Tippmix Férfi NB I: Zsinórban negyedjére nyert a Körmend
14
Feb
2024
Tippmix Férfi NB I: Zsinórban negyedjére nyert a Körmend
2024. február 14.  |  21:19
A KTE-nek sem volt esélye Szombathelyen
 
A listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely fogadta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet a férfi élvonal 21. fordulójában.
 
Jordano kettese nyitotta a pontok sorát, de Bogues révén még az első perc végén egyenlített a KTE. Sinik kosarával fordított a Kecskemét, de Tiby triplája újra a Falcónak jelentett előnyt. Kétszer is ellépett négy pontra a Falco, a negyed közepén pedig ötre nőtt a felek között a különbség – Tiby és Tanoh Dez lépett ekkor előre a hazaiaknál pontszerzésben (14-9). Előbbi játékos újabb triplát jegyzett, majd Tanoh Dez ismét egy kettessel követte, ami után időt kértek a vendégek (19-11). Tiby ismét egy triplával jelentkezett, Perl tett az előnyhöz még három pontot egy gól jó plusz büntetős akcióval. Távolodott a Falco, amely 14 pontos előnyre tett szert az első negyed végére (31-17).
 
Dramicsanin-dupla indította a második tíz percet, majd egy triplát is bevállalt – tízen belülre jött a KTE. Keller, Perl és Barac azonban tett róla, hogy ismét két számjegyű legyen a különbség – Bogues hármasával sem csökkent tíz alá (39-29). Hétre jött vissza a KTE, amely ismét hibára kényszerítette a hazaiakat, büntetésként Sinik ráadásul egy triplát tett helyre (41-37). Időt kért a Falco, Keller büntetői törték meg a hazai pontcsendet. Sinik hármasával jött még közelebb a KTE, de Tanoh Dez is egy triplával nyitotta a félidő utolsó percét (49-44). Ugyanő egy duplát is elvállalt, így 51-44-gyel mehettek pihenőre a csapatok.
 
Tiby négy pontjával gyorsan visszaállt a tíz pont fölötti különbség, majd a Falco légiósa a második félidei hatodik pontját is megszerezte. Sinik révén ért véget a kecskeméti pontcsend – három perc elteltével egy hármast dobott be, de Perl rögtön válaszolt (59-47). Állandósult a Falco-előny, a szombathelyiek megtettek mindent, hogy ne tudjon ismét közelebb férkőzni a KTE. A negyed utolsó percében Tiby negyedik hármasával meglett a közte tizenöt, de Lukovics is triplát dobott (72-60).
 
Karahodzsics kettesét Perl triplája követte a negyedik negyed első percében. Pot hármasa lejött, Tibyé viszont pontos volt. Bogues révén csak büntetőkből tudott betalálni a KTE, amire Perl válaszul szintén egy triplát engedett el. Hiába Lukovics hármasa, a húszat közelítette a különbség, ami Tiby büntetőivel meg is lett (87-67). Rutinosan hozta le a meccs hátralevő részét a Falco, és 94-75 különbségű sikert aratva folytatta immár 17 meccses győzelmi sorozatát.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 94-75 (31-17, 20-27, 21-16, 22-15)
 
Bajnokság, 21. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila, Kapusi Gábor (Vághy Tamás János)
 
Szombathely: Pot 6, Jordano 5, Tanoh Dez 11/3, Tiby 28/15, Keller Á. 5. Csere: Perl 24/6, Kovács B. 6, Krivacevic 5, Barac 4, Pongó -, Hansen -.
 
Kecskemét: Sinik 18/9, Bogues Jr. 17/3, Ivkovic 2, Lukovics 11/6, Karahodzsics 9. Csere: Dramicsanin 13/3, Wittmann 2, Tóth B. 2, Kucsera 1, Körmendi -, Tóth P. -.
 
 
 
Fordulatos meccset nyert az Egis Körmend
 
Az SZTE-Szedeák fogadta az Egis Körmendet a férfi A-csoport 21. fordulójában.
 
