Svájcban folytatódik a FIBA 3×3 WS
06
Jul
2023
Svájcban folytatódik a FIBA 3×3 WS
2023. július 6.  |  16:30

A netanyai állomás után nem sokat kell várni és csütörtökön, illetve pénteken ismét szurkolhatunk magyar lányoknak a FIBA 3×3 Women’s Series-ben. Ezúttal Fribourg lesz a helyszín, ahol a Bach Bogi, Böröndy Vivi, Kiss Angelika, illetve a visszatérő Medgyessy Dóra alkotta négyesünk szereplését követhetjük.

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, privát csapatunk Netanyában 6. helyen zárt. Az utolsó csoportmérkőzésen Papp Dia bokasérülést szenvedett, de három fővel játszva is sikerült a negyeddöntőben megszorongatni a házigazda Izraelt. Dia sérülése még nem jött rendbe. A csapathoz Svájcban a visszatérő Medgyessy Dóra csatlakozott. Klasszisunk edzésben volt a lányokkal és eddig stábtagként segítette a munkát, így a beilleszkedéssel biztosan nem lesznek problémái.

Fribourg-ban 12 csapatos főtáblával zajlik a torna. Nem véletlen ez a megfogalmazás, hiszen immár Women’s Series versenyen is van selejtező. Ezt a délelőtti órákban bonyolították le és Portugália, illetve Lettország kvalifikált a főtáblára. A magyar lányok Franciaországgal és a házigazda svájciak privát csapatával kerültek egy csoportba. Az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, ahol keresztbe játszanak a csapatok. A keresztágunkon a kínai privát csapat az Sc. Yuanda, illetve Japán és Lettország szerepel.

A riválisok közül a franciák ezúttal Noémie Brochant, Camille Droguet, Marie Michelle Milapie és Anna Ngo Ndjock négyessel lesznek. Noémie Brochant és Camille Droguet tagja volt az orleans-i csapatuknak is, ahol legutóbb megmérkőztük. Ez egy fizikális, nagyon erős sor. A svájci privát csapat (Michaela Borg, Alice Mauler, Naomi Amo Takyi és Sara van der Kaaij) azonban nem képvisel kiugró erőt. Ráadásul nekik ez a bemutatkozó eseményük, így a másik továbbjutó hely sorsa ellenük dőlhet el. Ők a FIBA 3×3 Women’s Series mellett francia tornákon szerepelnek majd a nyár hátralévő részében.

Menetrend

18:40 Franciaország – Győr
20:25 Győr – Fribourg

Vármegyei szövetségek