Tippmix Férfi NB I: Folytatta jó sorozatát az ASE és a Sopron is
06
Jan
2024
Tippmix Férfi NB I: Folytatta jó sorozatát az ASE és a Sopron is
2024. január 6.  |  22:29
Magabiztosan verte a ZTE az Oroszlányt
 
Az újév első hazai találkozóján ismét egy, a tabella alsó régiójában helyet foglaló csapat látogatott Zalaegerszegre, a zalai drukkerek viszont óva intettek mindenkit az elbizakodottságtól: novemberben a Paks, decemberben a Honvéd fricskázta meg a ZTE-t hazai pályán, így igencsak sokan tartottak attól, hogy az OSE is követheti a sormintát.
 
A vendégeknél nem telt eseménytelenül a hét: a vezetőség az eredménytelenség kapcsán megvált Petrov edzőtől, s kisebb meglepetésre Váradi Kornél vette át a helyét. A zalai megyeszékhelyen már az ő irányításával lépett parkettre a bányászgárda, amely október elején remek játékkal, 35 ponttal múlta felül az egerszegieket; akiknél szintén történt változás a héten: már nem a keret tagja a hetek óta bokasérüléssel bajlódó Tomas Lekunas, akivel szerződést bontott a ZTE KK. Izgalmas kérdés, ki érkezik majd a meglehetősen lyukas 4-es posztra a kék-fehérekhez, akiknél az alapszakasz második felének teljesítménye nagyban függhet attól, összeáll-e a légióskeret úgy, ahogy azt szurkolóik szeretnék...
 
Tóth Ádám megfázása ellenére Lubomir Ruzicka vezetőedző rendelkezésére állhatott, így a jelenlegi keret valamennyi tagja helyet foglalhatott a kispadon zalai részről.
 
Repülőrajtot vettek a kék-fehérek, 13-4-el indult a találkozó, öten is betaláltak néhány percen belül a hazaiaktól, így Váradi Kornél kénytelen volt gyorsan kikérni első idejét oroszlányi vezetőedzőként. Riddley saját lepattanóját szedte le, a plusz egy is sikeres volt, ezzel zárkózott az OSE, ám Németh Ákos szegedi jó játéka után ismét remek cserének bizonyult: első dobása máris egy saroktripla lett. Mishula és Paige középtávolija is betalált, kifejezetten jól dobott a ZTE az első negyed első néhány percében, ahogy a nézőtéren is megállapították - különösen a korábbi meccskezdésekhez képest. Ostojic és Polutak több alkalommal is kakaskodni kezdtek, az OSE pedig egyre közelebb lopakodott. Hazai időkérés után Csuti Kornél hintett szép hármast, ám Riddley is betalált távolról, 24-20-al zárult a negyed. A vendégek amerikai légiósa 14 pontnál járt ekkor, mindössze egy mezőnykísérletet rontva vitte hátán csapatát.
 
Keller Iván két szép villanásával ismét ellépett a ZTE, ám gyorsan ébredtek a bányászváros legényei. Hullámzott a meccs, időnként bosszantó hibák csúsztak a játékba, mérgelődött is a lelátó népe, különösen amikor Mishula egy labdalopást a gyűrűre zsákolt... Tripláinak azonban annál jobban örültek, gyorsan korrigálta hibáját az ukrán légiós. Hiába lépett meg tízzel a Zalaegerszeg, a negyed vége ismét a vendégeké lett, ráadásul Paige kissé elönzőzte az utolsó támadást... Mindössze három pont maradt a félidőre a zalai fór, 45-42 állt az eredményjelzőn.
 
Némi fejmosás után sokkal jobban indított a hazai csapat, 11-4-es rohanással ismét magabiztosabb ZTE állt a parketten. Paige hármasa adta meg az alaphangot, de Ostojic és Németh Ákos is betalált. A túloldalon Gholston kapta el a fonalat, ám a ZTE jobban őrizte előnyét mint a korábbiakban. Szép megoldásoknak is tapsolhatott a hazai szurkolótábor, Keller Iván adott önzetlen passzot tavalyi csapattársának, Ostojic pedig elegánsan ziccerezett. Paige dobott buzzer-triplát és Mishula betörése sem volt csúnya, a 73-57-es előny több, mint bíztató volt a zárónegyed előtt.
 
Hogy ne legyen korai a hazai öröm, arról gyorsan gondoskodtak a vendégek, ugyanis 9-0-val nyitottak. Ez volt azonban az utolsó fellángolása Váradi Kornél új csapatának, mert a ZTE gyorsan megrázta magát és tetszetős támadásokkal fejezte be akcióit. Hicks lopott labdát és zsákolt, majd Németh Ákos adott szép gólpasszt Tóth Ádámnak, majd ismét az amerikai irányító hozta kihagyhatatlan helyzetbe Ostojicot. 89-70-nél már közel húsz volt a hazai előny, jöhettek a fiatalok, Szalai Domonkos és Simó Bence is. Az OSE nem tudott már érdemben csökkenteni a hátrányon, s bár Gholston megszórta magát a 2. félidőben, nem igazán akadtak társai.
 
Hiába szórt 56 pontot a Riddley-Gholston tengely, a magyar mag mindössze 4 pontot tett a közösbe. A ZTE-nél ezúttal öten is kétszemjegyű pontot értek el, a 28 magyar pont is egészen jónak mondható, a második félidőre nagyot javuló Tony Hicks pedig ismét nagyot lendített a játékon. A szurkolók örömmel fogadták a meggyőző győzelmet, a 94-77-es eredmény pedig azt is mutatja, hogy amint végre sikerült 80 pont alatt tartani hazai pályán az ellenfelet, nem is maradt el a könnyedebb siker. A ZTE ezzel megerősítette pozícióját a tabella első felében, az OSE viszont továbbra is gyengélkedik.
 
Zalakerámia ZTE KK - MVM-OSE Lions 94-77 (24-20, 21-22, 28-17, 21-18)
 
Bajnokság, 15. forduló.
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Nyilas István, JAKAB László Imre (Schäffer Béla Róbert)
 
Zalaegerszeg: Hicks 17, Paige 20/9, Csátaljay 2, Tóth 12, Osztojics 14. Csere: Szalay -, Mishula 15/9, Simó -, Csuti 3/3, Keller 4, Németh 7/3.
 
Oroszlány: Riddley 29/6, Szabadfi -, John 9/3, Gholston 27/9, Polutak 8. Balsay -, Ruják 2, Gáspár -, Illés -, Werner 2.
 
 
 
Majdnem elszórakozta a Falco
 
A Honvéd kezdte lendületesebb a mérkőzést, két és fél perc elteltével 9-2-re elhúztak a fővárosiak Djokovics pontjainak köszönhetően. Tanoh-Dez, majd Benke fejezett be sikeresen egy-egy akciót, de továbbra is a vendégeknél volt az előny. Wesson 2+1-es akciójára Keller válaszolt közelről, de Hajdu kihagyott helyzetét követően nem tudott Tiby büntetni távolról. Az amerikai erőcsatár azonban a büntetővonalról javított, majd az újabb távoli próbálkozása már célba ért. Ezzel feljött 13-14-re a Falco a negyed közepén, majd Barac révén a vezetés is átvette. A Honvéd azonban Wesson kosarával egyenlített, majd Filipovics révén újra náluk volt az előny. Barac és Pot is elsősorban büntetőkből volt eredményes, az előny viszont a Honvédnál maradt Djokovics három pontjának köszönhetően (22-24).
 
Perl a második negyed első megmozdulásával kiegyenlített, majd a ráadás büntetőt is értékesítve 25-24-re fordított. A szombathelyiek hátvédje kezébe vette a karmesteri pálcát, ám a vendégek folyamatosan ott lihegtek a hazaiak nyakában. A negyed közepén aztán magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a vasiak, Perl kosaraival és Pongó két triplájával egy 14-2-s rohanással léptek meg a fővárosiaktól. A nagy hazai sorozatot Djokovics hárompontosa szakította meg. A különbség innen már tíz pont körül állandósult, nem tudott a Honvéd közelebb kerülni az első félidő végéig (54-42).
 
Kihagyott hárompontosokkal indult a második félidő, a kosárcsendet Tiby középtávolija törte meg. Sokat nem kellett várni, Djokovics révén érkezett a válasz, a szerb irányító ihletett formában kosarazott. Benke sem maradt adós a távoli kosárral, így a korábbi tíz pont körüli differencia állandósult. A mérkőzés következő percében mindkét oldalon hibáztak a csapatok, de Benke és Perl újra betalált. Brown tért magához némileg a Honvéd csapatából, de a különbség nem akart csökkenni. Három ponttal a harmadik negyedet is megnyerte a Falco (74-59).
 
Jordano távolija alapozta meg a záró etapot, a válaszra két percet kellett várni, amikor Wesson egy duplát küldött a helyére. Barac kihagyta a közelijét, majd Wesson távolról is betalált, de még így is 77-64-re a Falco vezetett. Henry kosarával tovább faragta hátrányát a fővárosi együtt, Tiby triplája a legjobbkor érkezett hazai szempontból. Henry lendületben maradt, büntetőket értékesített, majd Hajdu duplája után ismét tíz ponton belül volt a Honvéd. A vendégek nem adták fel, Brown dupláját követően már csak három pont volt a hazaiak előnye másfél perccel a vége előtt. A Falco időkérését követően Benke két hárompontost is bedobott, amivel eldőlt a mérkőzés. Wesson és Tiby pontjai állították be a végeredményt (89-79).
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Budapesti Honvéd Sportegyesület 89-79 (22-24, 32-18, 20-17, 15-20)
 
Bajnokság, 15. forduló
Szombathely, Arena Savaria
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Minár László Balázs, Kapusi Gábor (Bognár Tibor)
 
Falco: Pongó Ma. 9/9, Tanoh Dez 9, Benke 13/9, Tiby 15/9, Keller Á. 2. Csere: Perl 16, Jordano 8/6, Pot 6, Krivacsevics -, Barac 11, Vereasztó -.
 
Honvéd: Djokovics 19/12, Brown 8, Wesson 19/6, Hajdu 4, Henry 18. Csere: Bazsó -, Simon K. 5/+, Reizinger -, Kopácsi -, Filipovics 6.
 
 
 
Nyolcadik hazai mérkőzését is megnyerte az Alba
 
Rögtön egy alley-oppal kezdődött a találkozó, Dickey zsákolt nagyot, a center aztán egy büntetőt dobott be, Philmore dobta át kintről Bognárt, a magasember egy ziccert is feltett. Bognár büntetőivel a Szeged is megszerezte első pontjait, Dickey zsákolt, Locke szórt be egy tempót (10-4). Barnett küldte a helyére a büntetőtit, majd a sarokból is betalált, Nikola Lazics időt kért. Lake szerzett könnyű két pontot, Locke távolról volt pontos, Balogh rohant végig a pályán egy szerzett labdával. Woolridge már két pontra csökkentette a differenciát, majd ki is egyenlített (15-15). Lake kosara után Alejandro Zubillaga időt kért, de a Szeged centere egy rontott dobást is visszazsákolt, Vojvoda zárta le a borzasztó hazai sorozatot. Lake egy pontot a vonalon hagyott, Woolridge floatere talált utat a gyűrűbe, Balogh eladott labdáját Vojvoda büntette. Chambers ziccerezett, Roberts mutatott be egy 2+1-et, Locke nehéz tempót értékesített. Roberts sportszerűtlenje után Woolridge dobott be két büntetőt, így zárult az első negyed. 24-26
 
