3x3 WS: Mindkét csapatunk búcsúzott Edmontonban
30
Jul
2023
3x3 WS: Mindkét csapatunk búcsúzott Edmontonban
2023. július 30.  |  13:45

Nagy küzdés, helytállás Kína ellen

Az edmontoni FIBA 3×3 Women’s Series tornán a Farkas Petra, Jáhni Zsófi, Szabó Fanni és Tenyér Zsófi összeállítású magyar válogatott 19-9-es vereséget szenvedett Kínától.

A mérkőzés első percében 2-0-s előnyre tettek szert a kínaiak. Ezt követően Jáhni Zsófia révén szereztük az első pontunkat, de riválisunk lendületben maradt és egészen 9-1-re léptek el. A magyar csapatnak volt tartása. Jáhni Zsófi és Szabó Fanni révén 9-6-ra felzárkóztak a mieink. Fegyelmezett védekezéssel közel három percig pont nélkül tartottuk Kínát.

A 9-6-s felzárkózásunk után az utolsó két percben 9-2-es futással felelt Kína. Ekkor már érezhetően kiütközött a fizikális különbség a két alakulat között. Riválisunk 19-8-ra szakadt el. A magyar pontszerzők Tenyér Zsófi és Jáhni Zsófi voltak.

Minden szerzett pontnak lehet jelentősége, így a végét sem engedték el a mieink. A találkozó utolsó másodperceiben Jáhni Zsófi alakította ki a 19-9-es végeredményt.

 

 

KÍNA - MAGYARORSZÁG 19-9
FIBA 3x3 Women's Series
Edmonton, Kanada
Kína: Mingling Chen 8, Yujie Chen 4, Ji Yuan Wan 5, Kun Huang 2.

Magyarország: Jáhni Zsófia 6, Farkas Petra, Szabó Fanni 2, Tenyér Zsófia 1.

 

 

Szoros csatában vereség Franciaországtól

Az edmontoni FIBA 3×3 Women’s Series tornán a Győr Bach Bogi, Böröndy Vivi, Kiss Angelika és Papp Dia összeállításban 13-10-es vereséget szenvedett Franciaországtól.

A mérkőzés elején Papp Dia és Kiss Angelika révén a mieink kerültek 2-0-s lépéselőnybe. Ezt követően 3-2-re fordítottak a franciák, de a harmadik perc végén Papp Dia bravúros találatával egyenlítettek a magyar lányok. Kifejezetten kemény, küzdős fej-fej melletti csata kerekedett. A mérkőzés feléhez is erről a 3-3-as állásról érkeztünk. Ezt követően 5-3-ra elszakadt riválisunk, de Papp Dia és Böröndy Vivi révén gyorsan felzárkóztunk 5-5-re.

Nem engedte leszakítani magát csapatunk. Boch Bogi révén 6-6-nál is utolértük a francia gárdát. Az utolsó két perchez közelítve 9-6-nál szakadt el először 3 ponttal Franciaország. Papp Dia villanásával erre is feleltünk, de ekkor már egyre jobban kiütközött a fizikális különbség. Másfél perccel a vége előtt 12-7-re módosult az állás. Időkérés után viszonylag sokat áll a játék, amíg pontosítottak az órán és az eredményjelzőn. Az utolsó percben 13-7 után Bach Bogi törte meg a kosárcsendünket, majd Kiss Angi és Papp Dia találatai alakították ki a végeredményt.

 

FRANCIAORSZÁG - GYŐR 13-10
FIBA 3x3 Women's Series
Edmonton, Kanada
Franciaország: Marie Mané 4, Marie-Eve Paget 1, Myriam Djekoundade 7, Marie Michelle Milapie 1.

Győr: Bach Boglárka 2, Papp Dia 4, Kiss Angelika 2, Böröndy Vivi 2.

 

Nagyarányú vereséggel búcsúzott válogatottunk az edmontoni FIBA 3×3 Women’s Series versenytől

Az edmontoni FIBA 3×3 Women’s Series versenyen a Farkas Petra, Jáhni Zsófi, Szabó Fanni és Tenyér Zsófi összeállítású magyar válogatott 22-8-as vereséget szenvedett az Egyesült Államok U24-es alakulatától. A mieink ezzel búcsúztak a tornától.
A mérkőzés elején USA szerzett vezetést, de Jáhni Zsófi két találatával tartottuk a lépést. Riválisunk 2-2 után 5-2-re megugrott, de innen még volt visszaút. Farkas Petra és Jáhni Zsófi 5-4-re felhozta a mieinket. A találkozó középső szakasza bizonyult döntőnek. USA 8-1-es futással hagyta állva a magyar csapatot.

Másfél perccel a vége előtt 16-6-nál érte el a 10 pontot a differencia. A hajrában gyorsan nőtt a különbség és 42 másodperccel a 10 perces játékidő letelte előtt egy duplával elérte a 22 szerzett pontot USA U24-es együttese.

 

MAGYARORSZÁG - USA U24 8-22
FIBA 3x3 Women's Series
Edmonton, Kanada
Magyarország: Jáhni Zsófia 2, Farkas Petra 2, Szabó Fanni 1, Tenyér Zsófia 2.

USA U24: Lucy Anne Olsen 8, Shyanne Sharylle Sellers 5, Christina Yasmine Dalce 3, Morgan Mae Maly 6.

 

Fájó vereséggel esett ki az edmontoni tornáról a Győr

 

Az edmontoni FIBA 3×3 Women’s Series versenyen a Bach Bogi, Böröndy Vivi, Kiss Angelika és Papp Dia összeállítású privát csapatunk 21-14-es vereséget szenvedett Chilétől. Ezzel a magyar válogatott után a Győr is búcsúzott a tornától.

Chile az első mérkőzésen nem tudott kiállni és a mieink ellen is mindössze három fővel léptek pályára. Köztük volt Ziomara Morrison, aki egykoron a DVTK-ban is megfordult. Három fővel veszíteni való nélkül szereplő gárda mindig veszélyes. A chilei játékosok is gondolkodás nélkül vállalkoztak távolról, illetve nagyon hatékonyan használták ki Ziomara Morrison adottságait a festékben. Két perc telt el és már 5-2-re vezettek.

A mieink 6-5-nél és 11-10-nél felzárkóztak egy pontra, de fordítani nem sikerült. Mindig érkezett egy dupla vagy egy Morrison villanás. 13-10 után két sikeres távoli dobással 17-10-re szakadtak el. Ekkor már extázisban játszott riválisunk. Igyekezett megtenni mindent csapatunk, de az utolsó két perchez közelítve Morrison négy pontjával lezárta a meccset Chile.

 

GYŐR - CHILE 14-21
FIBA 3x3 Women's Series
Edmonton, Kanada
Győr: Bach Boglárka 5, Papp Dia 5, Kiss Angelika 1, Böröndy Vivi 3.

Chile: Ziomara Morrison 10, Bárbara Cousiño 3, Jovanka Ljubetic 8

Vármegyei szövetségek