Augusztus végén három világversennyel tér vissza a 3x3 Debrecenbe
15
Aug
2023
Augusztus végén három világversennyel tér vissza a 3x3 Debrecenbe
2023. augusztus 15.  |  14:27
2023-ban sem maradnak 3x3-as kosárlabda nélkül a szakág hazai szerelmesei, hiszen augusztus 26. és szeptember 3. között három világversenyt is rendeznek Debrecen főterén - írja a debrecenisportcentrum.hu.
 
A karneváli hetet követően ismét a világ legjobb 3x3-as kosárlabdázói veszik birtokba a Debrecen főterén felállított, közel ezer fő befogadására alkalmas arénát. Elsőként augusztus 26. és 27. között a profi csapatokat felvonultató World Tour sorozat magyarországi állomására kerül sor, 2016. óta idén 10. alkalommal rendeznek Masters tornát a Kossuth téren. Az előző két év győztese, a szerb UB és a belga Antwerp mellett biztosan ott lesz a Nagytemplom előtt az olimpiai bajnokokkal felálló lett Riga is, de magyar csapatnak is szoríthat majd a publikum, hiszen szabadkártyával elindulhat majd az U23-as magyar válogatott is.
 
A férfiak versenyével párhuzamosan augusztus 27-én elrajtol a Women’s Series is, mely idén debütál a cívisvárosban. A profi női csapatok pénzdíjas versenye szintén két napig tart majd, a vasárnapi csoportmeccsek után hétfőn kerül sor az egyenes kieséses szakaszra. A hölgyeknél két hazai vonatkozású négyes is indul, a magyar válogatott mellett a Győr csapatáért is szoríthatunk, ráadásul 2021. után visszatér a Kossuth térre Kravjánszki-Medgyessy Dóra, aki kisfia születése óta először lép majd pályára szülővárosában.
 
Egy nap szünetet követően a világ legjobb tizennyolc év alatti 3x3-asai következnek, öt napon keresztül feszül majd egymásnak 20-20 fiú és lány nemzeti csapat. Mindkét nemben ott lesz a mezőnyben a magyar válogatott, a Lekli József és Halmai Norbert vezette fiú együttesben pedig szerepet kaphat a DEAC Kosárlabda Akadémia kiválósága, Varga Ferenc is. Az elmúlt évekhez hasonlóan a versenyekre a belépés ingyenes lesz, teltház esetén pedig a küzdőtér szomszédságában felállított óriáskivetítőn is lehet majd követni az eseményeket.
 
2023-as debreceni 3x3-as események:
 
augusztus 26-27. – World Tour
augusztus 27-28. – Women’s Series
augusztus 30. – szeptember 3. – U18-as világbajnokság
 
 
 
 
Forrás, Fotó - debrecenisportcentrum.hu

Vármegyei szövetségek