Kezdődik az EYOF 3×3-as kosárlabda tornája
25
Jul
2023
Kezdődik az EYOF 3×3-as kosárlabda tornája
2023. július 25.  |  12:30

Kedden délután a maribori EYOF-on elrajtol a 3×3-as kosárlabda torna, melyen Halmágyi Kata, Küllős Kíra, Sághi Kata, Varga Napsugár összeállítású csapatunknak szurkolhatunk.

A 17. EYOF egyik új debütáló sportága a 3×3-as kosárlabda, ami egyben üde színfoltja is az eseménynek, hiszen igen népes mezőny, nemenként 16 nemzet válogatottja méri össze erejét. Mivel debütáló sportágról van szó, így nehéz felmérni, hogy mely nemzet hol helyezi el saját értékrendjében a tornát. Látva azonban, hogy 44 fő 2005-ös és 20 fő 2006-os születésű játékos alkotja a mezőnyt, elmondható, hogy nagy szerepet kap az idősebb, vezető korosztály. Ez természetesen a minőségre vonatkozóan nem árul sokat. A mienk felkészüléséről rendszeresen beszámoltunk, legutóbb éppen indulás előtt nyilatkozott a Wbasket.hu-nak Károlyi Andrea szövetségi kapitány.

A 16 csapatos mezőnyt négy darab négyesbe osztották. A mieink kedden és csütörtökön játsszák a csoportmérkőzéseiket. Kedden 16 óra 20 perctől Románia, majd 18 óra 10 perctől Lengyelország lesz a rivális. Csütörtökön 14 óra 30 perctől pedig Litvánia. Az első két helyezett jut a legjobb nyolc közé, ahol keresztbe játszanak a csapatok. A mi keresztágunk az A-csoport, ahol Németország, Spanyolország, Svájc és Lettország szerepel.

A keddi ellenfeleink közül Románia két játékost hoz a tavalyi debreceni U18-as világbajnokságon 10. helyezett együttesükből. Ők abban bíznak, hogy a lányok rutinja sokat érhet. A lengyelekről kevesebb információ áll rendelkezésre világversenyekről. Róluk viszont elmondható, hogy komoly hazai versenyrendszerrel, klubcsapataik számára kötelező 3×3-as utánpótlás-bajnoksággal rendelkeznek. Emiatt náluk várhatóan a meccstapasztalat a nagyobb.

Ugyanakkor az EYOF egy sajátos versenyhelyzet. Mindig nagy kérdés, hogy a fiatal sportolók az olimpiai jellegre, a korábbi versenyeikhez képest jóval nagyobb felhajtásra és érdeklődésre miként reagálnak. Egy biztos, hogy Szlovéniában már elvonult a hőhullám, sőt kifejezetten viharos, esős idő van Mariborban. Ez szintén megkavarhatja az állóvizet.

 

Az alábbiakban linkeket ajánlunk az élő eseménykövetéshez

16:20 Magyarország – Románia – ÉLŐ STATISZTIKA,  ÉLŐ VIDEÓ
18:10 Lengyelország – Magyarország – ÉLŐ STATISZTIKAÉLŐ VIDEÓ

Vármegyei szövetségek