Morgan és Durázi hat pontot termelt zsinórban, Woolridge büntetőivel és kettesével jegyezte első találatait a Szedeák (4-6). Pontváltást követően Djogo triplájával távolodott a Körmend, gyorsan visszajött azonban a Szeged. Basic hármasa 12-12-nél érkezett, de a szívós hazaiak ezt a hátrányt is gyorsan ledolgozták. Hiába lépett meg egy-egy kosárral a vendég együttes, mindig volt hazai válasz, így 21-21-nél kezdődött az első negyed utolsó perce – Djogo büntetőjére és Durázi triplájára azonban már nem tudott reagálni a hazai csapat, így a Körmend 25-21-es vezetésével ért véget a játékrész.
 
Pillanatok alatt ledolgozta hátrányát a Szeged, Woolridge jegyzett négy pontot, majd Morgan tripláját Locke „nullázta ki” (28-28). Durázi egy büntetője talált csak, Locke tempója így vezetést ért a hazaiaknak. Körmendi vezetésre hazai egyenlítés volt a válasz, de Ferencz pontos triplája újra a Körmendnek jelentett előnyt (32-35). Bognár faulttal együtt talált be, a büntetője is jó volt. Egy újabb körmendi kettesre is ő válaszolt, Locke pedig visszavette a vezetést a Szegednek, sőt Zsíros révén még nőtt is a különbség (41-37). Öt ponttal is vezetett már a Szeged, majd Bailey akciója után, mínusz hétnél időt kért a körmendi kispad (48-41). Bognár egyik büntetője lejött, Basic ellenben kintről célzott pontosan, Doktor kettesével pedig villámgyorsan visszajött egy pontra a félidő utolsó percét megnyomó Körmend. Locke büntetőzhetett még a negyed végén, 52-48-nál ért véget az első félidő.
 
A harmadik negyedet nyitó négy szegedi pontra két perc után érkezett körmendi válasz az immár 15 pontos Durázitól. Basic is betalált, Bailey azonban vállára vette csapatát, és Locke kettesével kiegészítve tízre nőtt a hazai fór (62-52). Tizenegyre tudta növelni előnyét a Szeged, de 67-56-nál hat körmendi pont következett, így ismét közelebb férkőztek a vasiak – időt kért a házigazda. Djogo triplája is talált, egy kosárra jöttek fel a vasiak (67-65). Zsíros és Morgan is vállalt egy-egy triplát, Takács egyenlített, de a negyedet Bognár zsákolása zárta le (72-70).
 
Az előző negyed utolsó két pontszerzője a negyedik negyed elején is folytatta: most Bognár kettesére válaszolt Takács, szintén közelről. Zsíros növelte az előnyt, de Durázi faulttal együtt dobott kosarat, és a büntető is ült (76-75). Morgan tripláját Zsíros távolija követte, majd Durázi, Bailey és Morgan gyors akciókkal növelték csapataik pontjait – duplákkal fejezték be ezeket a támadásokat. Takács és Djogo révén már néggyel vezetett a Körmend, Locke triplája azonban visszahozta a Szegedet (84-85). A meccs embere címre is pályázó Durázi azonban tarthatatlan volt, pontjait ráadásul Takács jó büntetői követték – 86-91-nél jött az újabb szegedi időkérés, két perccel a vége előtt. Djogo hármasánál eldőlni látszott a meccs, főleg, hogy majd egy percig nem is érkezett rá szegedi válasz. Bailey és Balogh révén jött közelebb a házigazda, de a jól büntetőző körmendieket már Zsíros triplájával sem sikerült beérni – 95-99 a végeredmény.
 
SZTE-Szedeák – Egis Körmend 95-99 (21-25, 31-23, 20-22, 23-29)
 
Bajnokság, 21. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Ádám József, Kovács Nimród (dr. Páli Kálmán)
 
Szeged: Woolridge 15, Locke 19/6, Cohill 4, Bailey 12, Lake 2. Csere: Bognár 20, Zsíros 13/9, Balogh 6, Mucza 4.
 
