Bordeaux-ban folytatódik a FIBA 3×3 Women’s Series
19
Jul
2023
Bordeaux-ban folytatódik a FIBA 3×3 Women’s Series
2023. július 19.  |  16:00

Pristina után Bordeaux-ban folytatódik a FIBA 3×3 Women’s Series. Ismét két négyessel vesz részt hazánk, hiszen a privát csapatunk, a Győr és a magyar válogatott is ott lesz a mezőnyben.

A privát csapatunk Bach Bogi, Hegedűs Janka, Medgyessy Dóra és Papp Dia összeállításban szerepel. Medgyessy Dórával a 3×3-as visszatéréséről épp minap készítettünk egy átfogó interjút. A mieink Kína, illetve a német-japán privát csapat, a Düsseldorf ZOOS mellé kerültek. Ebben a felállásban még nem szerepeltünk WS versenyen, de 2021-ben a párizsi Eb-n Bach Bogi, Medgyessy Dóra és Papp Dia triója már játszott együtt. A kínaiak játékerejét nem kell bemutatni, míg a Düsseldorf ZOOS érdekessége, hogy a német válogatott Ama Degbeon a BKG játékosa volt hazánkban. Mellé pedig három japán válogatott csatlakozott. Nincs könnyű helyzetben privát csapatunk, hiszen továbbjutás esetén a keresztágon USA és Japán is jöhet szembe.

A válogatottunk Szabó Fanni, Tóth Franka, Tóth Orsolya és Weninger Virág négyessel áll fel. A mieink riválisa Kanada és a francia U24-es válogatott lesznek. A kanadaiaknál Plouffe-testvérek közül ezúttal “csak” Katherine lesz itt, de így is kiemelkedő erőt képviselnek. A francia U24 pedig hagyományosan erős és náluk óriási a verseny a csapatba kerülésért. Kifejezetten nagy dolog nekik ilyen hazai tornákon szerepelni. Egyértelműen bravúr lenne bármelyik gárda legyőzése és így a továbbjutás.

A csoportok első két helyezettjei jutnak tovább a negyeddöntőbe, melyet csütörtökön rendeznek.

A szerdai menetrend

17:00 Kanada – Magyarország
17:25 Kína – Győr
20:30 Franciaország U24 – Magyarország
20:55 Düsseldorf ZOOS – Győr

Vármegyei szövetségek