Hong Kongban lesz az első 3x3 olimpiai selejtező
22
Dec
2023
Hong Kongban lesz az első 3x3 olimpiai selejtező
2023. december 22.  |  12:30
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) hivatalosan is bejelentette, hogy az első jövő évi 3x3 olimpiai selejtezőt Hong Kongban fogják megrendezni - mint ismert, november végén látott napvilágot, hogy a második selejtezőre Japánban, Ustunomiya városában kerül sor, a harmadik, utolsó kvalifikációs tornát pedig hazánkban, Debrecenben tartják.
 
Az első selejtező pontos időpontja még nem ismert, annyit lehet tudni, hogy 2024 áprilisában kerül majd sor erre az eseményre nemenként 8-8 csapat részvételével.
 
Női válogatottunk számára ez lesz az első lehetőség, hogy kiharcolja az indulást a párizsi ötkarikás játékokra, hiszen a magyar hölgyek ezen a tornán is részt vehetnek, nem csak a harmadikon. Az ellenfeleink: Hong Kong, Hollandia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Mongólia, Egyiptom, Chile.
 
A rendező mellett tehát Lengyelország került még be az indulók közé, és egyetlen csapat jut ki az olimpiára.
 
 
Az már ismert volt, hogy a második, Japánban megrendezett tornán nem leszünk ott, a harmadik, debreceni esemény pedig május 23-26. között lesz megtartva. Itt női és férfi válogatottunk is szerepelni fog - a hölgyek természetesen csak akkor, ha nem vívják ki az olimpiai indulást már Hong Kongban.
 
A férfi torna résztvevői: Magyarország, Egyiptom, Madagaszkár, Puerto Rico, Kanada, Mongólia, Japán, Franciaország, Litvánia, Hollandia, Lettország, Belgium, Ausztria, Svájc, Németország, Lengyelország
 
A női torna résztvevői: Magyarország, Egyiptom, Tunézia, Kanada, Chile, Japán, Mongólia, Németország, Spanyolország, Hollandia, Litvánia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Csehország, Olaszország, Izrael
 
Innen 3-3 csapat mehet majd Párizsba, a Concorde térre, ahol július 30. és augusztus 5. között tartják majd az olimpia 3x3 mérkőzéseit.
 
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek