Az első hazai győzelem
29
Aug
2023
Az első hazai győzelem
2023. augusztus 29.  |  08:54
Győzelemmel zárta a C csoportos Európa-bajnokság előtti utolsó edzőtáborát a magyar kerekesszékes kosárlabda-válogatott. 
 
A gárda Kecskeméten, augusztus 26-án két felkészülési mérkőzést játszott a horvát KKI Brod csapata ellen. A délelőtti találkozón szoros csatában, 54-49 arányban vereséget szenvedett, délután viszont 58-50-re győzni tudott. A siker annál is jelentősebb, mivel a válogatott Magyarországon először aratott győzelmet. A második meccsen különösen a negyedik negyed volt legjobbjaink számára kiemelkedő: azt 22-6 arányban nyerte meg, és jelentős hátrányból tudta megfordítani a mérkőzést csapatunk.
 
Mogyorósi András szövetségi kapitány a mérkőzéseket értékelve kiemelte, a szeptember 17-24-i szarajevói C csoportos Eb előtt a válogatott nagyszerűen küzdött, a hibákat, mint például a labdaeladások vagy a kevés támadási és dobási lehetőség, részben kiküszöbölte, és ez jó jel az Európa-bajnokságra.
 
A válogatottra az Eb előtt még egy felkészülési torna vár, szeptember 7-9-e között Nagyváradon román, szerb és horvát csapatok ellen mérkőzik, majd következhet legjobbjaink számára az év legnagyobb eseménye, az Eb.
 
A csapat vezetői köszönik az ellenfélnek, hogy elfogadta a meghívást, és két nagyon hasznos mérkőzés keretében segítette az együttes felkészülését. A vezetőség a válogatott játékosainak és a stábnak pedig a fáradhatatlan munkát köszöni.

Vármegyei szövetségek