Kerekesszékes kosárlabda: Újabb edzőtábor, közeleg az Európa-bajnokság
15
Aug
2023
Kerekesszékes kosárlabda: Újabb edzőtábor, közeleg az Európa-bajnokság
2023. augusztus 15.  |  11:03
Közel egy hónappal a C csoportos Európa-bajnokság előtt második edzőtáborát tartotta a kerekesszékes kosárlabda válogatott Kecskeméten.
 
Mogyorósi András szövetségi kapitány az augusztus 11-13. közötti edzőtáborban elsősorban a létszámfölényes helyzetek kialakítására helyezte a hangsúlyt, a szakvezető ebben jelentős előrelépést vár a közelgő Eb előtt.
 
Ezúttal is részt vett az edzőtáborban a válogatott legfiatalabb tagja, Boda Ferenc. Egy újonc is bekapcsolódott a felkészülésbe a pécsi Gálosi László személyében, akit ezúton is szeretettel köszöntünk a kerekesszékes kosarasok családjában!
 
Két hét múlva, augusztus végén újabb edzőtábor szerepel a válogatott programjában, ezúttal is Kecskeméten. Ennek keretében a három nap alatt két edzőmérkőzést játszanak legjobbjaink egy horvát klubcsapat ellen.
 
Szeptember elején, Nagyváradon négycsapatos tornán szerepelnek legjobbjaink, majd szeptember 17-24. között a C csoportos Európa-bajnokságon vesznek részt Szarajevóban. A csapat gerincét ezúttal a budapesti Törekvés SE gárdája adja, a fővárosiak mellett pécsi, miskolci és nyíregyházi játékosok is szerepelnek a válogatottban.
 
Köszönet a játékosoknak a kiváló munkáért, a szövetségi kapitánynak és segédedzőjének a jó hangulatú, színvonalas edzésekért és a technikai vezetőnek a szervezésért!

Vármegyei szövetségek