Egy héttel előrébb hozták a debreceni 3x3-as olimpiai selejtezőt
22
Jan
2024
Egy héttel előrébb hozták a debreceni 3x3-as olimpiai selejtezőt
2024. január 22.  |  10:35
A FIBA ma délelőtt hivatalosan is bejelentette a három 3x3 olimpiai selejtezőtorna helyszínét és időpontjait. A legutóbbi, karácsony előtti információkhoz képest újdonság, hogy a harmadik, debreceni tornát egy héttel előrébb hozták.
 
A 3x3-as olimpiai selejtezőtornák helyszínei és időpontjai:
 
1. torna: Hong Kong (Kína), 2024. április
2. torna: Utsunomiya (Japán), 2024. május 3-5.
3. torna: Debrecen (Magyarország), 2024. május 16-19.
 
Az első tornán a magyar női válogatott is ott lehet, ellenfeleink pedig az alábbi országok lesznek: Hong Kong, Hollandia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Mongólia, Egyiptom, Chile. Mint ismert, az első kvalifikációs versenyről nemenként egy-egy csapat jut ki a párizsi ötkarikás játékokra.
 
 
Amennyiben ez nem sikerül, akkor a hölgyek a harmadik tornán is ott lehetnek majd, ahol már a férfiak is szerepelni fognak.
 
A férfi torna résztvevői: Magyarország, Egyiptom, Madagaszkár, Puerto Rico, Kanada, Mongólia, Japán, Franciaország, Litvánia, Hollandia, Lettország, Belgium, Ausztria, Svájc, Németország, Lengyelország
 
A női torna résztvevői: Magyarország, Egyiptom, Tunézia, Kanada, Chile, Japán, Mongólia, Németország, Spanyolország, Hollandia, Litvánia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Csehország, Olaszország, Izrael
 
Természetesen amennyiben valaki kivívja a részvétel jogát az első vagy a második tornán, akkor a harmadikon már nem lesz ott, helyére a NOB által elfogadott rendszer alapján fognak kijelölni új csapatot. A debreceni tornáról az első 3-3 együttes mehet majd az idei olimpiára.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek