Tippmix Férfi NB I: A Körmend nyerte a forduló rangadóját az Alba ellen
03
Feb
2024
Tippmix Férfi NB I: A Körmend nyerte a forduló rangadóját az Alba ellen
2024. február 3.  |  22:27
Nem volt esélye az OSE-nak Szombathelyen
 
A listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vendége volt az utolsó előtti helyen álló MVM-OSE Lions a férfi élvonal alapszakaszának 19. fordulójában.
 
Keller duplája nyitotta a pontok sorát, de Ruják és Thomas is felvette a fonalat, így hiába Pot jó büntetői, az OSE 6-4-es vezetésre tett szert. A Falco gyorsan kapcsolt, a kezdő ötös másik három tagja, Tiby, Benke és Tanoh Dez is feliratkozott a pontszerzők közé, így fordítottak a hazaiak (10-6). Gyors pontváltás után Riddley triplájával zárkózott az OSE, de Tiby is kintről vállalt pontos dobást, így a negyed közepéhez érve megléptek a hazaiak, akik a büntetővonalról és akcióból tovább növelték előnyüket (23-12). Ruják közelről, Gáspár távolról célzott pontosan, majd Thomas is csatlakozott egy duplával – a 7-0-s OSE-futást Pongó közelije zárta le (25-19). Riddley akcióból igen, büntetőkből nem talált be az utolsó percben, így 25-21 állt az eredményjelzőn az első negyed után.
 
Benke triplája vezette fel a második tíz percet, Werner kettessel válaszolt. Tartotta négypontos előnyét a Falco, majd Keller zsákolt, Jordano pedig rögtön a bedobás után labdát szerzett – utóbbi akció végül nem zárult ponttal (31-25). Ezúttal Benke passzát húzta a gyűrűbe Keller, nyolcra nőtt a Szombathely előnye. Nem sokáig: Riddley hármasa és Thomas zsákolása után már a hazaiak kértek időt (33-30). Riddley egy büntetője volt jó, kettőre jött fel az OSE. Hiába növelte ismét előnyét a Falco, az OSE újfent visszajött háromra – nem tudta lehagyni szívós ellenfelét a Szombathely (38-35). Benke triplája talált, Pot viszont ziccert rontott. Az OSE is többet hibázott, Ruják jegyzett már csak pontot az első félidőben, amit Pongó hármasa zárt le (44-37).
 
Pongó ziccere kimaradt, a fordulásból Werner viszont jól centerezett. Jordano szerezte a Falco első pontjait a második félidőben – néhány centin múlt csak, hogy tripla legyen a ketteséből. Ruják adott bravúros passzt Balsaynak, aki bedobta ziccerét, és még a megítélt büntetőt is (46-44). Benke is gól jó plusz büntető-akcióval jelentkezett, amire Balsay a mezőnyből felelt három ponttal. Keller is beleállt egy triplába, sikerrel, majd Tiby büntetői is pontosak voltak. Az iménti páros egy közös akciót is vezetett: Keller készítette elő a terepet Tibynek, aki értékesítette a ziccert. Jordano triplája után időt kért a beragadó OSE (59-47). Benke villámgyors akciójára Thomas remek betörése volt a válasz – állandósult a tíz pont körüli különbség. A negyed hajrájában növelte előnyét a Falco, köszönhetően például a játékrészt lezáró Tiby-triplának (70-55).
 
Thomas gyors kettesét Pot közelije követte. Barac első büntetője volt csak jó, a második után viszont övé lett a lepattanó, majd Pot kosárral fejezte be a támadást. Barac ismét betalált, 77-57-nél meglett a közte húsz. A játék képe nem változott, a Falco kis léptékkel folyamatosan növelte a különbséget: mínusz 23-nál jött egy újabb OSE-időkérés (86-63). A mérkőzést innen már magabiztosan hozta le a Falco az egyre inkább elfáradó OSE-val szemben, és 99-70 különbségű győzelmet aratva őrizte meg hazai veretlenségét.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – MVM-OSE Lions 99-70 (25-21, 19-16, 26-18, 29-15)
 
Bajnokság, 19. forduló
Szombathely, Aréna Savaria
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Nagy Viktor, Farkas Gábor (dr. Páli Kálmán)
 
Szombathely: Pot 14, Tanoh Dez 7/3, Benke 13/6, Tiby 25/9, Keller 12/3. Csere: Pongó 10/3, Jordano 5/3, Barac 5, Krivacevic 4, Kovács B. 3/3, Verasztó 1, Hansen D. -.
 
Oroszlány: Ruják 9/3, Szabadfi 1, Polutak 15, Thomas 12, Riddley 16/9. Csere: Balsay 10/3, Werner 4, Gáspár M. 3/3, Czermann -, Illés M. -.
 
 
 
Magabiztos kecskeméti siker Szegeden
 
A mérkőzés elején a Szedeák ragadta magához az irányítást. Nem telt el három perc és már 10-4-re vezettek el a hazaiak. Woolridge volt ezen futás motorja, egymaga 5 pontot szerzett. A Kecskemét kisebb kosárcsendjét Karahodzsics törte meg, majd Ivkovic büntetőivel 10-8-ra szépítettek a vendégek. A folytatásban megugrott 15-10-re a Szeged. Erre azonban 8-0-val felelt a KTE, amivel 18-15-re fordított. Nikola Lazics időkérése után Bailey triplájával egyenlített a házigazda, de ezt követően ismét a kecskemétiek kerültek előnybe és egészen a negyed utolsó percéig előrébb jártak. Ekkor Zsíros triplájával 24-22-nél vette vissza a kezdeményezést a Szeged. Az előnyét pedig a negyed végén Balogh büntetőivel meg is erősítette. 10 perc után 26-22 állt az eredményjelzőn.
 
A második negyed Karahodzsics és Locke kosárváltásával indult. Jó ritmust kapott el a Szeged, így a játékrész első két percében 33-24-re lépett el. Egy kecskeméti technikai után a 10 pontot is elérte, sőt rövid időre át is lépte a differencia. A félidőig 15 egységig jutó – ebből 12-t a második negyedben jegyző – Locke remeklésével sokáig őrizte előnyét a Szedeák. A KTE Lukovics vezetésével kezdett felzárkózásba. Remek formát mutatott a kecskemétiek játékosa is, ebben a negyedben 10 pontot szerzett. Nem hibázott mezőnyből, mind az öt kísérlete célt ért. Mellette Wittmann is eredményesnek bizonyult távolról, illetve Kucsera is betalált. 43-41-nél mindössze két pont választotta el a feleket. A Kecskemét végül 45-45-nél egyenlített. Locke duplájával visszavette a vezetést a Szeged. A zárszó azonban Ivkovic triplája volt, így a szünetben 48-47-re a Kecskemét ment.
 
A harmadik negyedben bekezdtek a csapatok, az első percben Lake két dupláját és Lukovics tripláját jegyezhettük fel. 51-51 után Karahodzsics és Sinik révén 56-51-re megugrott a Kecskemét. Innentől a mérkőzésből hátralévő időben végig a vendégek jártak előrébb. Lukovics két triplájával 62-55-nél már 7 pont választotta el a feleket. Locke törte meg a hazaiak kosárcsendjét, majd büntetőkkel igyekezett faragni a hátrányán a Szedeák. Az utolsó perchez közeledve Bailey büntetőit követően 66-63-nál ezen hazai törekvések sikerrel is jártak. A negyed hajrájában ennél a 3 pontnál közelebb nem engedte riválisát a KTE. Bogues jegyzett 4 pontot az utolsó percben. A harmadik szakasz végén így 70-65-re vezettek a kecskemétiek.
 
A záró etap elején Bailey négy pontjával 67 másodperc alatt felzárkózott 70-69-re a Szeged. Erre a felzárkózásra Lukovics 2+1-es megoldásával feleltek a vendégek. Ez egy 17-2-es kecskeméti futást vezetett fel. Előbb Kucsera és Sinik villant meg, majd jött Lukovics két triplája, melyek után 87-71-re módosult az állás. Lukovics ekkor a 30. pontját szerezte. Az utolsó két percbe érve Woolridge törte meg a szegediek rosszabb sorozatát, majd Karahodzsics sportszerűtlenje után még 87-77-re felzárkózott a Szedeák. Fordítási esélyeik azonban nem voltak a hazaiaknak. Az utolsó percben Karahodzsics és Woolridge találatai alakították ki a 91-79-es végeredményt.
 
SZTE-Szedeák - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 79-91 (26-22, 21-26, 18-22, 14-21)
 
Bajnokság, 19. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Goda László, Györfy Rúben, Horváth Csongor Béla (dr. Gincsai János Péter)
 
SZTE-Szedeák: Woolridge 15/3, Locke 22/6, Balogh S. 2, Bognár 12, Lake 11. Csere: Bailey 14/6, Mucza -, Zsíros 3/3.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Sinik 7/3, Bouges 10, Ivkovic 7/3, Lukovics 30/15, Karahodzsics 16. Csere: Wittmann 5/3, Kucsera 14/3, Gera 2.
 
 
 
Az első negyedben állva hagyta az ASE a Sopront
 
Paksra látogatott a Sopron KC a férfi élvonal 19. fordulójában – a házigazda Atomerőmű SE a 11., a Sopron az ötödik helyről várta a találkozót.
 
Da Silva kettesét Clarance ziccere követte, majd Nicholson büntetőjére Nichols kettese érkezett. A soproni vezetést zsinórban szerzett hét ponttal egyensúlyozta a házigazda, amire időkérés volt a vendég válasz (10-4). Nicholson triplája is talált, Ihring kettesét követően pedig már a tízet közelítette a differencia (15-6). Ismét Nicholson célzott pontosan kintről, majd Wright kettese is célba ért, miközben a soproniak továbbra sem találtak a gyűrűbe (20-6). Mathis triplája három perc soproni gólcsend után talált a gyűrűbe, de a hazaiaknak erre is volt válasza az utolsó percbe érve, így 27-9-cel zárult az első negyed.
 
Wooten zsákolt, meglett a közte húsz. Mathis büntetői után sem kellett sokat várni, hogy tovább hízzon a különbség: Kékesi kintről talált be (32-11). Csendes büntetői találtak, Sidibe akciója szintén – húszon belülre jöttek a vendégek (32-18). Négy ASE-pont következett, de a soproniak nem engedtek: a triplavonalon túlról remekül célzó Nichols vezetésével alig két perc alatt megfelezték a hátrányukat (40-31). Géringer triplájával kezdett újra pontgyártásba a korábbi előnye több mint felét elvesztő Paks, amely tíz pontos vezetést tudhatott magáénak a nagyszünetre (49-39).
 
Wooten zsákolását hozta a második félidő első perce, majd a következő minutumban Clarance ismételte meg mindezt. Sidibe révén kezdte meg a pontgyártást az SKC, Da Silva csatlakozott társához (53-43). A Sopron többet hibázott támadásban, amit egy-egy jó akcióval büntetett az ASE, s így fokozatosan növelte előnyét (58-43). Nicholson mintegy két percnyi paksi pontcsendet tört meg, de a Sopron is csak két pontot jegyzett ebben a periódusban. A harmadik negyed utolsó két perce két soproni triplát hozott, amire Wooten kettesei érkeztek válaszul, így a Paks továbbra is magabiztos előnnyel várhatta az utolsó etapot (64-51).
 
Mathis triplája ült, és a büntetőjét is bedobta. Nicholson révén lett meg a negyed első paksi pontja – rögtön kettő. Tizenhárom pontos előnyét tartotta az ASE, azonban egy kétperces hazai pontcsendet kihasználva ismét egy számjegyűre csökkentette hátrányát az SKC (70-61). A negyed közepén kissé nehezebben találta az utat a gyűrűig az ASE, így Da Silva zsákolásával már csak hét volt a különbség. Kovács zárta le a gyengébb paksi periódust, csatlakozott hozzá Clarance is, majd Mathis hármasát Nicholson és Clarance ellensúlyozta (78-66). Az utolsó perc kezdetére ismét tízen belülre jött a Sopron, de a győzelemtől már messze volt: a Paks végül visszaállította a tíz pontos különbséget, és 86-76-ra nyert.
 
