Női Egyetemi Bajnokság: 100 pontot dobott a címvédő, 120-at az ezüstérmes
19
Oct
2023
Női Egyetemi Bajnokság: 100 pontot dobott a címvédő, 120-at az ezüstérmes
2023. október 19.  |  12:00

Biztosan nyertek az esélyesek a női Nemzeti Egyetemi Bajnokság második játékhetén. A címvédő ELTE-BEAC 100, az ezüstérmes TFSE 120 pontig jutott, és a szombathelyi lányok is közel jártak a három számjegyű pont eléréséhez - eggyel maradtak el ettől
 


 

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők, 2. forduló

 

Keleti csoport:


TFSE - Nyíregyházi Egyetem Sportegyesület 120-8 (33-3, 35-2, 25-2, 27-1)

Budapest, Testnevelési Egyetem, TF L2 terem, 50 néző. V.: Gombos, Szentpáli-Gavallér

TFSE: DÚL T. 15/3, Baa 5/3, BURJÁN 10, Király 12/6, Vladár 14. Csere: KELEMEN 4, MÉRÉSZ 23/15, Úr 8/6, Barbarics 2, MUNKÁCSI 27/15, Vígh. Edző: Kováts Gabriella.

Nyíregyházi Egyetem Sportegyesület: Páll, Sinka, KARAKÓ 8, Ádám, Seres. Csere: Ménes. Edző: Farkasinszki Orsolya.

 

A mérkőzés kezdetétől dominálni tudtak a TF-es lányok, zsinórban 19 pontot értékesítettek. A nyíregyházi kosárcsendet csendet Karakó Dorina törte meg egy sikeres közelivel. A második negyedben a hazai csapat agresszív védekezésének és sikeres hárompontosainak köszönhetően 35-2-es negyedet zárva tovább növelte előnyét, így a szünetre 68-5-ös eredménnyel mehettek a csapatok. A folytatásban Munkácsi Adél (27/15 pont, 7 szerzett labda, 4 gólpassz, 37 IMB) brillírozott, a dupla-dupláig jutó Kelemen Barbara (4 pont, 6 szerzett labda, 15 lepattanó, 10 gólpassz) pedig hatalmas mezőnymunkát végzett, a vendégeknél Karakó és Seres Laura igyekezett felvenni a kesztyűt, 17 lepattanót szereztek együtt csapatuknak. Ez kevésnek bizonyult a házigazda ellen, ahol Burján Laura (10 pont, 9 szerzett labda, 7 gólpassz) remek érzékkel lopkodta a labdákat és Mérész Petra (23/15 pont, 3 szerzett labda, 3 blokk, 26 IBM) kiváló dobóformájának köszönhetően végül magabiztos győzelmet arattak a TF-es lányok.

 

Kováts Gabriella: - Köszönjük felnőtt csapatunknak, hogy kilátogattak kis termünkbe és szurkoltak nekünk, szuper hangulatban telt a szezon első mérkőzése. Gratulálok a lányaimnak a nagyarányú győzelemhez és ellenfelünknek, akik ennek ellenére rendkívül szimpatikusan játszottak.

Farkasinszki Orsolya: - Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, reméljük, innen már csak felfelé megyünk. Gratulálunk ellenfelünknek!

Statisztika: https://hunbasket.hu/merkozes/x2324/whun_univk/whun_univk_52321


 


 

Semmelweis Egyetem - Miskolci Egyetem 55-86 (11-27, 16-26, 15-12, 13-21)

Budapest, SOTE csarnok, 30 néző. V.: Sentényi, Darai.

 

Semmelweis Egyetem: Nagy K. 4, Novák 7, Nagy A. 3/3, Kiss M. 9/3, BALOGH J.  7. Csere: Som 2, OPITZ 8, Nagy A. F., Kuczik 5/3, Tóth 5, Heckenberger 5/3, Németi. Edző: Hegyi Hanna.

Miskolci Egyetem: KECSKÉS 9/9, OLÁH 31/12, TÓTH B. 13/6, SZEGECZKI 8, VÉG-DUDÁS 12. Csere: Kababik 2, Nagy K., Balla, Lukács 2, Gondos 5/3, Kápolnai 4. Edző: Lippai Szabolcs.