Körmend: Basic 18/6, Morgan 15/9, Takács K. 14, Djogo 19/9, Durázi 28/3. Csere: Ferencz 3/3, Doktor P. 2, Kiss M. -.
 
 
 
17 pontos hátrányból kapaszkodott vissza a ZTE, de kikapott Pakson
 
A Paksban hazai közönség előtt bemutatkozó Knowles szerezte a mérkőzés első kosarát, Paige és Osztojics révén fordított a ZTE. Nicholson dobott be egy triplát, megtette ezt Géringer is, Ihring kettese után Matthias Zollner időt kért (10-4). Clarence tempója után Osztojics szórt egy hármast, erre rögtön a svéd válaszolt, ahogy Tóth kettesére is. Nicholson szolgálta ki Wootent amivel már 10 pontra nőtt a differencia, Kovács és Paige szerzett 3-3 pontot, Szalay sem hibázott távolról, Paige aztán egy gyorsindítást fejezett be zsákolással, Sebastjan Krasovec azonnal időt kért. Wooten zárta le a vendégek futását, Clarance háromból két büntetőt dobott be. 26-17
 
Wooten zsákolt, Ihring tört be nagyszerűen, Hicks törte fel a hazai védelmet két pontért. Nicholson használt ki egy rossz váltást, egy hosszabb szakaszban mindkét csapat csak kihagyott dobásokig és eladott labdákig jutott, ezt sikerült Clarance-nek lezárnia egy jó tempóval (34-19). Németh egy pontot a vonalon hagyott, azonban Ihring hármasára egy triplával tudott felelni, Hicks sem hibázott. Osztojics hozta be 10 ponton belülre csapatát, Wooten zsákolt, Pagie tempót süllyesztett el. Nicholson büntetői után a Zalaegerszeg 11 pontos hátrányban ismét időt kért (41-30). Osztojicsot találta meg Paige a palánk alatt, Hicks szerzett sorozatban négy pontot, így Sebastjan Krasovec megint kikért egy időt. Ez megtette a hatását, négy egymás után szerzett ponttal újra kilenc pontos előnyt épített ki az Atomerőmű, a félidőre azonban ebből csak hat maradt meg. 47-41
 
Osztojics triplájával vette kezdetét a második félidőt, Ihring azonnal válaszolt, majd Knowles büntetett egy eladott labdát. Hicks tört be, megint Knowles villant, Paige dobta be a büntetőit (54-48). Paige egy ziccert is feltett, Kovács egy triplával juttatta kis levegőhöz a Paksot, Nicholson szerzett labdát és könnyű kosarat szerzett. Paige kintről is beköszönt, Knowles tobábbra is remekelt, Osztojics dobta be a büntetőit. Wooten sem hibázott, Hicks és Clarance váltott kosarat, Osztojics megint hibátlan volt a vonalról (65-59). Clarence és Tóth szerzett 2-2 pontot, Kucsora köszönt be távolról, Hicks egy büntetőt dobott be. Kucsora kettőt, Paige büntetőit Clarance annulálta egy zsákolással. A negyedet Németh triplája zárta. 73-67
 
Tóth hozta közelebb két ponttal csapatát, Kovács csent labdát és üres ziccert dobott, Paige és Hicks hozta fel két pontra a ZTE-t, a Paks pedig időt kért (75-73). Ihring kosarára Paige felelt, Mishula hármasával 2-4 óta először vette át a vezetést a Zalaegerszeg, Sebastjan Krasovec pedig ismét magához hívta játékosait (77-78). Paige növelte a vendég előnyt, Wooten fejezte be Kovács átadását, Ihring három büntetőjével ismét a hazaiaknál volt az előny. Osztojics egalizált, Ihring tört be remekül, Hicks és Tóth csinált meg egy 2-2-t. Kovács büntetőivel két perccel a vége előtt két pontos előnyre tett szert a Paks, Matthias Zollner pedig időt kért. Osztojics egyenlített Hicks passzából, Wooten második esélyből talált be, 28 másodperccel a vége előtt, ráadásul a túloldalon leblokkolta Hicks egyenlítési kísérletét. Clarance csak egy büntetőt dobott be, Paige kettőt, Clarance másodszor már direkt csak egy büntetőt dobott be, hogy a ZTE már ne érjen fel, így a Paks nyert. 90-88
 
Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 90-88 (26-17, 21-24, 26-26, 17-21)
 
Bajnokság, 21. forduló.
Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Farkas Gábor, JAKAB László Imre (Téczely Tamás)
 
Paks: Ihring 19/6, Clarance 19/3, Géringer 3/3, Nicholson 13/3, Knowles 8. Csere: Wooten 14, Kovács 10/6, Kucsora 4, Dorogi -, Pajor -, Kékesi -.
 
Zalaegerszeg: Hicks 19/6, Paige 26/6, Csátaljay -, Tóth 8, Osztojics 20/6. Csere: Mishula 5/3, Makkos -, Szalay 3/3, Németh 7/6, Keller -.
 
 
 
A Kaposvár is legyőzte az Albát
 
A férfi A-csoport alapszakaszának 21. fordulójában az Arconic-Alba Fehérvár a Kometa Kaposvári KK vendége volt.
 
Eaddy kettesét Philmore triplája követte, majd négy kaposvári pontra öt fehérvári érkezett válaszul – Balogh triplát, Vojvoda duplát dobott (6-8). Jackson egyenlített, és bár Philmore két jó büntetőjével újra a vendégeknél volt az előny, Krnjajski triplájával újra a hazaiak voltak előrébb – egészen Vojvoda büntetőkből szerzett két pontjáig (11-12). Chambers is dobott egyet a vonalról, Abell triplájával azonban egál volt az állás (14-14). Többet rontottak támadásban a csapatok, inkább büntetőkből voltak eredményesek. Chambers triplájával távolodott az Alba, Philmore révén hattal is megléptek a vendégek (19-25). A negyed hajrájában viszont egy kosárnyit faragott hátrányából a házigazda (23-27).
 
Egy-egy kettes esett mindkét oldalon, majd Halmai vállalt el egy triplát, sikerrel (28-29). Chambers elsőként jutott tíz pont fölé a meccsen, két egységgel növelte csapata előnyét. A három pont körüli különbség állandósult a felek között, a negyed közepéhez érve is 33-36-ot mutatott az eredményjelző, majd a KKK sikeres akciójára Vojvoda válaszolt újfent (35-38). Újra egyre közelítette meg az Albát a Kaposvár, amire már időkéréssel reagáltak a vendégek. Beragadt az Alba, három perc eltelt dobott kosár nélkül, így közben a Kaposvár átvette a vezetést (41-40). A negyed utolsó perce két-két pontot hozott – 43-42 az első félidő.
 
Eaddy és Philmore gyors kosárváltásával indult a második félidő, utóbbi aztán ismét betalált, ráadásul büntetőt is dobhatott, sikerrel (45-47). Eaddy gyorsan egyenlített. Chambers triplájával lépett volna el az Alba, de az ő kosarára, majd Vojvoda akciójára is volt hazai válasz – Abell gól jó plusz büntetője ráadásul szintén három pontot ért (52-52). Chambers egyik büntetője volt jó, de ezúttal nem tudott élni a lehetőséggel a Kaposvár, így Barnett zsákolásával újra három lett közte. Kis idő elteltével már hattal vezetett az Alba, ekkor időt is kértek a vendéglátók (54-60). Ismét megtört az Alba lendülete, Eaddy révén 60-60-nál utolérte a Kaposvár a vendégeket. Abell triplájával a vezetés is megvolt, amire Kass kettese érkezett válaszul, de Abell újra kintről volt eredményes, így 66-62-es hazai előnyről jöhetett az utolsó negyed.
 
Halmai triplájával nőtt a hazaiak előnye, Chambers és Vojvoda igyekezett visszahozni a vendégeket. Koprivica és Eaddy azonban pontosan célzott, pontjaikat követően 73-66-nál kért időt a vendég szakvezetés. Úgy tűnt, nem ért sokat a rövid fejtágítás, a kaposvári légiósok pontjaival gyorsan tíz fölé nőtt a különbség (78-66). Viszont éledezett az Alba, Barnett triplájával jött tízen belülre a negyed közepén. Pontonként csökkent a különbség, három perccel a vége előtt Chambers kettesével és büntetőjével négyre olvadt a hazaiak előnye (84-80). Jean-Marie kettese nagyon kellett a hazaiaknak, az azt követő négy Alba-pont viszont kevésbé jött jól nekik (86-84). Négy ponttal tudott ellépni a Kaposvár, de mindig volt válasz a vendégektől, így az utolsó másodperceket 91-89-ről várták a felek. Jackson egy büntetőt dobott be, erre már nem volt válasza az Albának – 92-89-re nyert a Kaposvár.
 
Kometa Kaposvári KK – Arconic-Alba Fehérvár 92-89 (23-27, 20-15, 23-20, 26-27)
 
Bajnokság, 21. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Nagy Viktor, Szilágyi Bálint, Földesi Ádám (Fekete László)
 
Kaposvár: Krnjajski 3/3, Eaddy 17, Szőke 5/3, Jackson Jr. 7, Koprivica 6. Csere: Abell 30/9, Halmai 14/6, Jean-Marie 10, Bogdán -.
 
Székesfehérvár: Chambers 24/6, Vojvoda 22/3, Barnett 8/3, Philmore 21/3, Balogh 9/3. Csere: Kass 5, Takács Mi. -, Fazekas -.
 
 
 
Remek játékkal verte az Oroszlány a Szolnokot
 
Gholston tempójával vette kezdetét a találkozó, erre Dustin Thomas válaszolt, Riddley triplájára pedig Lukács, egy 2+1-es akcióval. Eads szoros őrizetből is szerzett két pontot, Polutak üres középtávolit dobott be, Wiggins zsákolt. Gholston két büntetőjét küldte a helyére, Dustin Thomas büntetett meg egy túlsegítést, majd két triplát is bedobott a légiós, Riddley egyet. Pongó kettesére Khalid Thomas felelt, de az irányító távolról sem hibázott, ahogy Thomas sem (17-20). Jovanovics értékesített két büntetőt, Stevenson egy 2+1-et, Gholston triplájával vette vissza a vezetést az OSE. Stevenson faulttal együtt is eredményes volt, Lukács zsákolt, Durham egy pontot a vonalon hagyott. Lukács távolról sem hibázott, Polutak megint beköszönt, Révész szerezte meg első pontjait. Polutak kosara zárta a negyedet. 30-30
 
Stevenson kettőből egy büntetőt dobott be, Durham két leütés után szép tempót dobott, Khalid Thomas büntetett ziccerrel egy eladott labdát. Polutak fejezett be egy 2-2-t, Szarvas Gábor pedig időt kért (35-32). Jovanovics remek dobócsele után beszórta a középtávolit, Gholston találta meg Balsayt egy triplára, Wiggins verte meg Wernert, aztán ismét, Váradi Kornél időt kért. Wiggins csak egy büntetőt értékesített, Gholston és Balsay szerzett gyors 4 pontot, a Szolnok pedig ismét időt kért (42-39). Gholston szép egyéni akcióját eredményezte két pont, Pongó használt jól egy elzárást, Eads ziccere után Khalid Thomas szórt egy triplát. Wiggins zsákolt, aztán Pongó nagy passza után is. Jovanovics egypontosa után Balsay Ádám zseniális ziccert tett fel faulttal együtt, ráadásul a plusz egy is bement. A negyedet Eads dudaszós triplája zárta. 50-51
 
