EYOF: Vereség Romániától és Lengyelországtól
25
Jul
2023
EYOF: Vereség Romániától és Lengyelországtól
2023. július 25.  |  19:15

Kedd délután a maribori EYOF-on elrajtolt a 3×3-as kosárlabda torna, melyen Halmágyi Kata, Küllős Kíra, Sághi Kata, Varga Napsugár összeállítású csapatunknak szurkolhatunk. Lányaink elsőnek Románia ellen léptek pályára, akik ellen végül 17-7-es vereséget szenvedtek.

Már az első pillanattól kezdve rendkívül fizikális meccset vívtak a csapatok. Az első kosár is csak bő egy perc elteltével született meg, amikor is Románia szerzett találatot, s került lépéselőnybe. A pontszerzés azonban ez követően is lelassult. Újabb egy perc telt el, majd lányaink közül Varga Napsugarat faultolták, aki a hibáért egy büntetőt dobhatott. Ezzel a kosárral pedig 1-1-nél egyenlített a magyar válogatott. Ezután pedig már felgyorsultak az események. Ismét a románok találtak be, majd viszont együttesünk ritmust váltott, s 3-2-nél át is vette a vezetést. Ekkor az ellenfél időkérése szakította meg a játékot. A rövid taktikai szünet pedig éppen elég volt Romániának, hogy rendezni tudja sorait. Visszatérve ugyanis nem csak kiegyenlítettek, de egy távoli kosárral két pontos előnyre is szert tettek. Ez a differencia a következő szakaszban pedig nem csupán állandósulni, de növekedni látszódott. Az utolsó öt percbe érkezve egészen pontosan 4-8-at regisztrálhattunk. Ezután lányaink ismét egy magabiztosabb periódust futottak, sikerült is felzárkózniuk, majd Románia újból meglépett. 6-12-nél már hat pontos előnyt élvezhetett ellenfelünk, ekkor pedig még bő két perc maradt hátra az összecsapásból. A meccs utolsó szakaszát a románok végül 5-1-el zárták, melynek köszönhetően 7-17-es győzelmet arattak magyar válogatottunk ellen.

 

MAGYARORSZÁG - ROMÁNIA 7-17
European Youth Olympic Festival (EYOF) - Basketball 3x3
Zeleznicar Gym, Maribor, Szlovénia
Magyarország: Halmágyi Kata , Küllős Kíra , Sághi Kata , Varga Napsugár .

Románia: Bara-Németh Beáta , Ioana David , Maria Stanescu , Elena Agnes Zane .

 

 

Második mérkőzésén is vereséget szenvedett a magyar válogatott az EYOF 3×3-as tornáján

 

A maribori EYOF 3×3-as kosárlabda tornáján a magyar válogatott a második mérkőzésén 16-14-es vereséget szenvedett Lengyelországtól.

Mindkét csapat alulmaradt az első találkozóján. A mieink Romániától szenvedtek 17-7-es vereséget, míg a lengyelek a litvánoktól kaptak ki hosszabbítás után 17-16-ra. A tét óriási volt, hiszen a reális továbbjutási esélyek életben tartásáért küzdöttek a csapatok. Bár matematikai esélye még a vesztesnek is maradt arra, hogy csütörtökön kiharcolja a nyolc közé jutást.

A tétnek megfelelő ideges játék jellemezte az első perceket. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Küllős Kíra révén a mieink szereztek vezetést és az első megszakításhoz is 6-4-es magyar előnyről érkeztünk. A találkozó középső szakasza viszont a lengyeleknek sikerült jobban. 5-0-s sorozattal 9-6-ra fordítottak. Bár több lehetőség is kimaradt, de egy pillanatra nem adták fel a magyar lányok.

Az utolsó négy percbe érkezve sikerült teljesen nyílttá tenni a találkozót. Halmágyi Kitti vezetésével 9-9-nél egyenlítettünk. Innentől pedig idegőrlő percek következtek. Rendre egyenlítettünk (10-10, 11-11, 12-12), de amit sikerült utolérni a riválist, gyakorlatilag azonnal válaszoltak a lengyelek. Ezzel a lélektani előny végig náluk volt.

Nagyjából 1 perc 12 másodperc lehetett hátra, amikor 12-12 állt az eredményjelzőn. Innen ismét a lengyelek vettek új lendületet és 16-12-re elszakadtak. Maradt azonban még fordulat a találkozóban. Varga Napsugár két találatával 27 másodperccel a vége előtt 16-14-re feljöttünk és volt egy támadása az egyenlítésért a válogatottunknak. A távoli kísérlet azonban lejött a gyűrűről, így 16-14-re nyertek a lengyelek.

Folytatás csütörtökön 14 óra 30 perctől Litvánia ellen.

Végeredmény

Lengyelország – Magyarország 16-14

 

Vármegyei szövetségek