U20-as B divíziós férfi Eb: A végére sima sikert arattunk Luxemburg ellen
08
Jul
2023
U20-as B divíziós férfi Eb: A végére sima sikert arattunk Luxemburg ellen
2023. július 8.  |  15:19
Ma kora délután második mérkőzését is lejátszotta U20-as férfi válogatottunk a Szkopjéban zajló B divíziós Európa-bajnokságon. A mieink tegnap 65-60-ra kikaptak Portugáliától, míg mai ellenfelünk, Luxemburg rögtön szünnappal kezdett.
 
Jungers duplájával indult a meccs, Tóth Barna egy ziccerrel válaszolt a második perc közepén. Tóth büntetőjével a vezetés is megvolt, majd második, kihagyott egypontosa után Kelemen Benjamin szedett támadópattanót, Kelemen Ádám pedig 2 ponttal jelentkezett (2-5). Logelin gólpasszából előbb Diederich két pontot, majd Thorsteinsson hármat ért el (7-5). Paár Márk, majd Logelin sem hibáztak a vonalról, a felvonás felénél pedig Csendes Péter triplájával mi vezettünk (9-10). Thill kettesét Biber Áron két támadópattanó után egy ziccerrel tudta annulálni, a túloldalon viszont Jungers és Mantz is betaláltak (15-12). Diederich két büntetőt is kihagyott szerencsére, és itt fordult a kocka: Vámos Ádám tempója után Kazy Balázs kétszer volt pontos a vonalról, Paár pedig szerzett labda után vitte végig az akciót (15-18). Jungers még bedobott egy duplát, Tóth viszont azonnal válaszolt egy hármassal, a felvonás utolsó kosarát pedig Paár szerezte, 6 ponttal álltunk jobban (17-23).
 
A második játékrész első pontjait Tóth szerezte a vonalról, Logelin sokadik gólpasszát Mantz fejezte be a túloldalon. Vámos szerzett labdát és ziccerben két pontot is a mieinknek, Luxemburg időt kért a 13. perc elején (19-27). Csendes két büntetőjével a 10 pontos különbség is megvolt, majd Logelin és Kelemen Ádám váltottak kosarat. Diederich duplájánál faultot és technikait is ítéltek ellenünk, ebből az akcióból 4 pontot szerzett Luxemburg, a 26. perc végén viszont Biber megint támadópattanó után tudott visszatenni egy duplát (25-33). Biber és Diederich is egy-egy alkalommal találtak be büntetőből, Takács Zsolt triplájával először nőtt 10 pont fölé a differencia (26-37). Logelin és Toussaint ziccereivel próbált zárkózni a miniállam nemzeti együttese, Logelin tempója után pedig 5 pontra csökkent a különbség a 19. perc végére. Magyar időkérés után a büntető is a helyére került (33-37), de a negyed vége megint a magyar csapaté volt: Vámos Tóth passzából szerzett hármast a sarokból, majd Tóth saját maga fejezte be kintről a félidő utolsó magyar akcióját, eredményesen, így kerek 10 pont volt a fórunk a nagyszünetben (33-43).
 
A fordulás után Diederich ziccerére Ivkovic még válaszolt, de Logelin hármasa után Thorsteinsson szerzett labda után dobhatott könnyű kosarat, Logelin újabb hármasával pedig kettő pontra zárkózott Luxemburg a 24. perc elejére (43-45). Csendes büntetője után Jungers egyetlen pontra hozta fel csapatát, de két büntetőt is elrontott ekkor ellenfelünk a vezetésért, Paár pedig triplát dobott a sarokból. Logelin villant megint a fehérmezes luxemburgiaktól előbb mezőnyből, majd kétszer a vonalról, egyenlő volt az állás a 26. percben (49-49). Jött a negyed utolsó három perce, és jött megint a mi időszakunk: Ivkovic támadópattanó után, szorongatott helyzetből szerzett duplát, majd Vámos indult meg ügyesen a gyűrű felé, el is ért ezzel egy 2+1-et (49-54). Kazy ziccere után időt kért Luxemburg, Jungers pedig betalált, de Ivkovic jól helyezkedett megint az elrontott dobás után, Csendes triplájával pedig visszaállt a negyed eleji 10 pontos különbség (51-61). Jungers büntetőjével és 9 pontos magyar előnnyel zárult a felvonás (52-61).
 
Jungers hármasával indult az utolsó játékrész, Paár viszont Biber támadópattanója után közelről válaszolni tudott. Tóth középről, az ő passzából pedig Paár a sarokból szórt egy-egy triplát, időt kért Luxemburg (55-69). Jungersnek szállt el az agya egy blokk és egy lejáró támadóidő után, Paárt lökte el, aki be is dobta mindkét megítélt büntetőt és utána a ziccert is (55-73). Vámos szerzett labda után alakította a különbséget kerek 20-ra a játékrész felénél. Logelin szerzett hosszú idő után kosarat a luxemburgiaknál, majd Mantz engedte el furcsán magas ívben a palánk alól a labdát, de az behullott (59-75). Paár mutatta be, hogy elpasszolja a háta mögött a labdát gyorsindításnál, nem tette - 2+2 lett a vége egy technikai miatt. Eldőlt a meccs, így mindkét gárda már leginkább a végét várta. Thorsteinsson két büntetőjére Takács a sarokból válaszolt egy hármassal az utolsó előtti percben (61-82). Az utolsó minutum kezdetén még Sebők András is betalált egy balkezes ziccerrel, a végeredmény pedig Meszlényi Róbert büntetőjét és Toussaint szerzett labda utáni ziccerét követően alakult ki - 22 pontos sikert arattunk (63-85).
 
 
Luxemburg - Magyarország 63-85 (17-23, 16-20, 19-18, 11-24)
 
U20-as B divíziós Európa-bajnokság
Észak-Macedónia, Szkopje, Sports Center Boris Trajkovski
B csoport, 2. forduló
 
Luxemburg: Logelin 22/6, Toussaint 4, Thorsteinsson 7/3, Diederich 8, Jungers 14/3. Csere: Mantz 6, Thill 2, Hansen -, Cirikovic -, Vinciarelli -.
 
Magyarország: Tóth 14/9, Kazy 4, Ivkovic 6, Kelemen Á. 4, Kelemen B. -. Csere: Paár 22/6, Vámos 12/3, Biber 5, Meszlényi 1, Csendes 9/6, Takács 6/6, Sebők 2.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek