Tippmix Férfi NBI: Az Alba a negyedik negyedben őrölte fel a Szolnokot
27
Jan
2024
Tippmix Férfi NBI: Az Alba a negyedik negyedben őrölte fel a Szolnokot
2024. január 27.  |  21:53
A negyedik negyedben robbantott az Alba és nyert Szolnokon
 
Wiggins kosarával vette kezdetét a mérkőzés, Chambers dudaszóra talált be közelről, Eads mutatott be 2+1-es akciót. Barnett fejezett be a gyűrű közeléből, Wiggins tett vissza egy rontott vendég dobást, Dickey akrobatikus ziccert tett fel Thomas szorításában. Chambers harmadik triplakísérlete már beesett, Wiggins Dickey-t csapta be, a center a másik oldalon javított (9-11). Jovanovics büntetői értek célt, Vojvoda eladott labdáját Lukács büntette, a válogatott alapembere egy floaterrel felelt. Thomas egy pontot a vonalon hagyott, Vojvoda mindkettőt bedobta, az Olaj magasembere kintről viszont már hibátlanul célzott. Wiggins és Thomas összesen dobott be két büntetőt, Philmore szerzett gyorsan öt pontot, Jovanovics egyet. 19-20
 
Roberts kosarával folytatódott a játék, Thomas kintről talált be, de az Alba légiósa azonnal visszadobta ezt. Révész taláta meg Lukácsot egy gólpasszal, Thomas a sarokból sem hibázott, Balogh egy büntetőt dobott be. Lukács egy hármast, Szarvas Gábor időt kért (30-26). Durham süllyesttett el egy triplát, aztán egy újabbat, amivel már 10 ponttal állt jobban a Szolnok. Barnett nehéz kosárral zárta le az Alba rossz sorozatát, Révész is eredményes volt távolról, Lukács saját rontott dobását tette vissza, Alejandro Zubillaga időt is kért (41-28). Kass dobott egy hármast, Vojvoda szerzett könnyű két pontot, az Olaj pedig időt kért. Wiggins dolgozott jól a festékben, Dickey fejezte be Chambers alley-oop passzát, Kass triplájával zárkózott tovább a Fehérvár. A félidőt Chambers büntetője zárta, így négy ponttal a Szolnok állt jobban. 43-39
 
Wiggins faulttal együtt is betalált, de a büntető kimaradt, Vojvoda viszont megcsinálta a 2+1-et, Eads háromból két büntetőt dobott be. Révész szerzett két pontot, Barnett felelt a sarokból egy hármassal, Lukács egy pontot a vonalon hagyott. Chambers nem hibázott, aztán tempóból sem, Jovanovics mutatott be egy 2+1-et, Durham fejezett be egy gyorsindítást (55-49). Durham zsákolása után az Alba időt kért, Philmore középről szórt egy triplát, Vojvoda 2+1-e után Wiggins tett fel közelről egy dobást. Vojvoda floatere esett be, Dickey paskolta valahogy a gyűrűbe Philmore rontott dobását. Jovanovics szerzett egy duplát, Dickey fejezett be egy 2-2-t, Chambers hármasával már az Alba vezetett. Eads zsákolt, Dickey kettőből egy büntetőt dobott be, Pongó szórt egy triplát. Roberts tempója hullott be, majd az ő büntetőivel ért véget a negyed. 66-69
 
Az Alba légiósa szerezte a záró etap első két pontját is, Wiggins fejezett be egy nagyszerű figurát, Roberts viszont nagyon elkapta a fonalat. Barnett zsákolt hatalmasat, Jovanovics tört be jól, Wiggins egy pontot a vonalon hagyott, Szarvas Gábor időt kért (71-76). Roberts köszönt be a sarokból, Wiggins verte meg könnyedén Dickey-t, Chambers is dobott egy hármast. Vojvoda remek egyéni villanásával már 11 ponttal állt jobban a Fehérvár és már csak három és fél perc volt hátra (73-84). Barnett zsákolt kétszer, az Olaj teljesen szétesett, Szarvas Gábor pedig időt kért. Innen azonban már nem volt visszaút a hazaiak számára, az Alba megnyerte a mérkőzést. 81-97
 
NHSZ-Szolnoki Olajbányász - Arconic-Alba Fehérvár 81-97 (19-20, 24-19, 23-30, 15-28)
 
Bajnokság, 18. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Goda László, Lengyel Ádám József (Páli dr. Kálmán)
 
Szolnok: Pongó 6/6, Eads 10/3, Lukács 10/3, Thomas 10/9, Wiggins 18. Csere: Jovanovics 12, Révész 5/3, Pallai -, Durham 10/6.
 
Alba Fehérvár: Chambers 16/9, Kass 6/6, Barnett 15/3, Philmore 8/6, Dickey 12. Csere: Vojvoda 16, Roberts 23/15, Takács Mi. -, Balogh 1.
 
 
 
Átgázolt a Falco az Atomerőműn
 
Benke szerezte a találkozó első kosarát, majd az Atomerőmű 6-4-re fordított. Mint később kiderült, a hazaiak ekkor vezettek utoljára a mérkőzés során. Pot és Tiby egy-egy triplával visszavette a vezetést a Falcónak. Ezt követően a paksi dobások kimaradtak, miközben Keller és Benke is betalált, a különbség már 10 pontos volt a felek között. 6-18 után sikerült Wrightnak betalálnia, de ez a vendégek lendületét nem törte meg. Úgy tűnt, hogy legalább 10 pontra visszajön az ASE a negyed végén Nicholson duplája révén, ám Perl még a dudaszó előtt a helyére küldött egy triplát (15-28).
 
Perl pontjaival tovább növelte a különbséget a Falco, Kovács Ákos próbálta meccsben tartani a csapatát. A szombathelyiek pontosan céloztak távolról, Jordano és Kovács Benedek is betalált a triplavonalon túlról. Már 18 ponttal tartottak előrébb a vendégek. A negyed közepén Jordano újabb távoliját követően 23-49 állt az eredményjelzőn, egyre jobban nyílt az olló. A Falco esélyt sem adott a hazai csapatnak, akik azért küzdöttek, hogy legalább a 20 pontos különbség környékén tudjanak maradni (35-58).
 
Hatalmas formajavulásra lett volna szükség a paksiaktól ahhoz, hogy közelebb tudjanak kerülni a második félidőben. Hiába szerezte Wright az első pontokat, az már látszott, hogy a vendégek nem terveznek visszavenni a tempóból a második félidőben sem. Perl ellen továbbra sem volt ellenszere a hazaiaknak, a 34. percben már a 30 pontos különbség is megvolt 40-71-es állásnál. A vendégek tetszés szerint szerezték a kosaraikat, a paksiak nem tudták őket megfékezni. Az utolsó játékrész előtt már biztosan kijelenthető volt, hogy a mérkőzés eldőlt, csak a különbség kérdéses (55-89).
 
A záró etapban mindkét oldalon lehetőséghez jutottak a cserejátékosok is. Az Atomerőmű részéről Kucsora és Nicholson játszott ponterősen, míg a vendégeknél gyakorlatilag mindenki aktívan kivette a részét a győzelemből. A 34. percben Kovács Benedek hárompontosával lépte át a 100 pontos határt a Falco, de a hátralévő percekben sem vett vissza a lendületből. Úgy nézett ki, hogy az utolsó kosarat Tanoh Dez szerzi a zsákolását követően, de még Sövegjártó távolija is célba ért (82-118).
 
Atomerőmű SE - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-118 (15-28, 20-30, 20-31, 27-29)
 
Bajnokság, 18. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok
Játékvezetők: Tóth Cecília, Nyilas István, Kovács Nimród (Bogárdi János)
 
ASE: Kovács Ák. 5/3, White 9/3, Géringer 2, Nicholson 18/6, Wooten Jr. 10. Csere: Arnold 3, Pajor -, Kékesi 8/6, Sövegjártó 3/3, Wright Jr. 8, Kucsora 16/6.
 
Falco: Pot 6/3, Tanoh Dez 10, Benke 13/3, Tiby 14/6, Keller Á. 13/3. Csere: Pongó Ma. 8, Verasztó 2, Perl 19/3, Kovács B. 11/9, Krivacsevics 13, Jordano 9/9.
 
