Női EK: Kikapott Olaszországban a Szekszárd
26
Oct
2023
Női EK: Kikapott Olaszországban a Szekszárd
2023. október 26.  |  23:30

Az Európa Kupa 3. fordulójában a TARR KSC Szekszárd 85-69-re alulmaradt a BDS Dinamo Sassari otthonában.

A mérkőzést fej-fej mellett indították a csapatok. A feldobást követően Debora Carangelo szerzett kosarat, amire Jacinta Monroe válaszolt szintén egy közelivel, majd Agnieszka Kaczmarczyk találata következet, Monroe újabb pontjai után pedig már 4-3-at regisztrálhattunk. Bő egy perc elteltével tehát a hazaiaké volt lépéselőny. A találkozó azonban ezt követően is kiélezetten folytatódott. Kosárra-kosár volt a válasz, s bár a Szekszárd 6-7-nél átvette a vezetést, Kaczmarczyk sikeres büntetőinek köszönhetően ezután ismét a Sassari felé billent a mérleg. Ezzel pedig a hazai együttes egy magabiztosabb menetelésbe kezdett. 5-0-ás szakaszt futottak, amit végül Sara Krnjic középtávolija szakított meg. Felzárkózni azonban még így sem tudott a szekszárdi alakulat. A Sassari, védekezésbeli pillanatnyi kavarodása ellenére is, a támadótérfélen továbbra is dominálta a játékot, így 17-9-nél már nyolc ponttal ment. Szekszárdi oldalon ekkor ismételten Jacinta Monroe törte meg a jeget, később pedig Boros Júliától láthattunk egy extra triplát, amivel a felek közti különbség öt pontra csökkent. A negyed utolsó perceiben azonban igencsak felgyorsultak események. Találat, találatot követett, a ritmust pedig megint csak a Sassari diktálta. A differencia végül a játékrész utolsó pillanatában érte el a tíz pontot, Ivana Raca kosara után 26-16-ról folytatódhatott a második felvonás.

A következő tíz perc elején a játék ritmusa nem sokat változott. Az első találatot Aleksandra Stanacev szerezte, amire Sara Toffolo válaszolt, a pontszerzés pedig hasonlóképpen kiélezetten folytatódott. A 8-10 pontos különbség állandósulni látszódott a felek között. Négy perc elteltével 34-25-t regisztrálhattunk és Zseljko Djokics vezetőedző kért időt eligazításra. A rövid szünetet követően a Szekszárd pedig valamelyest rendezni tudta sorait. A vendégek ugyanis két egymás utáni kosárral folytatták a játékot, amivel négy pontot tudtak lefaragni hátrányukból. S bár a Sassari oldaláról Sara Crudo is betalált, Sara Krnjic kosara után márcsak öt pont volt a felek között. A hazai együttes ezt követően azonban ismét nagyobb sebességbe kapcsolt. Elkezdték gyártani a pontokat, s 40-31-nél a különbség megint csak tíz pont közelire nőtt. Az első félidő utolsó szakaszában azonban a Szekszárd lépett a gázra. Míg Zseljko Djokics tanítványai nyolc pontot gyűjtöttek, addig a hazaiak csupán ötöt, így tehát az állás 45-39-re változott. Az utolsó másodperceket még egy Sassari időkérés vezette fel, ezt követően azonban már nem született kosár, azaz a csapatok az eddigi 45-39-ről fordulhattak. Húsz perc elteltével a mezőny legeredményesebb játékosa a 12 pontig jutó Jacinta Monroe volt, aki után Boros Júlia és Sara Krnjic szerezte a legtöbb pontot szekszárdi oldalon. 

A Szekszárd a harmadik negyedben Krnjic és Monroe vezetésével ismét felkapaszkodott ellenfeléhez. 45-43-nál márcsak két pont választotta el a feleket, amikor Debora Carangelo végett be egy hárompontost a vendégek hálójába, ezzel pedig egy újabb magabiztos sassari periódus vette kezdetét. A hazai gárda összesen hét pontot szerzett, amikor Zseljko Djokics időkérése félbeszakította a menetelést. Visszatérve azonban nem kellett sokat várni, s Mya Hollingshed 2+1-es akciójának köszönhetően a differencia végül ismét tíz pont fölé nőtt. Szélsebes tempót diktált a Sassari, amit a szekszárdiak csakis egy újabb időkéréssel tudtak megállítani. Ezután 57-45-ről folytatódhatott a játék. Az olasz alakulat azonban továbbra sem lassított. Egymásután pakolták a pontokat a táblára, amire itt-ott bár a vendégeknek is megvolt a válasza, a különbség mégis rettentően gyorsan közelített a húsz ponthoz. A harmadik negyed végül azonban 70-55-el zárult, majd következhetett a találkozó utolsó tíz perce. Ebben a szakaszban pedig megint csak hasonló volt a meccs lélektana. A Szekszárd egy pillanatra sem adta fel a harcot, sőt, minden egyes kosárért kőkeményen megküzdött, ám 15 pontnál a Sassarinak már túl nagy volt a lépéselőnye. Négy percre az összecsapás végétől 77-62 állt az eredményjelzőn, s Djokics vezetőedző kért időt. A mérkőzés hátralévő részében ismét kiegyenlítődött a pontszerzés. A Sassari nyolc további pontot szerzett, a Szekszárd pedig hét pontig jutott, ami azt jelentette, hogy az eddigi 15 pontos különbség csupán egy egységet változott. Ezzel tehát kialakult a 85-69-es végeredmény, melyet Boros Júlia találata rögzített.

 

BDS DINAMO SASSARI - TARR KSC SZEKSZÁRD 85-69 (26-16, 19-23, 26-16, 15-14)
Európa Kupa, 3. forduló
Sassari, Palaserradimigni
Haris Bijedic, Primož Pipan, Luka Brekalo (Marijan Hafner)

BDS Dinamo Sassari: Carangelo 23/9, Hollingshed 15/3, Jones 9/3, Kaczmarczyk 13/3, Raca 12. Csere: Bebbu -, Crudo 2, Trampana -, Toffolo 6, Togliani 5/3.

TARR KSC Szekszárd: Boros 12/6, Krnjic 19, Mányoky -, Monroe 26, Stanacev 8/3. Csere: Holcz , Horváth 4, Miklós -, Theodorean -, Vojtulek -.

Vármegyei szövetségek