13-4-es hazai szériát rögzíthettünk. Időkérés után rendezte sorait a BEAC. Nagy erőket mozgósított a fővárosi gárda azért, hogy meccsben maradjon. Három triplát is értékesítettek: egyet Orosz Zoé, kettőt Kolby Morgan. A Győr sem maradt adós a távoli dobásokkal, Bridget Carleton és Nagy Dóra villant meg. Ettől függetlenül lassan, de biztosan a 20 pontos tartományból 10 pontosra küzdötte vissza magát a BEAC. A félidőt Kolby Morgan 2+1-es megoldása zárta, így 53-45-ös állásról vonultak pihenőre a csapatok. Kellő hullámzás mellett rendkívüli dobópárbajt láthattunk, ami nézői szemmel igazán szórakoztató volt. A szakvezetők azonban többször hallhatóan nagyobb koncentrációt vártak a tanítványaiknál. A harmadik negyedet Bridget Carleton, Ruff-Nagy Dóra, Cyesha Goree és Dubei Debóra találata vezette fel hazai oldalról. Ezekre a BEAC részéről mindössze Angyal Barbara duplája érkezett válaszul. Gyorsan kinyílt az olló és onnan már nem is volt visszaút a BEAC számára.

A különbség a harmadik negyed közepén 75-54-nél lépte át a 20 pontot. Ezt éppen Dombai Réka triplája után rögzíthettük. 77-54-nél Mészárosné Kovács Andrea időt kért, de a Győr lendületben maradt. A harmadik szakaszt Dubei Debóra duplája zárta, így 89-58-ra mentek a hazaiak. A harmadik negyedet 39-15-re nyerték a győriek. Nem mindig szerencsés ilyen különbség mellett statisztikázni, de 30 perc után már 34 sikeres mezőnykosárnál jártak Cziczás László tanítványai. Ehhez ráadásul mindössze 52 kísérletre volt szükségük. Ez 65%-os mutatót jelent. Öten jártak 10 egység felett, a 17 pontos Bridget Carleton volt a legeredményesebb. A záró szakaszban nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Tóth Franka és Katrina Ozola villanásai vezették fel ezt a periódust. Dicséret illeti a BEAC-ot, hogy karaktert tudott mutatni és nem engedte el az utolsó 10 percet sem. Ennek megfelelően folytatódott a dobópárbaj. A győriek a 100 pontos lélektani határt Cyesha Goree duplájával lépték át. A 110 pontosat pedig Török Ági triplájával. Végül 22-22 lett a záró szakasz. A Győr 114-82-es sikerrel jutott a négyes döntőbe.

 

SERCO UNI GYŐR - E.ON ELTE BEAC 114-82 (28-19, 25-26, 39-15, 22-22)

Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Györfy Rúben, Farkas Gábor, Minár László Balázs (Forrai Sámuel)

SERCO UNI Győr: Slocum, Dombai 14/6, Carleton 17/6, Gyöngyösi 2, Goree 8. Csere: Török Á. 15/9, Dubei 19/6, Ruff-Nagy D. 14/6, Bach 12, Hegedűs 10, Küllős 3/3.

E.ON ELTE BEAC: Morgan 27/9, Angyal 9/3, Katona 6, Tóth F. 18/3, Ozola/3. Csere: Juhász 4, Orosz 7/3, Drahos 2, Zsámár L., Szauter, Séllei.

Vármegyei szövetségek