 
 
Elkapta az Oroszlány a Szedeákot
 
Villámrajtot vett az Oroszlány, két perc elteltével Riddley triplája egy 7-0-s sorozatot zárt le. Bő három percig kellett várni az első szegedi kosárra, ekkor Bognár talált be közelről. A negyed közepén Bognár középtávolijával visszajöttek a vendégek 11-6-ra. Mielőtt azonban túl szoros lett volna a meccs, Riddley újabb hármast küldött a helyére. Magabiztosan, 10 pont körüli előnyt harcolt ki magának az OSE. A Szedeákot a padról beszálló Bailey hozta közelebb. Woolridge egy betörésből eredményes tudott lenni, de még Thomas közelije is célba ért a tizedik percben (24-14).
 
Nem változott a játék képe, továbbra is jobban játszottak a hazaiak. A 12. percben 30-14 állt az eredményjelzőn, nagyon kellett a Szedeáknak Bailey hárompontosa, majd két büntetője. A szegediek új embere a folytatásban is aktív maradt, de egyedül kevés volt ahhoz, hogy közelebb tudjon kerülni a csapata. Az OSE tartotta magabiztos vezetését, a félidőben Thomas pontjainak köszönhetően 12 volt a különbség (47-35).
 
A harmadik negyedben összekapta magát a Szedeák. Woolridge hátára vette a csapatát, aminek eredményeképp a 23. percben 49-43-nál újra szoros lett a találkozó. Riddley és Thomas azonban nem engedte ennél közelebb a szegedi csapatot. Bailey továbbra is ponterősen kosarazott, valamint Locke is magára talált, aminek köszönhetően egy perccel a negyed vége előtt már csak négy pont volt a hazaiak előnye. Thomas és Gholston kosaraira még Locke válaszolt, így teljesen nyílt lett a találkozó az utolsó negyedre (66-61).
 
Polutak kosara nyitotta a záró játékrészt, majd Bognár dobott triplát, így csak négy ponttal vezettek a hazaiak. A 34. percben már csak egy kosár választotta el a két csapatot egymástól. Woolridge duplájával 70-68-ra módosult az eredmény. Thomas keze azonban nem remegett meg, majd Polutak is fontos kosarat szerzett, így nem tudtak a vendégek egyenlíteni. Hiába jöttek még egyszer vissza Zsíros hármasával két pontra a vendégek, az oroszlányi játékosok keze nem remegett meg, és végül a hazaiak megérdemelt győzelmet arattak (88-79).
 
MVM-OSE Lions - SZTE-Szedeák 88-79 (24-14, 23-21, 19-26, 22-18)
 
Bajnokság, 18. forduló
Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Makrai Márton, Jankovics Viktor Zsolt (Forrai Sámuel)
 
OSE: Riddley 27/12, Szabadfi 2, Gholston 11, John Junior 3, Polutak 16. Csere: Ruják 2, Thomas 25/6, Balsay 2, Gáspár -, Illés -.
 
Szedeák: Woolridge 19, Locke 14/3, Balogh S. 5, Bognár 9/3, Lake 2. Csere: Bailey 25/12, Mucza -, Cohill 2, Zsíros 3/3.
 
 
 
Győzelmet ért a soproni fordítás
 
Három hely és két győzelem különbséggel állt 17 forduló után a Sopron KC (5. helyezett, 9 győzelem) és a Kometa Kaposvári KK (8. hely, 7 győzelem): egymással csaptak össze a férfi élvonal 18. fordulójában, Sopronban.
 
Jean-Marie kettesével indult a meccs, Nichols triplával fordított. Felváltva estek a kosarak, egy-egy ponttal vezetett az éppen sikeres akciót bemutatót fél – 7-7 után is folytatódott a kossárra kosár-sorozat, 11-11-es állást követően viszont Mathis büntetőivel és triplájával ellépett a Sopron (17-11). Légiósai révén gyorsan visszakapaszkodott a Kaposvár, de az első negyed utolsó kosara Sidibéé volt, így 20-19-re a hazaiak vezettek.
 
Halmai triplája érkezett a második etap első percének végén, amit még négy kaposvári pont követett hazai válasz nélkül (20-26). A Sopron 26-28-ig kapaszkodott vissza, de Jackson triplája megtörte a hazai lendületet. Ellenben a Kaposvár ismét sebességet váltott, és fokozatosan növelte előnyét. Halmai triplájával tíz fölé nőtt a különbség (30-42). Jean-Marie zsákolt, így lett közte tizennégy, ami differencia megmaradt a félidei szünetig (33-47).
 
