Pár nap kosárlabda nélkül
22
Dec
2023
Pár nap kosárlabda nélkül
2023. december 22.  |  18:00
A februári olimpiai selejtezőre készülő magyar női kosárlabda-válogatott tagjai a következő napokban fújhatnak egyet az erőltetett menet során, az ünnep megfelelő alkalom, hogy néhány napig mással foglalkozzanak. Megkérdeztük nemzeti csapatunk néhány tagját, miként töltik a karácsonyt. 
 
És egy kicsit elcsendesedik minden...
 
Női klubcsapatainkra még a héten is várt feladat a nemzetközi kupasorozatokban, de válogatott játékosaink közben készülnek a közelgő karácsonyi ünnepekre, amikor végre a család, az otthon melege kerül előtérbe, néhány napra ki lehet szakadni az edzések, mérkőzések alkotta körforgásból.
 
"Kicsit más lesz ez a karácsony, mint a korábbiak, először töltjük a szentestét kettesben a párommal – kezdte Dubei Debóra, a válogatott és a Serco UNI Győr csapatkapitánya.  – Korábban, december 24-én mindig családi vacsora volt és ajándékozás, a nagymamám és keresztanyám készíti a menüt, ami általában halászlevet, töltött káposztát, lazacot tartalmaz magában. Az első ünnepen templomba szoktunk menni reggel, és utána még együtt ebédelünk, a második nap pedig megnézzük a budapesti karácsonyi vásárt. Ez módosul most, ezúttal 22-én és 23-án látogatom meg a szüleimet, hazalátogatok Miskolcra is. Utána pedig a párommal karácsonyozunk, sült kacsát, húslevest készítünk és persze némi édességet."
 
Debi ezúttal saját kezével készített ajándékokkal készül, és már viszonylag korán elkezdte a további meglepetések beszerzését is.
 
Nemzeti csapatunk irányítójának, Ruff-Nagy Dórának már gyermeke is van, akit a mézeskalács-készítés bizonyos fázisaiba már be lehet vonni.
 
"A kisfiamnak már sokat meséltünk a karácsonyról, korábban a Mikulásról is, de talán még kicsi, hogy megértse, miről is szól az ünnep, talán már jövőre jobban átérzi, miért fontos a készülődés – mesélte Dorci. – Amikor én voltam gyerek, akkor szenteste nagymamámmal együtt elmentünk dédnagymamámért, és mire hazaértünk, a karácsonyfa már teljes díszében, pompájában várt minket. Most már saját gyerkőcünk van, így itthon is karácsonyozunk, de természetesen elutazunk a nagymamámhoz is Miskolcra, és pár napot ott töltünk. Nálunk is hagyományos karácsonyi ételek vannak ilyenkor, mindenféle hal, halászlé, de aki annyira ezt nem kedveli, annak készül húsleves például és persze sok-sok sütemény, mézes krémes, bejgli."
 
Persze az ünnep gyorsan elszalad, hiszen női válogatottunk tagjai december 27. és 29. között Székesfehérváron edzőtáboroznak, és talán az ott töltött napokat a munka mellett még átitathatja az ünnepi hangulat.  
 

Vármegyei szövetségek