Tippmix Női NB I: Magabiztos győri siker Szekszárdon
13
Jan
2024
Tippmix Női NB I: Magabiztos győri siker Szekszárdon
2024. január 13.  |  20:00

A 17. fordulóból előrehozott bajnoki rangadón a SERCO UNI-Győr 78-54-es győzelmet aratott a TARR KSC Szekszárd otthonában.

A Szekszárdon megszokott kiváló hangulatban dobták fel a labdát. A hazaiaknál ezen a mérkőzésen szerepelt először az A-csoportos keretben Nyári Döniz, de nem léphetett pályára a BKG otthonában vállsérülést szenvedő Mányoky Réka és Árvai Noémi. Ott volt viszont Kathryn Westbeld, aki a keddi bajnokit kihagyta. A győrieknél Török Ági hiányzott, de mindenki más bevethető volt, aki a szerdai Euroliga összecsapáson is Franciaországban. Hozzájuk Gyöngyösi Janka és Molnár Laura csatlakozott, teljessé téve a 12-es keretet.

A hullámzó első negyedet Boros Julcsi triplája vezette fel, de a folytatásban a győriek kerültek lépéselőnybe Bridget Carleton és Kristine Anigwe büntetőivel. A Szekszárd 6-3 után 8-6-ra fordított, majd 12-8-ra újra elszakadtak a győriek. A negyed hajrája egy időkérés után a KSC-nek sikerült jobban. 8-0-val zárták a szekszárdiak az első szakaszt és ezzel 16-12-re vezettek. Hazai oldalon a 6 pontos Kathryn Westbeld, a győrieknél a 4 pontos Bridget Carleton volt a legeredményesebb 10 perc után. A második negyed elejét gyors kosárváltások vezették fel.  Ez egyben azt is jelentette, hogy ez a 2-4 pontos hazai előny állandósulni látszott. Cyesha Goree és Destiny Slocum tripláival ragadta magához ismét a vezetést a Győr.

Cyesha Goree egyszer, míg Destiny Slocum két alkalommal volt eredményes távolról. Az első negyedben nem talált be a Győr triplából, ezúttal három perc alatt háromszor és ezzel 25-18-as vezetést épített fel. Zseljko Djokics időt kért, de Gyöngyösi Janka és Destiny Slocum 2+1-es megoldásaival megerősítette vezetését a Győr. Ez 30-18-nál összességében már 18-2-es futás volt. A folytatásban Jacinta Monroe révén stabilizálta támadójátékát a KSC, de ezekre Kristine Anigwe felelt győri oldalról. A kettőjük párharca élvezetes presztízscsata volt, de összességében játékban ekkor nagy különbség mutatkozott a felek között. A félidő hajrájában Dombai Réka öt pontjával 45-27-re ellépett a Győr. Sőt, a harmadik negyed elején Gyöngyösi Janka rögtön 20 pontra növelte a vendégek előnyét. Az első félidőben a Szekszárd 33-ból 12-t dobott be mezőnyből, Győr 30-ból 17-et. Emellett a 21-15-ös lepattanócsata is jól mutatja a győri fölényt. A harmadik negyed első fele rendkívüli pontszegény játékot hozott. Gyöngyösi Janka előbb kiemelt duplája mellett mindössze Theodoreán Alexandra jó érzékkel visszatett labdájából szerzett két pontot rögzíthettük jegyzeteinkbe.

A Szekszárdnak jó büntetőzéssel 49-33-nál volt egy felzárkózása. Erre Bridget Carleton válaszolt triplával. A hazaiak azonban lendületben maradtak és Miklós Melinda bravúros 2+1-es megoldása után 52-38-nál 14 pontra jöttek fel. Időkérés után rendezte sorait a Győr. A negyed utolsó percében Gyöngyösi Janka triplájával már újra 57-38-ra mentek a vendégek. A záró szakasz elején 20 pont fölé nőtt a differencia. Destiny Slocum triplájával 62-38-ra lépett el a Győr. A KSC hazai pályán nem adta fel. Boros Julcsi lépett fel vezérré, megduplázta addigi pontjai számát. A Győr időkérés után ismét fókuszáltabban folytatta, Kristine Anigwe és Bridget Carleton 7-0-s futást vezényelt. Az utolsó öt percbe 70-46-ról érkeztünk. Innentől nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Egy rossz ütemű Carleton-fault még felpaprikázta a kedélyeket a hajrára. A differencia azonban stabilan 20 pont felett maradt, végül teljesen megérdemelten 78-54-re nyert a Győr. A végeredményt Horváth Bernadett és Destiny Slocum kosárváltása alakította ki.

 

TARR KSC SZEKSZÁRD - SERCO UNI GYŐR 54-78 (16-12, 11-33, 11-12, 16-21)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 17. forduló
Szekszárd, Városi Sportcsarnok
Praksch Péter Árpád, Makrai Márton, Rózsavölgyi Alexandra (Páli dr. Kálmán)

TARR KSC Szekszárd: Theodoreán 3, Stanacev 2, Monroe 10, Boros 11/6, Szücs 2. Csere: Miklós 5, Horváth 7/3, Krnjic 6, Westbeld 8, Holcz.

SERCO UNI Győr: Carleton 12/6, Dombai 11/3, Goree 8/3, Slocum 17/12, Gyöngyösi 10/3. Csere: Dubei 2, Hegedűs, Nagy, Bach, Anigwe 18.

Vármegyei szövetségek