Most Nichols kezdte egy hármassal a negyedet, Abell egy büntetőjét értékesítette. Két perc pontcsendet követően a Sopron elkapta a fonalat: egy 12-0-s etappal pillanatok alatt visszajött a meccsbe (48-48). A hatodik perc végén szerezte első akciógólját a Kaposvár: Eaddy kettesével vette vissza a vezetést. Da Silva azonban egymás után két akciót is duplával fejezett be, így 52-50-nél újra a hazaiak vezettek, amire Sidibe tett még rá két pontot – 21-3 volt a negyed állása nyolc perc elteltével. Az utolsó két percben Eaddy két duplát, Halmai pedig egy triplát tett helyre. A soproniak néggyel feleltek a gyorsan jött hét kaposvári pontra, így 58-57 állt az eredményjelzőn fél óra játék után.
 
Eaddy duplájával vette vissza a vezetést a KKK, de csak néhány másodperc erejéig: Griffin triplája is ült. Nichols gól jó plusz büntető-akciójával újabb három pont lett a soproniak jutalma. Sok rontott dobás jellemezte a következő perceket, 67-63-nál egy ideig nem érkezett pont egyik oldalról sem – közben viszont már csak négy perc volt hátra a meccsből. Griffin törte meg a pontcsendet, kettesére Eaddy hármasa érkezett. A soproniak Nichols büntetőivel és Mathis triplájával távolodtak – Abell büntetői találtak, két-két párban is, de másfél perccel a vége előtt 74-70-re így is a hazaiak vezettek. Griffin és Molnár pontjaival növelte előnyét a Sopron, amivel eldőlt a meccs: Eaddy két triplája ellenére sem tudott már egykosáron belülre kerülni a pontosan büntetőző Sopronnal szemben a Kaposvár, így a hazaiak 83-78-as sikert arattak.
 
Sopron KC – Kometa Kaposvári KK 83-78 (20-19, 13-28, 25-10, 25-21)
 
Bajnokság, 18. forduló
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Fodor Attila, Szilágyi Bálint (Schäffer Béla Róbert)
 
Sopron: Nichols 22/6, Meszlényi -, Griffin 16/3, Da Silva 9, Molnár M. 8. Csere: Mathis 19/6, Sidibe 9, Csendes -, Sitku -.
 
Kaposvár: Krnjajski 5, Abell 15, Paár 2, Bogdán -, Jean-Marie 8. Csere: Eaddy 27/9, Halmai 12/9, Jackson Jr. 5/3, Koprivica 4, Szőke B. -.
 
 
 
Pontgazdag rangadót nyert Zalaegerszegen a Körmend
 
Két rendkívül csalódott csapat lépett parkettre a 146. örökrangadón, melyen a vidéki kosárlabdaélet két legpatinásabb nyugat-magyarországi gárdája mérkőzött meg egymással, ezúttal Zalaegerszegen.
 
Természetesen teltház és kiváló hangulat várta a mérkőzést, melynek az is volt a tétje, hogy ki tudja kicsit jobban megerősíteni pozícióját a tabella középmezőnyében. Mivel már csak 9 forduló maradt az alapszakaszból, ráadásul szokatlanul éles a párharc a 4. pozíciótól lefelé és egyre nehezebb javítani a hibákat, a ZTE KK vezetősége is változtatásra szánta el magát: közös megegyezéssel szerződést bontottak a cseh Lubomir Ruzickavezetőedzővel és a születésnapját éppen tegnap ünneplő Baki Gergely kezébe került ideiglenesen a karmesteri pálca, akinek Bencze Tamás szakmai igazgató ad tanácsokat ebben az átmeneti időszakban. A találgatások természetesen megkezdődtek Egerszegen, vajon valóban külföldi szakemberre esik-e az egerszegi döntéshozók választása...
 
Mindkét csapat négy légióssal állt fel: a ZTE továbbra is keresi négyes posztú játékosát, ám érkezését az is elodázza, hogy várhatón megvárják a jövő héten érkező új vezetőedzőt. Az influenzával bajlódó Csuti Kornél ezúttal sem volt ott a kispadon, így egy fiatallal kevesebbel gazdálkodhatott a zalaiak „Gegéje”. Az egerszegiek közül többen is megfázással bajlódtak a héten, Ostojic még infúziót is kapott, de pályára lépett. Körmenden Cook-ot Bazic váltotta ideiglenesen, ám nem kizárt, hogy a Rába-partján hosszabb távra is marasztalhatják a Szeged ellen kiválóan bemutatkozó horvát kisembert. Kocsis Tamás gondjait nehezítette, hogy Syllamellett Durázi Krisztofer is megsérült a kupameccsen, Doktor Péter pedig még nincs hadrafogható állapotban háztartási balesete után.
 
Mindkét tábor „Szurkoljunk együtt Jázmin gyógyulásáért” transzparenst tartott fel a meccs kezdete előtt, hiszen nyugat-magyarországi szurkolói összefogás bontakozott ki a bocföldei kislány gyógyulása érdekében.
 
Két triplával indított a ZTE, de a Körmend sem akart lemaradni e téren. Tolbert hármasára Szalay felelt, ám az igazi vezér Takács Kristóf volt: labdát és pontokat is szorgalmasan szerzett a körmendiek hármasa. Paige nagyon elkapta a fonalat, rövid időn belül már negyedik trojkáját is berámolta, 22-18-ra vezetett a ZTE. Érkezett az új körmendi játékos, Basic, aki gyorsan bemutatkozott, a vendégek pedig tapadtak Tóth Ádámékra. A kék-fehérek centere nagyon nem találta a fonalat, sorra hagyta ki büntetőit, de a ZTE pontkirálya, Hicksis csak a negyed végén szerezte első pontjait. 29-29 állt az eredményjelzőn tíz percnyi játék után.
 
Djogo és Ferencz Csaba egy négypontos akcióval nyitottak, majd beindult a körmendi szőnyegbombázás. Djogoután Morgan kétszer is berámolt egy trojkát, nyolc ponttal léptek meg a piros-feketék. A ZTE nem tudta kihasználni, hogy az MTE center nélkül játszott, a vasiak pedig kiválóan dobtak távolról, ennek köszönhették előnyüket. Morgan zsákolása után tombolt a zsúfolásig megtelt vendégszektor, szólt a „tíz, tíz”. Keller Iván gyors triplája jelentette a felzárkózás kezdetét, ám Ferencz Csaba egy kissé szerencsés hármassal felelt. A ZTE azonban nem adta fel és a félidő végére hatalmas küzdéssel két pontra zárkózott.
 
53-51-ről folytatódott a játék, igencsak pontgazdag találkozónak nézhettünk elébe... A ZTE Keller labdalopása és Németh ziccere után fordítani tudott, ám a Körmend megint elővette nyerő húzását, a trojkát. Basic egyre jobban mozgatta övéit, a második félidőben tíz asszisztot osztott ki, szépségdíjas megmozdulásai után joggal tombolt a közönség piros-fekete szívű része. A harmadik negyed egyértelműen a vendégekről szólt, egy 10-0-ás szériával magukhoz ragadták a kezdeményezést, amit aztán már nem is adtak ki a kezükből.
 
80-72-es körmendi előnyről indult a zárónegyed, nem meglepő módon triplazuhataggal. Mishula, Paige, Ferencz, Mishula, Basic volt a sorminta, a ZTE nem tudott érdemben közelebb férkőzni, mivel a Körmend továbbra is kiválóan dobott távolról. Basic pontos labdáiból pedig Tolbertzsákolhatott kedvére, extázisba kergetve a vasi drukkereket. Az egerszegi szimpatizánsok döbbentek figyelték, ahogy a 100. körmendi pont is megszületik, közben pedig Ferencz Csaba kapta el fonalat távolról és rövid idő alatt több triplát is bevarrt. Szétesett a ZTE, s bár többen is remekül dobtak távolról, ez semmire nem volt elég a Körmend ellen, ahol többen is kiválóan játszottak. Takács Kristóf, Tolbert, Basic, Djogo és Morgan is jól teljesített, de a meccs embere mégis Ferencz Csaba volt, aki a legfontosabb pillanatokban biztosította be a vasiak győzelmét. 110-101 arányban győzött a Körmend, és visszavágott az október végi egerszegi győzelemért. Az MTE öthetes nyeretlenségi szériáját törte meg ezzel a győzelemmel, s megelőzte a ZTE-t a bajnokságban.
 
Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 101-110 (29-29, 22-24, 21-27, 29-30)
 
Bajnokság, 18. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Nagy Viktor, Györfy Rúben, dr. Németh Patrik (Dernei Gábor)
 
Zalaegerszeg: Hicks 19/3, Paige 20/15, Németh 9/3, Szalay 6/6, Osztojics 17. Csere: Keller 5/3, Mishula 13/12, Tóth 7, Csátaljay 5/3.
 
