Két forgatókönyvvel is kint vagyunk az olimpián
10
Feb
2024
Két forgatókönyvvel is kint vagyunk az olimpián
2024. február 10.  |  14:29
Mint ismert, tegnap este a magyar női kosárlabda-válogatott 81-75-re legyőzte az olimpiai ezüstérmes Japánt a soproni női olimpiai selejtezőtorna második játéknapján, így mind a négy együttes 1-1-gyel várhatja a vasárnapi, mindent eldöntő meccseket.
 
Bár a jelenlegi tabella alapján Magyarország a harmadik, Spanyolország pedig a negyedik, mindkét válogatott jobb helyzetből várhatja a folytatást, mint akár Kanada, akár Japán.
 
 
A vasárnapi program ugyanis így néz ki:
 
15:00   Kanada - Japán
17:30   Magyarország - Spanyolország
 
 
A mieink már egy kanadai sikerrel is kvalifikálják magukat az olimpiára, hiszen akkor Japán 1-2-vel fog állni, mi pedig hiába kapunk ki esetleg a spanyoloktól, a tegnapi egymás elleni győzelem miatt megelőzzük Japánt a tabellán.
 
Ha Japán nyeri a kora délutáni mérkőzést, akkor nyernünk kell este Spanyolország ellen, hiszen Kanada ellen 12 ponttal kikaptunk (55-67), velük nem kerülhetünk holtversenybe a 3-4. helyen ahhoz, hogy kijussunk Párizsba. Ebben a forgatókönyvben viszont a spanyoloknak már tét nélküli lesz az utolsó találkozó, hiszen ők tegnap éppen Kanadát verték (55-60).
 
 
Hatalmas előnyt jelent tehát számunkra a rendezés és az, hogy így mi vívhatjuk az utolsó mérkőzést. Azon az összecsapáson ugyanis már lehet tudni, hogy melyik csapat az, amelyiknek nagyon kell a győzelem, a másik együttes pedig már a párizsi repülőjegyével a zsebében léphet pályára.

Vármegyei szövetségek