Rangos FIBA Europe programban vesz részt Laklóth Anna
09
Oct
2023
Rangos FIBA Europe programban vesz részt Laklóth Anna
2023. október 9.  |  17:21
"Mentoring Program for Female Coaches" néven mentorprogramot indított a FIBA Europe, melynek 2023/2024-es első állomására Prágában került sor.
 
Október 1-5. között adott otthont az eseménynek a cseh főváros. A résztvevők a program keretein belül jelen voltak a ZVVZ USK Praha és a Basket Landes női Euroliga mérkőzésén, ahol mindkét csapatot a FIBA Europe két edzőmentora irányította.
 
A mentoráltak az edzéseken, a scoutingnál és a csapatmegbeszéléseken is részt vettek, és az edzői stábbal is beszélgethettek, mivel a négynapos látogatás során végig követték mentorukat.
 
A kezdeményezés a sikeres kísérleti projektet követően a FIBA Europe állandó programjává vált, mivel elsősorban olyan női szakemberekre összpontosít, akik a jövőben profi edzőként szeretnének tevékenykedni. 
 
A hat kiválasztott trénert - a magyar Laklóth Annát, a lengyel Agata Grabowieckát, a portugál Mariana Rodriguest, a spanyol Olga Gonzalezt, a norvég Josephine Traberget és a brit Erynn Legge-et - a 16. Women's Basketball Summit alkalmával jelölték ki még júliusban, a szlovéniai Postojnában.
 
Három mentort kaptak, és Natalia Hejkova, a Prága vezetőedzője volt az első állomás házigazdája. A szerb válogatott szövetségi kapitánya, Marina Maljkovic fogadja a mentoráltakat a következő állomáson, a 2025-ös női Európa-bajnokság selejtezősorozatának novemberi ablakában, és a tervek szerint Julie Barennes, a Basket Landes mestere lesz majd a harmadik állomás "vendéglátója".
 
A program a jelenlegi szezonban, a 2024 áprilisában megrendezésre kerülő Női Euroliga Final Fourral ér véget.
 
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek