Azt szeretnénk, ha a szavak helyett a tettek beszélnének - interjú Gasper Okornnal
22
Feb
2024
Azt szeretnénk, ha a szavak helyett a tettek beszélnének - interjú Gasper Okornnal
2024. február 22.  |  15:30

M este, magyar idő szerint 20:30 perckor megkezdi szereplését a 2025-ös Európa-bajnoki selejtezősorozatban a magyar férfi kosárlabda-válogatott, elsőként Izlandon lép pályára a nemzeti csapat. A gárdát első ízben irányítja majd a decemberben kinevezett Gasper Okorn, vele beszélgettünk az első benyomásokról, illetve a két együttesről. 

 

Múlt hét óta együtt készül a válogatottal, kialakulhattak az első benyomásai. Milyenek?

A csapat nyitott az új ötletekre, újításokra, bizonyos dolgok napról napra jobban mennek, látható az előrelépés. Ez a második napunk itt Izlandon, a tegnap még az alkalmazkodás jegyében telt, hiszen hosszú volt az út. Ma már normális ütemben tudtunk dolgozni, remélhetőleg ennek az esti mérkőzésen látszik is majd az eredménye. Megvan a tervünk, amit igyekszünk minél pontosabban végrehajtani, és győzelemmel távozni ebből a csodaszép szigetországból.

 

Mi lehet a válogatott erőssége? Egyéni, vagy csapatszinten nyújthat kiemelkedőt a gárda?

Természetesen csapatban gondolkozunk, de jól láthatóan az egyéni kvalitásoknak sincs híján a keret. A kerettagok többsége tapasztalt játékos, régről ismerik egymást, ez lehet az egyik előnyünk – én nagyon bízok a fiúkban. Örülök, hogy elkezdődik ez a selejtezősorozat, vártuk már.

 

Az izlandiakkal kapcsolatban mire kell figyelni?

Először is, hogy hazai pályán játszanak. Tavaly nyáron láthattuk, milyen jó teljesítményre képesek. Motiváltak, és egészen biztosan szeretnék megragadni minden esélyüket. Gyakorlatilag egész Európa kosárlabdázik már, sehol nem lehet biztosra menni, Izland is nagyon veszélyes ellenfél - talán a hazai pálya miatt még nagyobb is most rajtuk a nyomás. Kielemeztük a játékukat, több játékosuk is remek európai csapatokban szerepel – papíron talán nálunk vannak a nagyobb nevek, de a pályán könnyen borulhat a papírforma. Azt szeretnénk, ha a szavak helyett a tettek beszélnének, erre pedig a pályán lesz lehetőségünk.

Vármegyei szövetségek