Lezárult a felkészülés, jöhet az Európa-bajnokság
12
Sep
2023
Lezárult a felkészülés, jöhet az Európa-bajnokság
2023. szeptember 12.  |  08:39
Lezárult a felkészülési program a magyar kerekesszékes kosárlabda-válogatott számára, amely szeptember 17-24-e között Bosznia-Hercegovinában, azon belül is Szarajevóban, a C csoportos Európa-bajnokságon szerepel.
 
Az együttes a három korábbi kecskeméti hétvégi edzőtábor után a felkészülés utolsó állomásaként szeptember 9-10-én egy négycsapatos nemzetközi tornán vett részt Nagyváradon, ahol két meccset játszott. Előbb a helyi ASP Oradea csapatától 45-29-re, majd a horvát KK Varazdin együttesétől szoros csatában, 46-44-re kapott ki. Mindkét mérkőzés nagyszerűen szolgálta a közvetlen felkészülést az Eb-re, értékelte a két találkozót Mogyorósi András szövetségi kapitány.
 
A gárda szeptember 17-én utazik Szarajevóba, ahol három csoportmérkőzést játszik. Előbb Csehországgal, majd az újonc Dániával, végül Bulgáriával csapnak össze a mieink, a csoportmeccsek után pedig a keresztjáték következik. Szövetségi kapitányunk szerint a mieinknek elsősorban az Eb-újoncok, a dánok, a finnek és az örmények ellen lehet esélyük a győzelemre.
 
A tervezett alapján a válogatott a következő kerettel indul Szarajevóba: Antal József, Boda Ferenc, Domonkos Roland, Farkas László, Gálosi László, Gergely István, dr. Matusek Nikoletta, Tomolya Péter, Tóth Cirill, Schóber László, Klaics Gábor, Sedric Roussel, Oszolik Péter, Mogyorósi András szövetségi kapitány, Máthé Csaba szövetségi edző.

Vármegyei szövetségek