Tippmix Női NB I: A 7. forduló válogatottja
05
Dec
2023
Tippmix Női NB I: A 7. forduló válogatottja
2023. december 5.  |  12:00

Két rangadót is játszottak a női élvonal hetedik fordulójában, az MVP-re IDE KATTINTVA lehet szavazni!

 

Irányító

Kolby Morgan – E.ON ELTE BEAC (1)

Bár a harmadik negyedet „elvitte” a Cegléd a BEAC-tól, összességében magabiztosan győzött az újbudai alakulat, a sikerből pedig kulcsszerepet vállalt egyre jobb formába lendülő amerikai hátvédjük. Morgan klasszikus 25-5-5-tel zárta az összecsapást, 6/9 duplát, 2/5 triplát és 7/9 büntetőt értékesítve. Szerzett három labdát, emellett egyszer el is adta a játékszert, hatszor pedig csak személyi hiba árán tudták megállítani, 35 perc alatt 32 VAL-lal zárta az összecsapást. Szintén remekelt a Szekszárd hátvédpárosa a Sopron elleni rangadón, Horváth Bernadett (20 pont, 5/11 tripla, 5 gólpassz, 19 VAL) és Aleksandra Stanacev (18 pont, 4 labdaszerzés, 3-3 lepattanó és gólpassz, 26 VAL) egyaránt sokat tettek hozzá a tolnaiak meggyőző sikeréhez.

 

Dobóhátvéd

Dúl Panka – TFSE-MTK (1)

A második félidőben átrobogott a BKG-n a TFSE, Dúl pedig sokoldalúságát megvillantva több játékelemben is kiemelkedőt alkotott. 13 pontja (2/2 dupla, 3/6 tripla) mellett 6-6 lepattanót és gólpasszt, valamint két-két labdaszerzést, eladott labdát és kiharcolt faultot is jegyzett – 25 perc alatt 24 VAL-ig jutott.

 

Kiscsatár

Kaila Charles – DVTK Hun-Therm (2)

A forduló egyik rangadóját nagyon simán nyerte a DVTK a Győr ellen, a diósgyőriek ezzel őrzik makulátlan bajnoki mérlegüket, kétmeccses előnybe kerülve üldözőikkel szemben. Bár szokás szerint szépen eloszlottak a terhek Völgyi Péter együttesénél, a tripla-dupla közelében teljesítő Charles számai mellett nem mehetünk el szó nélkül: 15 pont, 8 lepattanó, 9 assziszt, 3 kiharcolt fault, két szerzett és egy eladott labda – 35 perc alatt 32 VAL értékben.  

 

Erőcsatár

Chloe Marotta – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós (2)

Bár vereséggel zárt a TFSE ellen a BKG, a szigetszentmiklósiak amerikai bedobója – főként védekezésben - jó számokat hozott. Bár 10 pontjához 13 mezőnydobásra volt szüksége (2/11 dupla, 0/2 tripla, 6/7 büntető), a játék többi szegmensében igyekezett pótolni támadásbeli hibáit – 15 lepattanóval, 5 gólpasszal, 7 kiharcolt személyi hibával, egy blokkal, valamint 4-4 szerzett és eladott labdával zárt, alaposan megdolgoztatva a statisztikusokat. 36 perc alatt 26 VAL-lal fejezte be a derbit.

 

Center

Ana Tadic – DVTK Hun-Therm (1)

Csapattársához, Charles-hoz hasonlóan Tadic is remekelt a Győr ellen, 18 pontját pazar hatékonysággal (7/9 dupla, 4/5 büntető) szállítva. Leszedett 8 lepattanót, kiharcolt 7 szabálytalanságot, volt 2-2 labdaeladása és gólpassza, valamint egy blokkja is, 27 perc is elegendőnek bizonyult számára 31 VAL-hoz.

 

 

Vármegyei szövetségek