Sokkal jobban kezdte a második negyedet is a Szeged, Woolridge vezetésével 8 ponttal kezdte az etapot a vendég csapat, amivel már 10 ponttal is álltak jobban, mint ellenfelük, Philmore zárta le a futást. Vojvoda zsákolt, Woolridge válaszolt, Dickey egy büntetőt dobott be, Lake tett vissza egy rontott dobást. Kass talált be a sarokból, Barnett 2+1-e után pedig ismét időt kért a Szeged (35-38). Locke és Barnett dobott egy-egy hármast, Philmore dobott két büntetőt, majd ő zsákolt Woolridge zsákolása után is. Lake büntetője után Chambers egyenlített, Roberts ziccerezett, Chambers növelte tovább az előnyt. Lake és Philmore váltott kosarat, így a félidőben négy ponttal állt jobban a Fehérvár. 50-46
 
Dickey nevéhez fűződött a második félidő első kosara, Lake egy pontot a vonalon hagyott, Chambers triplája szédült be. Bognár azonnal válaszolt, Locke hármasa után Philmore is bedobott egyet, aztán Dickey zsákolt. Woolridge tett fel egy nehéz ziccert, Vojvoda válaszolt, Locke tempója ért célt (62-59). Woolridge csökkentette egy pontra csapata hátrányát, Chambers szórt egy hármast, Philmore pedig egy 2+1-et csinált. Locke volt pontos a sarokból, Roberts egy büntetőt dobott be, Dickey tett fel könnyű ziccert. Zsíros dobott egy triplát, Vojvoda tempója ért célt. 73-67
 
Zsíros emelt be egy újabb triplát, Dickey és Chambers szerzett 2-2 pontot. Locke dobott egy tempót, Mayer tette vissza Balogh rontott dobását, Dickey zsákolt. Woolridge egy büntetőt dobott be, Chambers és Locke sem hibázott, Barnett dobott egy hármast (84-77). Woolridge verte meg egy az egyben Chamberst, Vojvoda a dúdaszóra talált be – illetve utána, de a játékvezetők nem nézték vissza az esetet -, Locke megint nem hibázott kívülről. Balogh újabb eladott labdáját Vojvoda büntette, egy kettessel javított a szegedi, Dickey harmadik esélyből ziccerezett, Nikola Lazics pedig időt kért (90-84). Lake fejezett be szépen a festékben, Locke kosara után a hazaiak is időt kértek. Chambers dobott be két büntetőt, Mucza hozta vissza csapatát két pontra, a bírok ezt követően hatalmasat hibáztak, Woolridge-ot hiába faultolta Dickey, ezt nem vették észre, az Alba pedig ezt kihasználta és megnyerte a mérkőzést. 94-92
 
Arconic-Alba Fehérvár - SZTE-Szedeák 94-92 (24-26, 26-20, 23-21, 21-25)
 
Bajnokság, 15. forduló.
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Frányó Péter, Balog György Attila (Hartyáni Zsolt)
 
Alba Fehérvár: Chambers 16/6, Kass 3/3, Barnett 16/9, Philmore 19/6, Dickey 18. Csere: Vojvoda 16, Roberts 6, Balogh -, Takács Mi. -.
 
Szeged: Woolridge 25, Locke 29/15, Balogh 4, Bognár 5/3, Lake 15. Csere: Zsíros 8/6, Mucza 2, Mayer 2, Cohill 2.
 
 
 
Nichols remeklésével verte a Sopron a Szolnokot
 
Négy győzelem után látogatott a harmadik helyezett NHSZ-Szolnoki Olajbányász otthonába a Sopron KC.
 
Nichols kettesével indult a meccs, Eads büntetőkkel egyenlített, majd ismét Nichols talált be, ezúttal kintről – Pallai szintén hármast dobott (5-5). Nichols folytatta a pontgyártást, egy triplája ült, Wiggins pontjaival azonban 11-8-ra módosította az állást a Szolnok. Amely itt még nem állt meg: Pongó három pontot jegyzett, Wiggins gól jó plusz büntetővel szintén. Eads tett még rá kettőt, 14-0-s futással rázta le ellenfelét az Olajbányász (19-8). Öt soproni pont érkezett, de Lukács révén újra elérte a tízet a különbség (23-13). Légiósai pontjaival kapaszkodott a Sopron, mínusz négyre jött vissza, ám ezt követően már csak szolnoki büntetők találtak célba, így 26-19 állt az eredményjelzőn tíz perc után.
 
