U21-es 3×3-as női válogatottunk megnyerte NL konferenciáját
29
Jul
2023
U21-es 3×3-as női válogatottunk megnyerte NL konferenciáját
2023. július 29.  |  19:00

Pénteken rendezték az U21-es 3×3-as Nemzetek Ligája volosi fordulójának utolsó mini-tornáját. Ez egyben az Európa2 Konferencia utolsó mini-tornája is volt. Válogatottunk a negyedik helyet szerezte meg, amellyel biztosította helyét a szeptember 13. és 15. között Ulánbátorban megrendezésre kerülő Szuperdöntőn.

Elképesztő izgalmakat tartogatott a pénteki játéknap. A mieink 12-9-re legyőzték Görögországot. Ezt követően viszont 17-12-re kikaptak Olaszországtól. Ha sikerül a 13 szerzett pontot elérni a találkozón, akkor számolgatás nélkül harmadik és biztos továbbjutó csapatunk. Így viszont maradtak izgalmak a végéig.

A magyar lányok végül negyedik helyen zártak a pénteki mini-tornán. A csehek pedig megnyerték a napot. Összetettben így mindkét nemzetnek 490 pontja lett. A magyar csapat mellett szólt azonban a több torna-győzelem (három tornát nyertek Süle Krisztina tanítványai) és a jobb győzelem/vereség mutató is.

Az U21-es 3×3-as magyar válogatott tagjai: Bacsó Zsófia, Dénes Anna, Horváth Boglárka, Rozmán Lilla, Vincze Nikolett, Vég-Dudás Anna.

Vármegyei szövetségek