 

A Miskolci Egyetem kezdte jobban a mérkőzést rögtön egy 8-0-ás rohanással. A Semmelweis csapata a 3. percben szerezte első pontját büntetőből, de úgy tűnt, hogy nem találnak fogást a vendégcsapaton, amelynek játékosai 6 hárompontost értékesítettek zsinórban, ezzel pedig folyamatosan növelni tudták előnyüket. Már az első negyedben ki tudtak alakítani egy biztos, 18 pontos előnyt, amiből a hazai oldalról a cserék sem tudtak lefaragni. A második negyed közepére lassan 30 pontos hátrányba kerültek a medikusos hallgatók, ám az utolsó percekben  letámadásukkal meg tudták lepni ellenfelüket. A harmadik negyedben úgy tűnt, hogy kezd magára találni a hazai csapat, amely egyre közelebb férkőzött ellenfeléhez. A vendégoldalról jött is egy időkérés, ami alatt a miskolciak sikeresen rendezték soraikat. Bár a SOTE csapata sem adta magát könnyen, a hazaiak érdemben így már tudtak közelebb kerülni. A negyedik negyedben ismét stabilabban játszottak a miskolciak, ezzel magabiztosan megnyerve a mérkőzést. A miskolci csapatból Oláh Fruzsina (31 pont, 5 gólpassz), a dupla-duplát elérő Vég-Dudás Anna (12 pont, 10 lepattanó) és Tóth Boglárka (13 pont 3 gólpassz) jutottak 10 pont fölé.

 

Hegyi Hanna: - Nagyon lassan vettük fel a mérkőzés ritmusát, sok hibával játszottunk. Amikor mind az öt pályán lévő játékos koncentrált, és fegyelmezett volt, fel tudtuk venni a versenyt a magasabb szinten játszó miskolciakkal. Bár sajnos ez most csak percekre sikerült, de a célunkat továbbra is a szemünk előtt tartjuk és dolgozunk rajta. Gratulálok a Miskolcnak a győzelemhez!

Lippai Szabolcs: - Első mérkőzésünkhöz képest jó ritmusban kezdtük a meccset, ennek nagyon örülünk így idegenben. Gratulálok a lányoknak és további sok sikert szeretnénk kívánni a Semmelweis csapatának!

Statisztika: https://hunbasket.hu/merkozes/x2324/whun_univk/whun_univk_52331


 


 

Halasztott mérkőzés:

BME-MAFC - DEAC 
 

 

Nyugati csoport:

 

ELTE BEAC - Ludovika SE 100-33 (25-5, 30-13, 17-7, 28-8)
Budapest, ELTE Sporttelep, 30 néző. V.: Kruk, Káré.

 

ELTE BEAC: BOGDÁN 13/3, PERÉNYI 13/6, NAGYI 13/3, Pettner 4, Takács 5 Csere: Horváth 6, Majsa 8, Levente 8, Lengyel 5/3, Orosz 9/9, Mohos 8, Solymosi 8. Edző: Földi Alekszandra.

Ludovika SE: Szarka 9/3, Tóth, Borza 6, Peti 4, Lantos 2. Csere: Kovács 2, Bálind 7/3, Darvas 3, Munkácsi. Edző: Szabó Balázs.

 

A mérkőzés első percétől kezdve az előző kiírás bajnokcsapata, az ELTE-BEAC diktálta a tempót, hazai oldalon Nagyi Tímea szerezte az első pontokat a második percben, majd szépen csatlakoztak hozzá a többiek. A második negyedben sem változott a játék képe, a hazai csapat agresszív védekezésének és labdaszerzéseiknek köszönhetően könnyű kosarakat tudott szerezni. A Ludovikánál Szarka Zsófia húzta csapatát. A hazaiak oldalán a közeli gyors kosarak mellé a triplák is estek be rendesen, voltak dudaszóra dobott hármasai is a címvédőnek, a félidőre kialakult 37 pontos különbség reális képet mutatott. A második félidő elején a küzdő vendégek több hibára kényszerítették a hazai csapatot, ezzel a legszorosabb etapot produkálva. A mérkőzés végére az ELTE csapata elérte a 100 pontot, így 67 pontos különbség született a két gárda között.

 

Földi Alexandra: - Vártuk már a MEFOB-szezont az idén is! Bár egy kicsit más felállásban, de a megszokott lendülettel és elánnal dolgoztak a lányok. Sikerült egy jó tempót diktálnunk az elejétől egy jó hangulatú meccsen, gratulálok lányainknak a győzelemhez! A Ludovikának pedig további sok sikert kívánunk!

Szabó Balázs: - Először is gratulálok az ELTE csapatának! Címvédőhöz méltóan az ELTE hatalmas tempót diktált az elejétől kezdve és az egész pályás letámadás ellen sok hiba becsúszott. A meccs folyamán javuló tendenciát mutatott a csapat és egyre higgadtabban tudtunk játszani. Összességében gratulálok a lányoknak, egy hosszú folyamat elején járunk és remélem, meccsről meccsre javulni tudunk.

Statisztka: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53641


 

SZOESE - SMAFC 99-40 (33-7, 23-15, 26-10, 17-8)

Szombathely, Egyetemi csarnok, 55 néző. V.: Kiss Márton, Kovács Máté

 

SZOESE: BALOGH 20/3, HORVÁTH FRU. 13, HORVÁTH FA. 12, MEZŐSI 19/3, PLÓZER 24. Csere: Horváth K. 8, Mák 3, Farkas. Edző: Szabó László.

SMAFC: Karácsony T. 3/3, Szabó R. 5/3, HAWKINS A. 18, Gönczy K. 3, Erős S.  2

Csere: Tóth 9, Komáromi, Erős, Dorrner, Skapits. Edző: Zachár Barbara.

 

A mérkőzés első percétől fogva a magasabb fordulaton játszó, több minőségi játékossal felálló hazai SZOESE akarata érvényesült. A vendég SMAFC csapata minden erejét bele adva küzdött - ez a tisztes helytállásra volt elég a vendégektől. A hazaiak támadásban, illetve védekezésben kimagaslót nyújtottak. A szombathelyi kezdő ötös minden játékosa kiemelhető, közülük is kimagasló volt Plózer Petra dupla duplája, (24 pont, 19 lepattanó, 37 VAL), Balogh Viktória (20 pont 6 lepattanó, 9 szerzett labda, 6 gólpassz, 32 VAL) és Horváth Fruzsina 13 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz, 29 VAL) játéka. Vendégoldalon Hawkins Abigél dupla-duplája (18 pontot, 11 lepattanó, 32 VAL) teljesítménye dicsérhető.
 

Szabó László: - Gratulálok a csapatomnak a mai mérkőzéshez. Könnyebb meccs volt, formába hozó mérkőzésnek kiváló volt a mai forduló. A SMAFC csapatának további sok sikereket kívánok.

Zachár Barbara: - Gratulálok a Szombathely csapatának a győzelemhez, egy szép játékot láthattunk tőlük. Sajnos mi elég enerváltan kezdtük ezt a mérkőzést, amiben benne is ragadtunk, nem sikerült belőle kilépnünk, rengeteg hibával játszottunk. Azonban büszke vagyok a csapatra olyan téren, hogy amit kértem, azt maximálisan próbálták teljesíteni, és új elemeket is láthattunk, ami eddig még a csapattal nem gyakoroltunk, de nagyon ügyesen vették az akadályt, így a saját csapatomnak is gratulálok. 

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53661


 

PTE-PEAC - UNI Győr SZESE  67-93 (14-26, 16-25, 17-26, 20-16)

Pécs, 30 néző. V.: Téczely, Horváth.

 

PTE-PEAC: Németh 2, Cser 2, HALASAH 12, Asztalos 8, Füzy 2. Csere: Szomor 1, BÁTAI 8, NÉMEDI 17/3, Gergely 4, Janho, Borbás 7/3, Németh 4. Edző: Gyenge Gábor.

UNI Győr SZESE: CHORMÉJ 17, BAFFY 17/6, MOLNÁROVÁ 32, Kovács 3,  Bánszegi 9. Csere: Mihály 2, HORVÁTH BA. 4, Jakubovics 2, POZSGAI 2, Szabó 5/3. Edző: dr. Barthalos István.

 

Jól kezdett a pécsi csapat, de az első pár perc elteltével alábbhagyott a lendület, átvette a vezetést az esélyesebb Győr és fokozatosan növelte előnyét. Később a pécsi csapat rendezte sorait és felvette a ritmust a vendégekkel. A második negyed elején a hazaiak edzője egymás után két technikait kapott reklamálásért igy elhagyni kényszerült a termet. A pécsi lányok magukra maradtak, de a küzdő szellemük nem csökkent és továbbra is méltó partnerei voltak a győri csapatnak. Küzdelmes meccs volt, de az esélyesebb Győr győzelme nem forgott veszélyben.

 

Gyenge Gábor: - Először is gratulálok a győri csapatnak a győzelemhez! nagy gratuláció illeti a csapatomat is, amiért „magányukban” is lelkesek és fegyelmezettek maradtak és ügyesen próbálták szervezni a játékot.

dr. Barthalos István: - Komoly ellenállásba ütköztünk a kosárlabda egyik fellegvárában. Több kiemelkedő egyéni teljesítmény és a csapat megfelelő attitűdje hozta meg a győzelmet.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?whun_univn_53651

 

Fotó: Práczki Péter

 

Vármegyei szövetségek