Sitku zsákolt, Griffin jegyzett egy kettest, amire Jovanovics triplája érkezett szolnoki oldalról – két büntetőt is bedobtak a hazaiak a folytatásban (31-23). Több kihagyott helyzet követte egymást, Jovanovics betörése jelentette a következő találatot. Nichols triplája is talált, időt kértek a hazaiak. Meszlényi palánkos hármast hintett, Da Silva egy büntetőt értékesített – közeledtek a vendégek (35-30). Megint hibázott a Szolnok, támadó-lepattanót szedett az SKC, és egy kettessel feljött háromra, majd a következő két támadás után már csak kettő volt a csapatok között. Az újabb kimaradt hazai lehetőséget Sidibe büntette meg egy jó centerezéssel – egyenlítettek a soproniak (37-37). Eads faulttal együtt dobott kosarat, és a büntetője is jó volt. Wiggins osztott ki óriási sapkát Da Silvának, Jovanovics duplát jegyzett a fordulásból, majd a vendégek időkérése után Griffin dobott triplát. A félidei hajrához közeledve Pallai triplája ült, majd ugyanő szerzett labdát, passzából Eads mutatott be egy alley-oopot. Nichols dobását megadták a játékvezetők, 49-44 az első félidő.
 
Molnár és Pongó pontjait hozta a második félidő második perce – az elsőben még érintetlenek maradtak a gyűrűk. Wiggins állította vissza a közte öt pontot (53-48), amit Molnár kettese és Nichols hármasa követett – ismét egyenlítettek a vendégek. Újra négy szolnoki pont következett, majd egy bő kétperces pontcsend, amit Révész egy jó büntetője tört meg (58-53). Nichols révén dobott pontot a Sopron, majd Griffin egy triplával követte, rögtön ki is egyenlített a vendég gárda. Nem a ponterős támadójátékról szólt ez a negyed, Lukács is csak egy büntetőt értékesített, így 59-58-ról jöhetett a folytatás.
 
Da Silva zsákolt, a mérkőzés eleje után ismét a Sopronnál volt az előny – Wiggins duplájáig. Mathis három büntetője ült, Lukács triplával válaszolt. Nichols kettessel ismét egyenlített, majd egy hármast is bevágott, egy perccel később még egyet – már hattal vezettek a vendégek (64-70). Jovanovics, Wiggins és Lukács pontjaival jött vissza a házigazda, közte csak Mathis talált be a vendégektől (71-72). Thomas triplájával ismét a hazaiak vezettek, Csendes a fordulásból szintén hármast értékesített. Griffin tett rá még kettőt, de Lukács távolija újra egyre hozta vissza a hazaiakat (77-78). Da Silva egyik büntetője volt jó, majd egy kisebb szünet után rontott a Szolnok, Nichols viszont ismét jegyzett egy kettest (77-81). Videóztak a játékvezetők, egy perc volt már csak vissza. Thomas kettese ért célba, Mathis harcolt ki faultot, mindkét büntetőt bedobta. Jovanovics triplája lejött, a fordulásból Mathis egy újabb büntetőt dobott be – idegenben nyert a Sopron 84-80-ra.
 
NHSZ-Szolnoki Olajbányász – Sopron KC 80-84 (26-19, 23-25, 10-14, 21-26)
 
Bajnokság, 15. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Makrai Márton, Farkas Gábor (Téczely Tamás)
 
Szolnok: Pongó 7/3, Eads III 11, Pallai 6/6, Thomas 7/3, Wiggins 18. Csere: Jovanovics 15/3, Lukács N. 14/6, Révész 2.
 
Sopron: Nichols 32/18, Griffin 13/6, Meszlényi 3/3, Da Silva 4, Molnár M. 6. Csere: Mathis 11/3, Sidibe 10, Csendes 3/3, Sitku 2.
 
 
 
Százat dobott az ASE Körmenden
 
Szorosan alakult a mérkőzés első negyede, egyik fél sem tudott komolyabb előnyt kiépíteni magának. Három és fél perc elteltével Djogo triplájával 10-6-ra lépett meg a Körmend, de Nicholson villámgyorsan válaszolt, majd White egyenlített. Felváltva születtek a kosarak, Morgan középtávolija után hárommal vezettek a vasiak, de Wooten egy zsákolással újra felhozta egy pontra a paksiakat. A kilencedik percben Nicholson és Kovács kosarai után 18-21 állt az eredményjelzőn, először vezetett az ASE. Tolbert és Durázi pontjaival zárkóztak a vasiak, de a negyed slusszpoénja Nicholsoné volt, aki még egy triplát a helyére küldött (21-26).
 
Morgan ponterős játékával próbált faragni csapata hátrányából, de a paksiaknak ebben a szakaszban minden hazai pontra volt válasza. Durázi 2+1-es akciójával visszajött három pontra a Körmend, de Kovács betörésből rögtön eredményes tudott lenni. Felváltva estek a kosarak, a negyed közepén hét pont volt a vendégek előnye. Tolbert kosarával visszajött négy pontra a Körmend, de Ihring is betalált, mielőtt szorosabb lett volna a mérkőzés. Másfél perccel a vége előtt Sylla három pontjával már csak két pont volt a különbség. Sövegjártó azonban betalált távolról, így már nem jött össze a fordítás a vasiaknak (48-56).
 
Ferencz triplájával vette kezdetét a második félidő, paksi részről Nicholson és Wooten büntetőzött hibátlanul. Ferencz újabb távoli próbálkozása kimaradt, ezt használta ki White, akinek a közelijét követően már 62-51-re vezettek az atomvárosiak. A 27. percben aztán már csak négy pont volt a különbség a két csapat között. A Körmend mindent megtett a felzárkózás érdekében, Durázi dupláját követően újra nyílt lett a találkozó. Több labdát is elszórtak a csapatok, de végül Morgan két büntetőjével feljött két pontra a vasi együttes. White pontjaira támaszkodva viszont újra erőre kapott az ASE, így hétpontos előnyről várhatták a záró etapot (69-76).
 
Kovács középtávolijával indult az utolsó felvonás, majd egy körmendi eladott labdát Ihring büntetett egy hármassal. Takács hozta vissza tíz pontra csapatát, de mindez hiába, mert Ihring tarthatatlan volt a következő percekben. A paksiak már 86-71-re vezettek. A Körmend azonban nem adta fel, Djogo pontjaival előbb visszajött tíz pontra, majd Morgan találatával ismét nyílt lett a találkozó. Hiába azonban a hazaiak extra dobásai, az ASE részéről White és Ihring minden esetben lehűtötte a kedélyeket. A 40. percben még visszajött öt pontra a Körmend, a vendégek azonban már nem hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból. Nicholson pontosan büntetőzött, aki a századik pontját is megdobta csapatának, így megérdemelt győzelmet aratott az Atomerőmű (92-100).
 
Egis Körmend - Atomerőmű SE 92-100 (21-26, 27-30, 21-20, 23-24)
 
Bajnokság, 15. forduló
Körmend Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Nagy Viktor, Söjtöry Tamás Ferenc (Vághy Tamás János)
 
Egis Körmend: Takács K. 5, Morgan 23/9, Djogo 19/3, Tolbert 16, Sylla 5. Csere: Durázi 6, Schmera -, Ferencz 16/3, Kiss M. 2.
 
Atomerőmű SE: Ihring 28/12, White 20/6, Géringer -, Nicholson 24/3, Wright 3. Csere: Kovács Ák. 11, Kucsora -, Dorogi -, Sövegjártó 3/3, Kékesi 1, Wooten 10.
 