Körmend: Basic 14/9, Morgan 19/12, Takács 19/6, Djogo 16/3, Tolbert 21/6. Csere: Ferencz 21/15, Herczeg -, Schmera -, Kiss -.
 
 
 
Jól hajrázott, nyert a DEAC az NKA ellen
 
A DEAC vendége volt az NKA Universitas Pécs a férfi élvonal 18. fordulójában – a negyedik fogadta a tizenegyediket.
 
Manjgafic két büntetőjét egy Edwin-pont követte szintén a vonalról, majd Kovács egy kettessel a meccs első akciógólját is bedobta. Edwin válaszolt, majd Kovács a büntetőit is helyre tette. A Pécs nagyobb sebességre váltott, 5-6 után sorozatban hat pontot szerezve meglógott ellenfelétől. Edwin ismét csak egy büntetőt dobott be, de Williamson, Buljevics és Drenovac hat pontot szállított, miközben lenullázták a pécsieket (12-12). Válaszolt az NKA, 8-0-s menettel léptek a negyed utolsó percébe, amit Tadics gól jó plusz büntetős akciója, illetve Czermann kettese zárt le (17-20).
 
Mócsán kettesével kezdett a DEAC, Walker triplája érkezett válaszul. Mócsán pontjaival tartotta a lépést az NKA-val a házigazda, de a vendégek kintről is jól céloztak, így kis léptékben, de nőtt a különbség. Lados és Manjgafic jeleskedtek a kinti dobásokban, előbbi aztán közelről is villant, amivel tíz fölött járt már a különbség (24-35). Durmo tett rá két büntetőt, Mócsán távolijával jött vissza tízre a DEAC. Kétszer is tízen belülre lépett a Debrecen, a második alkalommal meg is tartotta azt – 34-42-nél mentek félidei pihenőre a csapatok.
 
Williamson hármast, Drenovac kettest jegyzett, majd Durmo kettesére is érkezett egy Buljevics-zsákolás (41-44). Kovács triplája is kellett, hogy őrizze előnyét az NKA, azonban 49-51-nél már csak egykosárnyi volt a különbség. Durmót és Walkert nehezen tartotta a DEAC, míg az NKA-nak főleg Drenovaccal és Mócsánnal gyűlt meg a baja – utóbbi triplájával egyenlített a házigazda (57-57). Az egyenlítésre azonban volt válasza a pécsieknek a negyed hajrájában: az utolsó két és fél percet 7-2-re nyerték, így 59-64-ről jöhetett a záró tíz perc.
 
Walker két büntetőjével távolodott a Pécs, majd a második perc végén Edwintől is két jó dobás érkezett a vonal mögül. A következő percben egy-egy duplát jegyezhettünk fel mindkét oldalon, így továbbra sem változott a különbség. Edwin egy triplával hozta közelebb a hazaiakat, majd a kettese is célba ért, így 68-68-nál ismét utolérte a DEAC az NKA-t. A negyed felét átlépve Durmo süllyesztett el egy triplát, de Drenovac két duplája érkezett rá válaszul, így egy támadás erejéig már a hazaiaknál volt az előny (72-71). Vendég-, majd hazai pontok váltották egymást, így hol az egyik, hol a másik fél tudhatott magáénak minimális előnyt. Williamson büntetői is pontosak voltak, majd Drenovac tett el egy triplát fél perccel a vége előtt. A 82-75-ös vezetés már hazai győzelmet jelzett előre, amit Walker triplája sem veszélyeztetett már – Mócsán hármasa zárta le a meccset, 85-78-ra nyertek a hazaiak.
 
DEAC – NKA Universitas Pécs 85-78 (17-20, 17-22, 25-22, 26-14)
 
Bajnokság, 18. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Török Daniella, Horváth Csongor Béla (Farkas Zoltán)
 
DEAC: Edwin 17/6, Hőgye -, Drenovac 19/3, Williamson 15/3, Buljevics 8. Csere: Mócsán 19/9, Tadics 5, Czermann 2.
 
NKA: Kerpel-Fronius -, Kovács P. 11/3, Scherer -, Durmo 20/3, Manjgafic 14/9. Csere: Walker 20/6, Lados 5/3, Herger 4, Nikolics 4, Benke -.
 
 

Vármegyei szövetségek