Tizenegy nagyon színvonalas előadás szerepel az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia programjában
11
Jan
2024
Tizenegy nagyon színvonalas előadás szerepel az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia programjában
2024. január 11.  |  19:27
Másfél hét van már csak hátra az év első sporttudományos eseményéig, az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciáig, amelynek programja tizenegy tartalmas előadást és egy érdekesnek ígérkező kerekasztal-beszélgetést tartalmaz. Az előadók névsorában az utolsó pillanatban változás történt, az olasz sztáredző, Andrea Trinchieri ugyanis nem tud eljönni, mert időközben kinevezték az euroligás Zalgiris Kaunas vezetőedzőjének!
 
 
Január 22–23-án ismét a sporttudomány lesz célkeresztben Pécsett, a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, a Rátgéber László által vezetett Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ (KSMK) szervezésében az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciára kerül sor. Az „Excellence in Basketball – Kiválóság a kosárlabdázásban” címmel megrendezésre kerülő eseményen az előadók között ezúttal is lesz sztárvendég: a spanyol válogatottat szövetségi kapitányként négy Európa-bajnoki címig és egy világbajnoki aranyéremig repítő Sergio Scariolo!
 
A kiváló olasz edző honfitársa, Andrea Trinchieri is elfogadta a meghívást a konferenciára – a korábban a Bayern Münchent, a Partizan Belgrádot, a Brose Bamberget és az UNICS Kazanyt irányító szakember nagyon örült annak, hogy előadásokat tarthat Pécsett. „Elkötelezett híve vagyok a kosárlabda akadémiáknak, a Pécsett működő Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról, az ott zajló munkáról pedig csak jót hallottam. (…) A tudomány egyre jelentősebb szerepet tölt be a sportágban. A legfontosabb cél manapság az, hogy az edzőknek a mai kosárlabda-specifikus tudást és a tudományt úgy kell felhasználniuk, hogy ennek köszönhetően a leghatékonyabban dolgozhassanak.”
 
Andrea Trinchieri előadásai biztosan nagy sikert arattak volna, az élet azonban közbeszólt: az olasz mestert a közelmúltban kinevezték az Euroligában szereplő litván sztárcsapat, a Zalgiris Kaunas vezetőedzőjének, így nem tud részt venni a konferencián. A szervezők gratulálnak az új munkájához, ezzel együtt természetesen nem mondanak le arról, hogy elhozzák őt Pécsre – bíznak benne, hogy a következő tudományos eseményen, nyáron az ő előadásait is élvezhetik a résztvevők!
 
A január 22–23-án esedékes V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia nagyon színvonalas és értékes lesz: a programban összesen tizenegy előadás, hét plenáris és négy gyakorlati szerepel. Január 22-én, hétfőn 8.00 órakor kezdődik a regisztráció, majd a megnyitót követően Aleksandar Dzikic és Filip Mihajlovic gyakorlati előadása nyitja a sort. Kedden hasonlóképpen indul a nap, amely öt előadást tartalmaz, a végén pedig egy kerekasztal-beszélgetés zárja a programot.
 
Az V. Nemzetközi Kosárlabda Konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: jelentkezni a KSMK oldalán (https://ksmk.hu/) lehet egy regisztrációs űrlap kitöltésével.
 

Vármegyei szövetségek