 
 
Egylabdás meccset nyert Pécsen a Kaposvár
 
A kilencedik helyezett a tizediket fogadta: az NKA Universitas Pécs vendége volt a Kometa Kaposvári KK a férfi élvonal 15. fordulójában.
 
Kovács és Durmo kezdte a pontgyártást, a harmadik perc közepén Paár egy triplával szállt be – Durmo szintén kintről villant (7-3). Tartotta előnyét az NKA, de nem tudott elszakadni az egykosárnyi különbségre mindig visszaugró vendégektől. Eaddy kettese talált, majd Szőke hármasával átvette a vezetést a Kaposvár. Lados két pontjával egyenlített a házigazda, egálnál fordultak a negyed utolsó percére a felek, amit végül egy ponttal jobban teljesített a Kaposvár (16-17).
 
Közel két percet kellett várni a második negyed első pontjaira: Eaddy középtávolija talált. A negyed közepéig gyakorlatilag minden perc egy-egy kosarat hozott; Manjgafic hármasával jött vissza egyre az NKA (22-23). Abell egy büntetője talált, Manjgafic egyenlített. Jackson zsákolásával vette vissza a vezetést a Kaposvár, és mivel a következő három perc is csak egy-egy kettest hozott mindkét oldalon, így nem változott a különbség a félidőre (26-28).
 
Szőke és Abell növelte csapatuk előnyét, majd Nikolics duplájára Jean-Marie és Abell szállított újabb pontokat – meglett a közte tíz (28-38). Durmo és Manjgafic hozta közelebb a Pécset, a 7-0-s hazai etapot Eaddy kettese zárta le. Egy gól jó plusz büntetős akciót is összehozott a kaposvári légiós, aztán egy triplát is bedobott (35-46). Nikolics távolról vette be a gyűrűt, Durmo közelről. Egy pontváltást követően Luzaic hármasa is talált, és Nikolics akciója is pontos volt, így a harmadik negyed utolsó percében négyre jött fel az NKA (47-51).
 
Durmo duplázott, Luzaic hármasával így már a hazaiak vezettek, amit Nikolics kettese erősített meg (54-51). Abell és Paár is hármast dobott, közte Lados egy kettessel igyekezett ellensúlyozni (56-57). Abell büntetői pontosak voltak, Eaddy hármasa szintén. Közelebb jött az NKA – Nikolics és Durmo kettese is pontos volt (62-64). Megremegtek a kezek, hazai és vendég részről is kimaradtak dobások – főleg triplákkal próbálkoztak a felek. Nikolics távolija viszont ült, átvették a vezetést a hazaiak. Abell másolta le az ellenfelet, ő is kintről célzott pontosan (65-67). Nikolics kettese érkezett alig egy perccel a vége előtt, Eaddy triplája viszont lejött – egálról indult az utolsó perc. Nikolics most rontott, Jean-Marie is, de a labda Jacksonhoz került, aki kiharcolt egy faultot – de csak az egyik büntetőjét dobta be (67-68). Manjgafic hármasa lejött, Jackson dobhatott ismét büntetőket, de megint csak az egyik ért célba. Ez azonban elég volt a Kaposvárnak, amely 69-67-re győzött.
 
NKA Universitas Pécs – Kometa Kaposvári KK 67-69 (16-17, 10-11, 21-23, 20-18)
 
Bajnokság, 15. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila, Horváth Csongor Béla (dr. Gincsai János Péter)
 
Pécs: Nikolics 18/6, Lukácsi 1, Kovács P. 3, Durmo 18/3, Manjgafic 16/6. Csere: Luzaic 6/6, Lados 3, Scherer 2, Kerpel-Fronius -, Herger -, Benke -.
 
Kaposvár: Krnjajski -, Abell 19/6, Paár 6/6, Jackson 7, Jean-Marie 12. Csere: Eaddy 15/6, Szőke 5/3, Koprivica 2, Bogdán 2, Halmai 1.

Vármegyei szövetségek