3x3 WS: Nagyot küzdött a magyar válogatott bordeaux-ban, de nem sikerült a négy közé jutás
20
Jul
2023
3x3 WS: Nagyot küzdött a magyar válogatott bordeaux-ban, de nem sikerült a négy közé jutás
2023. július 20.  |  21:00

A bordeaux-i FIBA 3×3 Women’s Series torna negyeddöntőjében a magyar válogatott 15-11-es vereséget szenvedett Franciaország elsőszámú csapata ellen.

Már az első pillanattól kezdve hatalmas csata folyt a pályán. Az első találatot a franciák szerezték, majd lányaink kiegyenlítettek, ezután pedig egy duplával ismét a rendezők kerültek lépéselőnybe (3-1). Elszakadni azonban nem tudott a francia gárda válogatottunktól. Következőnek ugyanis Tóth Orsolya, majd Tóth Franka volt sikeres, mellyel 3-3-ra változott az állás. Múltak a percek, a mérkőzés pedig egyre agresszívabbá vált. Mindkét csapat a faulthatáron táncolt, s bár Magyarország kőkeményen tartotta magát, a mérleg végül ismét a franciák felé billent. 4-3-nál időkérés szakította meg a játékot.

Visszatérve megint csak kiegyenlítődött a mérkőzés. Tóth Orsolya találatával folytatódott a játék, így pedig 4-4-nél újból egált regisztrálhattunk, majd egy következő kosárral már lányainké volt az egy pontos előny. Ezután pedig Weninger Virág brillírozott. Sikeres betörését csupán fault árán tudta megállítani a francia együttes, amiért Weninger egyet dobhatott (4-6). Hiányosságok azonban továbbra is a “védő-térfélen” voltak leginkább, a magyar válogatott ugyanis csak nehézkesen tudta megállítani Franciaország kemény támadásait. Ezt kihasználva, újabb két perc elteltével pedig már 5 ponttal ment az ellenfél (12-7). Ezután ismét a Weninger-Tóth duónak köszönhetően tudott javítani Magyarország, ez azonban továbbra is kevés volt a felzárkózáshoz. A véghajrá kezdetekor 13-9-et mutatott az eredményjelző, ez a négy pontos differencia pedig állandósulni látszott. Franciaország végül 15-11-es győzelmet aratott.

 

FRANCIAORSZÁG - MAGYARORSZÁG 15-11
FIBA 3x3 Women's Series Bordeaux Stop 2023
Bordeaux, Franciaország
Franciaország: Hortense Limouzin 3, Marie-Eve Paget 4, Myriam Djekoundadem -, Laetitia Guapo 8.

Magyarország: Weninger Virág 2, Szabó Fanni -, Tóth Orsolya 6, Tóth Franka 3.

 

Vármegyei szövetségek