Atomerőmű SE – Sopron KC 86-76 (27-9, 22-30, 15-12, 22-25)
 
Bajnokság, 19. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Söjtöry Tamás Ferenc, Major Ádám (Farkas Zoltán)
 
Paks: Ihring 8, Clarance 25, Nicholson 17/6, Géringer 5/3, Wooten Jr. 13. Csere: Wright Jr. 7, Kékesi 5/3, Kovács Á. 4, Kucsora 2, Dorogi G. -.
 
Sopron: Nichols 25/9, Meszlényi -, Fazekas -, Da Silva 14, Molnár M. 2. Csere: Mathis 20/12, Csendes 8/6, Sidibe 7, Schöll -, Sitku -.
 
 
 
Meglepte otthon a Honvéd a Szolnokot
 
Sok hiba jellemezte a csapatok játékát az első negyed első felében. A Honvéd hibázott kevesebbet, három és fél perc alatt 9-2-re megléptek Peringer kosaraival. Vendég oldalon csak Wiggins volt képes a hazaiak gyűrűjébe találni, a többiek próbálkozásai kimaradtak. Filipovics és Brown pontjaira Durham válaszolt egy hárompontossal. Pongó szintén pontosan célzott távolról, 17-17-nél érte utol a szolnoki együttes a fővárosi csapatot. Végül egypontos hazai előnnyel várhatták a csapatok a folytatást (21-20).
 
Brown közelijével indult a második negyed, majd Wesson is megszerezte az első kosarát. Szolnoki oldalon Jovanovics célzott pontosan, majd Durham büntetőivel feljöttek egy pontra. Nem változott sokat a játék képe, a következő percekben pár ponttal a Honvéd tartott előrébb, de meglépnie nem sikerült egészen a 16. percig. Ekkor Djokovics talált be távolról, és már 38-28-ra vezettek a hazaiak. A Tisza-partiak is belejöttek a triplagyártásba, de a fővárosi alakulat is betalált, így nem tudott jelentősen csökkenni a különbség. A félidőben 11 ponttal tartott előrébb a Honvéd (49-38).
 
Brown duplája nyitotta a második félidőt, amire Lukács válaszolt távolról. Az amerikai kisembert azonban nem lehetett tartani, egy újabb betörést fejezett be eredményesen. Hiába jött vissza Durham és Wiggins kosaraival 10 ponton belülre a Szolnok, Wesson hármasával visszaállt a 10 pontos különbség. Mindent megpróbáltak a vendégek, de a Honvédnak ebben a szakaszban is volt mindenre válasza, így magabiztosan vezettek. A vendégek már úgy érezhették, hogy csak hét pontot kell ledolgozniuk az utolsó negyedben, Wesson azonban harmadik tripláját is a helyére küldte, ezzel visszaállítva a 10 pontos különbséget a dudaszó előtt (70-60).
 
A záró negyed öt hazai ponttal indult, Brown betörésből, Wesson távolról volt eredményes. 75-60 után Thomas és Durham pontjaival kapaszkodott a vendég csapat. A folytatásban mindkét oldalon sok helyzet kimaradt, ami a Honvédnak kedvezett. Teltek a percek, és a szolnokiak nem tudtak igazán közel kerülni, így az utolsó három percben már sejteni lehetett, hogy nem kell izgulnia a hazai publikumnak, megszerzi csapatuk a győzelmet. A meccset Eads zsákolása zárta, 14 pontos hazai győzelem született (91-77).
 
Budapesti Honvéd Sportegyesület - NHSZ-Szolnoki Olajbányász 91-77 (21-20, 28-18, 21-22, 21-17)
 
Bajnokság, 19. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: Cziffra Csaba, Győrffy Pál Attila, Minár László (Vághy Tamás)
 
Honvéd: Djokovics 8/6, Reizinger -, Wesson 21/15, Henry 15, Peringer 8. Csere: Filipovics 8, Kopácsi 3/3, Brown 25/3, Bazsó 3/3, Simon K. -.
 
Szolnok: Jovanovics 12/6, Eads 15/9, Pallai 6/6, D. Thomas 5, Wiggins 10. Csere: Kiss D.- , Révész 3/3, Rudner -, Lukács 7/3, Pongó Má. 3/3, Durham 16/6.
 
