Rekord mezőnnyel indul az Egyetemi Bajnokság
07
Oct
2023
Rekord mezőnnyel indul az Egyetemi Bajnokság
2023. október 7.  |  11:00

Új csapattal és visszatérő együttesekkel, rekord mezőnnyel, 19 férfi és 14 női csapat részvételével vasárnap a férfi keleti csoportból a SOTE - Miskolci Egyetem összecsapással megkezdődik a 2023-24-es Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság

A férfiak mezőnyében "elsőbálozó", azaz új csapat az AKE Milton Egyetem gárdája, a szegedi együttes pedig egy év kihagyás után tér vissza a ligába. A keleti csoportban 10, a nyugatiban 9 csapat szerepel majd, és a csoportkör befejezése után következik a hagyományos keresztjáték a két csoport első 4-4 helyezettje között, majd következik a négyes döntő.

A hölgyeknél is visszatért a Szeged, így két 7-7 csapatos csoportban küzdenek az együttesek a keresztjátékot érő pozíciókért, majd a négyes döntőért.

A négyesdöntőt jövő április végén, május elején Győrben rendezik, ahogy az előző egy-két évben már megszokhatták a résztvevők, a nagyszabású MEFOB-feszt keretében. A bajnokcsapatok kvalifikálják magukat az Európai Egyetemi Játékok (EUG) kosárlabda tornájára.

A nagyszabású nemzetközi egyetemi rendezvénynek július 12-24. között Debrecen és Miskolc ad majd otthont, a kosárlabdatornát a borsodi megyeszékhelyen rendezik.

 

Vármegyei szövetségek