Portugália lesz nyolcaddöntős ellenfelünk a női U20-as Eb-n
01
Aug
2023
Portugália lesz nyolcaddöntős ellenfelünk a női U20-as Eb-n
2023. augusztus 1.  |  18:02
Szerdán a magyar válogatott Portugáliával mérkőzik meg a litvániai U20-as női Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. - számolt be a wbasket.hu.
 
A magyar válogatott két győzelemmel és egy vereséggel a B csoport második helyén zárt, s így az A csoport harmadikjával került össze a keresztjáték alkalmával. Ebben a lebonyolításban az egyik meghatározó játéknap a nyolcaddöntőké, hiszen ekkor dől el, hogy mely gárdák folytatják a felső (1-8. helyért) és melyek az alsó (9-16. helyért) ágon. Ráadásul a szerdai nap győztesei biztosan megőrzik A divíziós tagságukat is.
 
A magyar válogatott a nyitányon 72-34-es győzelmet aratott a tavalyi Európa-bajnok Litvánia ellen, majd 76-72-re verte Finnországot. Ezt követően együttesünk 73-54-re Franciaországgal szemben maradt alul. A csoportkörben egyetlen játékosunk, Telegdy Zsófia (11.3) teljesítmény-index átlaga lépte át a 10-es határt. A legtöbb pontot Sitku Zsuzsanna (14.3), illetve Laczkó Sára (8.7) átlagolta. A dobások eredményességét tekintve szintén Laczkó Sára emelkedik ki a csapatból, 85.7 százalékos mezőny dobó-teljesítményével jelenleg a csapat élén áll. A lepattanók terén ismét Telegdy Zsófia neve emelkedik ki, aki 7.7-es átlaggal vezeti a rangsort.
 
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek