Veszprém: Borúra derű
21
Aug
2023
Veszprém: Borúra derű
2023. augusztus 21.  |  13:35
Bár bő órával a kezdés előtt még az is felvetődött, hogy elhalasztják, remek hangulatú streetball fesztivált rendeztek Veszprémben, közel 70 csapat részvételével.
 
Reggel fél 8 és 8 között a szervezőket derült égből villámcsapásként érte a Veszprémen átvonuló, villámlásokkal, mennydörgésekkel tarkított jó fél órás vihar, amely a rendezvény helyszínét, a Kossuth utcát is alaposan eláztatta. A vihar elülte után a szervezők nagy telefonálgatásba kezdtek, hogy minél több információt megtudjanak a térségben várható időjárásról. Végül - adott eseteben B és C tervet is kidolgozva - mivel addigra felszáradt a játéktér, úgy döntöttek, hogy az eredetileg tervezett 9 órás időpontban elindítják a rendezvényt. És nagyon jól döntöttek! Úgy 11-ig kellemes, ideális, szabadtéri kosaras időben zajlottak a küzdelmek, majd 11-től "beütött" a kánikula.
 
A lelkesedés azonban ezt követően sem csökkent, az ügyességi versenyek közül népszerű volt a családi dobóverseny, a rendezvényt pedig mongol, valamint filippínó csapatok részvétele tette nemzetközivé, s volt olyan gárda is, amely balatoni nyaralását megszakítva vett részt a rendezvényen.
 
A következő, egyben a szezonzáró streetball rendezvényre szeptember 16-án kerül sor a Hősök terén, a hagyományos Kosárlabdázás Napja keretében. A szervezők erre tisztelettel meghívják azokat, akik valamikor játszottak a 60 éve alapított KSI-ben, a Központi Sportiskola csapatában, hiszen a rendezvény keretein belül erre az egykor igen sikeresen működő nevelő egyesületre emlékeznek. Ami pedig a jelent illeti, a tervek szerint a rendezvényen részt vesz a közelmúltban rendkívül értékes Európa-bajnoki 4. helyezést szerző női válogatottunk szövetségi kapitánya, Székely Norbert, valamint az együttes néhány játékosa.
 
A szeptemberi streetballon délelőtt még lesznek versenyek, amelyekre szeptember 14-én éjfélig lehet nevezni a jól ismert www.streetballnet.hu oldalon, a különböző kategóriák győztesei pedig kvalifikálják magukat a délutáni döntőre, amelyen a kategóriáik korábbi - például a veszprémi - streetball rendezvényeinek győzteseivel mérhetik össze tudásukat.
 
 
 
Fotó - Streetball Hungary facebook

Vármegyei szövetségek