3x3 WS: Hatalmasat küzdött a magyar válogatott, de végül alulmaradt a debreceni elődöntőben
28
Aug
2023
3x3 WS: Hatalmasat küzdött a magyar válogatott, de végül alulmaradt a debreceni elődöntőben
2023. augusztus 28.  |  22:20

Hétfőn este fordulatos mérkőzésekkel lezárult a debreceni FIBA 3×3 Women’s Series torna. A magyar válogatott az elődöntőig menetelt és végül a 3. pozícióban zárt, a Győr drámai csatában maradt alul a negyeddöntőben és így 7. pozícióban fejezte be a seregszemlét. A torna az azeri privát csapat, a Neftchi sikerét hozta.

A negyeddöntők során a Bach Bogi, Hegedűs Janka, Medgyessy Dóra és Papp Dia összeállítású Győr hosszabbítás után 20-18-as vereséget szenvedett a Neftchitől. A fordulatos találkozón szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A rendes játékidőben 14-11-nél a mieink voltak kisebb lépéselőnyben. Innen viszont 17-15-re fordított az azeri gárda. A hajrában 18-17-nél ismét átvette a vezetést a Győr, de az utolsó másodpercekben egyenlített a rivális. A ráadásban pedig egy duplával le is zárta a meccset a Neftchi.

A Jáhni Zsófia, Szabó Fanni, Tóth Orsi és Weninger Virág alkotta magyar válogatott a negyeddöntőben 18-16-ra verte Ausztriát. Hatalmas izgalmakat hozott ez a találkozó is. Bár válogatottunk sokáig kézben tartotta az irányítást és 15-11-re is vezettünk a hajrában, az osztrákok egy pillanatra nem adták fel. Az utolsó percben 16-15-re visszakapaszkodtak. Fordítani azonban nem tudtak, így nemzeti csapatunk a legjobb négy között folytathatta.

Az elődöntőben a magyar válogatott a Neftchi-vel találkozott és 22-14-es vereséget szenvedett. Az összecsapást a telt házas lelátók és a remek hangulatot teremtő debreceni szurkolók előtt 4-0-val kezdték a magyar lányok. Egészen 8-8-ig sikerült a lépést tartani a jelentős fizikális fölényben lévő azeri alakulattal. Innen 14-9-re megugrott ellenfelünk, de 14-12-re még felzárkóztunk. Az utolsó négy percbe érve nyílt ki az olló és alakult ki a végeredményben látható nagy különbség.

A döntőben a Neftchi a Düsseldorf ZOOS alakulatával találkozott és esélyt sem adott riválisának. A torna MVP-jének megválasztott Brianna Fraser vezetésével – aki egymaga 8 pontot szerzett – 21-10-re kiütötték a német-japán gárdát.

Vármegyei szövetségek