 
 
Megint száz pont felett zárt a Körmend és az Albát is legyőzte
 
Morgan triplájával vette kezdetét a mérkőzés, Djogo dobott be két büntetőt, Dickey szerezte az első vendég pontokat. Philmore büntetett egy eladott labdát, Basic köszönt be kintről, Dickey zsákolt. Takács tört be agresszívan, Djogo talált be a sarokból, Barnett két büntetője után Tolbert dobott egy nehéz tempót (15-8). Morgan növelte tovább a hazai előnyt, Balogh hozta csapatát közelebb egy hármassal, Takács kosara után Alejandro Zubillaga időt kért (20-11). Chambers triplájával szomorította volt csapat szurkolóit, Ferencz azonnal válaszolt, Djogo növelte 10 pontra a differenciát. Chambers dobott újra egy hármast, Vojvoda kettese után Kocsis Tamás is magához hívta tanítványait. Morgan küldte helyére a büntetőit, a negyedet egy Vojvoda-tripla zárta. 28-24
 
Chambers és Tolbert váltott kosarat, Takács mutatott be egy 2+1-et, Roberts verte meg Basicot. Tolbert a vonalról is hozott két pontot, Roberts Ferenczet is megverte, Philmore hozta közelebb csapatát (35-32). Basic találta meg Ferenczet, Roberts újabb könnyű ziccert szerzett, Tolbert zsákolt. Ezt követően egy pontot a vonalon hagyott, Basic újabb remek gólpasszával ezúttal Durázit, Vojvoda nyolc méteres triplát zúdított be. Roberts ziccere után Kocsis Tamás időt kért, ennek ellenére a légiós egy pontra felhozta az Albát, Morgan 3+1-ére is felelt négy ponttal (46-45). Morgan tempója után Vojvoda egyenlített egy triplával, Tolbert tett vissza egy rontott dobást. Philmore talált be a festékből, Djogo volt pontos távolról, Durázi fejezett be egy alley-oopot, a félidő Chambers kosarával ért véget. 55-52
 
A második félidő első pontjait Barnett szerezte, újabb kosara pedig már a vezetést jelentette az Albának, a mérkőzésen először. Basic találta meg Tolbertet – ez volt az irányító 10. gólpassza -, Philmore zsákolt, Morgan triplájára Vojvoda felelt. Takács adott nagy passzt Tolbertnek, Dickey kicsit szokatlan módon kintről talált be, ez volt idén a második triplája. Aztán Takácsot is megverte a festékben, Chambers értékesítette két büntetőjét, Philmore zsákolása után időt kért az Egis Körmend (62-70). Barnett már 10 pontos különbséget alakított ki, Tolbert zsákolt, Djogo faulttal együtt is betalát, de a plusz egy kimaradt. Vojvoda már az ötödik hármasát dobta, Djogo nehéz tempót dobott be, Ferencz triplája után időt kért az Alba (71-75). Ferencz újabb trojkát vágott be, Chambers ezt azonban azonnal visszadobta, Doktor adott alley-oopot Tolbertnek. 76-78
 
Vojvoda újabb hatalmas triplát szórt, Durázi tette vissza Basic rontott dobását, Tolbert zsákolt, az Alba pedig időt kért (80-81). Roberts kosara után Basic három büntetővel egyenlített, Takács 2+1-et csinált. Barnett révén zárkózott az Alba, Tolbert is 2+1-es akciót mutatott be, majd megint ugyan ez a duó felelt egymásnak. Tolbert újabb villanáas után Alejandro Zubillaga ismét időt kért, Vojvoda a hetedik tripláját dobta, Basic 16. gólpasszából Ferencz válaszolt. Vojvoda 2+1-et hozott össze, Basic floatere esett be, majd egy fadeaway-t is feltett. Vojvoda nagyon elkapta a fonalat, Chambers 24 másodperccel a vége előtt faulttal együtti kosara miatt dobhatott az egyenlítésért, de hiábzott, az Alba pedig sportszerűtlen faultot követett el, ezzel gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést. 103-98
 
Egis Körmend - Arconic-Alba Fehérvár 103-98 (28-24, 27-28, 21-26, 27-20)
 
Bajnokság, 19. forduló.
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, dr. Mészáros Balázs, Pozsonyi László (Bognár Tibor)
 
Körmend: Basic 10/3, Morgan 16/9, Takács 11, Djogo 15/6, Tolbert 31. Csere: Ferencz 14/12, Herczeg -, Doktor -, Durázi 6.
 