Polutak fejezett be egy szép bejátszást, majd egy 2-2-t is feltett, Rujákhoz került szerencsésen a labda és nem is hibázott közelről. Ruják találta meg a festékben Stevensont, ezzel már 8-0-ás volt a hazai futás, nem meglepő módon Szarvas Gábor időt kért (58-51). Ruják triplájával a mérkőzés folyamán először 10 pont volt a két csapat között, Eads majdnem 4 perc után megszerezte az Olaj első pontját a félidőben. Gholston dobta be a büntetőit, Polutak lépett be jó ütemben a festékbe, Khalid Thomas rohant végig a pályán, két pont lett a jutalma. Dustin Thomas volt az első Olaj-játékos, aki mezőnyből betalált a második játékrészben, Gholston sportszerűtlenje után Jovanovics dobott be két büntetőt, Eads ziccerezett (67-58). Wiggins ziccere után időt kért Váradi Kornél, a légiós a plusz egyet is bedobta, Lukács dudaszós triplát dobott, így 15 pontról hárpmra jött fel az Olaj. Riddley egy büntetőt értékesített, majd háromból kettőt, Stevenson ziccerezett, Khalid Thomas büntetői voltak sikeresek, ezzel visszaállítva a közte 10-et. Wiggins egy pontot szerzett, Riddley megint három büntetőt dobhatott, de ezúttal mindet bedobta, a negyedet Révész kosara zárta. 77-67
 
Jovanovics szórt be egy triplát középről, Illés válaszolt, Stevenson zsákolt, az Olaj pedig időt kért. Eads egy pontot a vonalon hagyott, mezőnyből javított, majd egy 2+1-et is megcsinált. Riddley dobta be a büntetőit, Ruják a sarokból talált be, Wiggins zsákolt (87-78). Stevenson bedobta a büntetőit, és egy-egy kosárral 11 pontos különbséggel érkeztünk meg az utolsó két percre. Innen már nem volt visszaút az Olaj számára, így az Oroszlány megnyerte a mérkőzést. 99-81
 
MVM-OSE Lions - NHSZ-Szolnoki Olajbányász 99-81 (30-30, 20-21, 27-16, 22-14)
 
Bajnokság, 21. forduló.
Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Győrffy Pál Attila, Horváth Csongor Béla (Dernei Gábor)
 
Oroszlány: Riddley 16/6, Balsay 8/3, Gholston 18/6, K. Thomas 16/6, Polutaj 14. Csere: Stevenson 15, Ruják 9/6, Werner -, Illés 3/3, Szabadfi -.
 
Szolnok: Pongó 7/3, Eads 16/3, Lukács 11/6, D. Thomas 10/6, Wiggins 19. Csere: Durham 3, Jovanovics 11/3, Révész 4, Rudner -, Sebők -.
 
 
 
Kiütötte a Honvéd az NKA Pécset
 
Igazi ki-ki meccsre került sor a fővárosban a válogatott szünet előtti utolsó játéknapon, hiszen a 7 győzelemmel álló Budapesti Honvéd fogadta a 8 sikert számláló NKA Pécset az alapszakasz 21. fordulójában. A felek történetének első élvonalbeli mérkőzését a baranyaiak nyerték tavaly novemberben, hazai pályán (91-79).
 
Az első percben négy büntetőt is dobhattak a vendégek, mégis a piros-fehérek ragadták magukhoz a kezdeményezést Filipovic és Henry révén (7-4). Kemény védekezéssel kezdtek a csapatok, alig több, mint két perc alatt hat személyi hibát ítéltek a játékvezetők, Brown négy pontját követően időt kért Csirke Ferenc. Scherer fejezett be egy lerohanást, kimaradtak a fővárosi triplák, Durmo viszont jól célzott kintről. 10-3-as rohammal válaszoltak a hazaiak, Wesson és Djokovics is távolról talált be, Durmo nagy energiával játszott, de nem volt elég összeszedett a vonalnál. Honfitársa, Nikolics remek gólpasszal és 3+1-es akcióval jelentkezett, a túloldalon Bazsó lépett elő: két büntető után negyedik esélyből egy hárompontost értékesített, aztán labdát szerzett, Djokovics egypontosaival 31-19-re vezetett a rekordbajnok az első kisszünetben.
 
A második szakaszra még szigorúbbá vált a védekezés itt is, ott is, mindkét csapat elhibázott egy-két könnyebb dobást, Brown trojkájának köszönhetően ebből a kaotikus periódusból is a budapestiek jöttek ki jobban (36-22). Több, mint négy percet kellett várni a negyed első mezőnykosarára, amelyet Kovács szerzett középtávolról, kisvártatva Manjgafic volt eredményes kintről (39-29). Lendületbe jött a bosnyák center, de ez még kevés volt csapatának a felzárkózáshoz – főleg úgy, hogy továbbra is a büntetővonalnál zárult a legtöbb támadás. Durmo lépett be jól egy alapvonali bedobásra, ezzel bejött tíz alá az NKA, a félidei eredményt Wesson alakította ki egy technikaiért megítélt büntetőből (46-36).
 
Durmo közelije volt a második félidő első találata, Kovács begyűjtötte negyedik személyi hibáját, Simon távolról volt eredményes, Henry két közelije közé befért egy nagy blokk Wessontól – továbbra sem tudták megközelíteni ellenfelüket a narancs-feketék (55-40). Manjgafic hármasát újabb Henry-dupla követte, de nem adták el az akadémisták, Walker szabálytalansággal együtt bedobott távoliját Durmo toldotta meg egy zsákolással (59-49). Jovanovicsnak egy időkéréssel sikerült rendeznie a sorokat, villámgyorsan visszaadták a 6-0-t tanítványai a vendégeknek, sőt, Djokovics 2+1-ével, Peringer büntetőivel és Henry közelijével átlépte a húsz pontot a különbség. Herger a festékből megtörte a vendéggólcsendet, ám ezzel együtt is úgy tűnt 30 perc játék után, hogy eldőltek a lényegi kérdések (72-53).
 
Walker két hármasa jelentett halvány reménysugarat a látogatóknak, egyénieskedtek támadásban a hazaiak, de tiszta helyzetekből sem született kosár (72-59). Henry harcolt ki faultot a már négy hibával rendelkező Manjgaficon, hevesen reklamáltak a pécsiek, hosszasan videóztak a játékvezetők, végül a magasember mellett Brown is dobhatott kettőt technikaikért, Nikolic pedig a kiállítás sorsára jutott. A hazaiak két amerikai játékosa a mezőnyből is betalált, végképp eldőlni látszott a két pont sorsa öt perccel a vége előtt, különösen úgy, hogy Kovács számára is idő előtt ért véget a találkozó. Walker száguldott végig a pályán, Wesson zsákolt, Djokovics hármast hintett, fölényes győzelmet aratott, ezzel beérte pontszámban az NKA-t a Honvéd (95-63).
 
Budapesti Honvéd SE - NKA Universitas Pécs 95-63 (31-19, 15-17, 26-17, 23-10)
 
Bajnokság, 21. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Söjtöry Tamás Ferenc, Lengyel Ádám József (Bogárdi János)
 
Honvéd: Simon 6/3, Brown 22/3, Hajdu -, Henry 19/3, Filipovic 4. Cs: Djokovics 19/9, Wesson 15/3, Bazsó 5/3, Peringer 2, Kopácsi -, Reizinger -.
 
Pécs: Nikolics 8/3, Kovács 4, Scherer 3, Durmo 16/3, Manjgafic 12/6. Cs: Walker 14/9, Herger 4, Kerpel-Fronius 2, Lados -.

Vármegyei szövetségek