Alba Fehérvár: Chambers 19/9, Kass -, Barnett 12, Philmore 10, Dickey 9/3. Csere: Vojvoda 29/24, Roberts 16, Takács -, Balogh 3/3.
 
 
 
A végére izgalmas lett, de nyert a Kaposvár
 
A Kaposvár gyorsan meglépett 8-2-re, a debreceniek második kosara a 4. percben született meg. A következő percekben a hazaiak Jackson pontjaira támaszkodtak, a magasember távolról, valamint a büntetővonalról is pontosan célzott. Drenovac a helyére küldött egy duplát, de továbbra is sokkal jobban játszottak a somogyiak. A különbség csak nőtt, a 8. percben már 11 ponttal tartott előrébb a Kaposvár. Abell vezérletével tovább tudták fokozni a sebességet a hazaiak, azonban Mócsán két büntetőjével és Williamson duplájával még lefaragott négy pontot a debreceni csapat (29-18).
 
Kiegyenlítettebb lett a játék a második negyedben, de mindez csak arra volt elegendő, hogy ne szakadjon le még jobban a DEAC, a Kaposvár pedig kényelmesen játszhatott megszerzett előnye birtokában. A 15. percben Abell tripláját követően már 41-24-re is megléptek a hazaiak, de a folytatásban összekapta magát némileg a hajdúsági együttes, ezzel csökkentve a különbség. A félidőben magabiztosan vezettek a hazaiak (50-39).
 
Nem várt fordulat jött a harmadik etap első szakaszában, a 24. perc magasságában Mócsán triplájával már csak 56-49-re vezettek a kaposváriak. A DEAC belejött a játékba és Williamson mellett Buljevic is egyre többször betalált. Abell és Krnjajszki is fontos pontokat szerzett, de a vendégek most már nem akartak leszakadni. Edwin és Williamson kosarait követően 60-55-öt mutatott az eredményjelző. Eaddy és Abell révén azonban jobban hajráztak a somogyiak, és így 10 pontos hazai vezetés mellett várhatták a csapatok a folytatás (68-58).
 
Kihagyott helyzetekkel indult a záró negyed, majd Williamson három pontjával jött közelebb a DEAC. Szőke révén jött a válasz, aki egy hárompontost küldött a helyére. A korábbi forgatókönyvnek megfelelően a kaposváriaknak mindenre volt válasza egészen a 35. percig. Ekkor azonban Tadics kosarát követően nagy hajrába kezdtek a vendégek, 81-75-nél újra nyílt lett a találkozó. Hiába talált be Eaddy távolról, Williamsonnak volt rá válasza, majd Buljevic zsákolását követően már csak 84-81-re vezetett a Kaposvár. Buljevic újabb közelijével feljött egy pontra is a DEAC, azonban Krnjajszki triplája gyakorlatilag eldöntötte a meccset. 87-85 után már nem volt válasza a hajdúságiaknak, végül izgalmas hajrában tartotta otthon a két pontot a somogyi együttes (92-85).
 
Kometa Kaposvári KK - DEAC 92-85 (29-18, 21-21, 18-19, 24-27)
 
Bajnokság, 19. forduló
Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Benczur Tamás, Ádám József, Kovács Nimród (Téczely Tamás)
 
Kaposvár: Krnjajszki 8/3, Abell 31/6, Szőke 5/3, Jackson Jr. 15/6, Jean-Marie 7. Csere: Koprivica 6, Eaddy 14/6, Puska 2, Halmai 4, Bogdán -.
 
DEAC: Edwin 11/3, Hőgye 3/3, Drenovac 13, Williamson 20/3, Buljevic 19. Csere: Tadics 7/3, Mócsán 9/3, Neuwirth 3/3.
 
 
 
Magabiztosan verte a ZTE-t a Pécs
 
Csátaljay hármasával vette kezdetét a mérkőzés, Durmo dobott be két büntetőt, majd mezőnyből is betalált. Manjgafic dobott egy hármast, Tóth egy pontot a vonalon hagyott, Paige viszont kiegyenlített, ezt követően azonban a Pécs gyors öt ponttal ragadta magához vissza a vezetést (12-7). Durmo ismét hibátlan volt a vonalról, Manjgafic is, Tóth csak egyet, Manjgafic triplája után Matthias Zollner időt kért (19-8). A magasember aztán egy pontot a vonalon hagyott, a ZTE továbbra is Tóth bóntetőivel tudott pontot feltenni a táblára. Mishula és Durmo váltott kosarat, Kerpel-Fronius egy pontot szerzett, aztán kettőt, majd kiosztott egy gólpasszt Manjgaficnak. A negyedet Paige hármasa zárta. 27-14
 
Durmo pofozott a gyűrűbe egy rontott dobást, ami egy 8-2-es futást indított el a hazaiaknak, így alig másfél perc után már 19 ponttal ment a Pécs a második negyedben. Osztojics és Nikolics váltott kosarat, Hicks egy büntetőt elrontott, Nikolics közé tette a közte 20-at (39-19). Paige dobott egy hármast, Manjgafic második esélyből duplázott, Durmo technikaiját Paige büntette, Hicks ziccere után Csirke Ferenc időt kért (41-25). Herger büntetőit Tóth annulálta, aztán mezőnyből is eredményes volt, Paige hibátlan volt a vonalról. Manjgafic kettesére, Tóth csak egy pontot tudott dobni, ráadásul Lados távolról célzott pontosan (48-32). A félidő hátralévő két és fél percében a két csapat 6-6 pontott szerzett, így a félidőben is 16 ponttal állt jobban az NKA. 54-38
 
Kovács kosarával folytatódott a játék, Osztojics és Tóth is betalált a festékből, majd Durmo kettese után megint Tóth Ádám szerzett négy gyors pontot. Lados kettesére Hicks egy hármassal válaszolt, sőt az irányító még egy triplát elsüllyesztett, a ZTE hosszű idő után ismét 10 ponton belül volt, a Pécs pedig időt kért (59-52). Nikolics értékesítette a büntetőit, Manjgafic csak egyet, Walker tört be nagyszerűen. Hicks Osztojicsot, Nikolics Manjgaficot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd ismét Hicks villant. Kovács tett fel könnyű ziccert, Walker két büntetőt küldött a helyére, aztán újra. Mishula tempója ért célt, Benke két büntetője is, Németh viszont kettőből csak egyet dobott be. Keller talált be a sarokból, Walker tört be nagyszerűen, így 12 pontos előnyről várta a negyedik negyedet a Pécs. 76-64
 
Osztojics nevéhez fűződött a záróetap első kosara, Nikolics szórt egy hármast, Kerpel-Fronius adott nagy labdát Manjgaficnak, a Zalaegerszeg időt kért (81-66). Tóth fejezett be egy gyorsindítást, Paige robogott végig a pályán egy megszerzett labdával, s már épp bejött 10 pont alá a ZTE, amikor Kovács dobott egy triplát, Matthias Zollner így ismét magához hívta tanítványait (84-72). Paige büntetői kerültek a helyére, Kerpel-Fronius tört be jól, Osztojics és Tóth, majd Kovács és Durmo játszott össze. Mishula kintről köszönt be, Csirke Ferenc 9 pontos különbségnél kért időt. Mishula hozta közelebb a ZTE-t, de Kovács újabb fontos kosarat dobott, ezzel pedig eldőlt a mérkőzés. 93-81
 
NKA Universitas Pécs - Zalakerámia ZTE KK 93-81 (27-14, 27-24, 22-26, 17-17)
 
Bajnokság, 19. forduló.
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: Tóth Cecília, Makrai Márton, Fodor Attila (Fekete László)
 
Pécs: Nikolics 12/3, Kovács 11/6, Scherer 3/3, Durmo 14, Manjgafic 27/9. Csere: Walker 10, Benke 2, Lados 5/3, Kerpel-Fronius 7, Herger 2.
 
Zalaegerszeg: Hicks 13/6, Csátaljay 5/3, Paige 18/9, Tóth Á. 18, Osztojics 12. Csere: Németh 1, Mishula 9/3, Szalay -, Keller 5/3, Csuti -.

Vármegyei szövetségek