3x3 WS: Csoportharmadikként jutott tovább a magyar csapat Netanyában
02
Jul
2023
3x3 WS: Csoportharmadikként jutott tovább a magyar csapat Netanyában
2023. július 2.  |  23:00

 

Győztes bemutatkozás a netanyai FIBA 3×3 Women’s Series tornán

Győzelemmel kezdte szereplését a Bach Bogi, Böröndy Vivi, Kiss Angelika, Papp Dia összeállítású csapatunk a netanyai FIBA 3×3 Women’s Series tornán. A magyar lányok 15-13-ra múlták felül Litvániát. A mieink kezdték jobban a találkozót és a szorosabb első percek után pár pontos előnyt sikerült kialakítani: 4-2-re és 5-3-ra is vezetett privát csapatunk. Ezt követően viszont Litvánia akarata érvényesült, akik ezzel a lendülettel 8-6-ra fordítottak.

Kiegyenlített találkozót láthattunk. Papp Dia találataival 9-9-nél utolértük riválisunkat, majd Böröndy Vivi remek megoldásával a vezetést is sikerült átvenni. A litvánok azonban 10-10-nél egyenlítettek.

Riválisunk egyenlítése után Papp Dia duplájával vettünk új lendületet, majd Kiss Angelika két találata következett, amivel 14-11-re szakadtunk el. Ekkor még másfél perc volt hátra.

A hajrában kiválóan védekeztek a mieink, sőt 31 másodperccel a mérkőzés vége előtt Papp Dia 15-11-re alakította az eredményt. Innen már nem volt kérdés a győztes kiléte. Kamile Nacickaite révén szépítettek a litvánok, de fordítani nem tudtak.

 

LITVÁNIA - GYŐR 13-15
FIBA 3x3 Women’s Series
Netanya, Izrael
Rauno Peerandi, Edith Oudshoorn

Litvánia: Martyna Petrenaite 4, Kamile Nacickaite 4, Gabriele Sulske 1, Gabija Meškonytė 4

Győr: Bach Boglárka, Papp Dia 9, Kiss Angelika 3, Böröndy Vivi 3.

 

 

Fordulatos csatában vereség a második netanyai csoportmérkőzésen

A második csoportmérkőzésén a netanyai FIBA 3×3 Women’s Series tornán a Bach Bogi, Böröndy Vivi, Kiss Angelika, Papp Dia összeállítású csapatunk 18-14 arányban alulmaradt az azeri Neftchi gárdájával szemben. 

A mérkőzés elején 3-0-s előnyre tett szert a Neftchi, de a hátrányát gyorsan ledolgozta csapatunk. Kiválóan megosztották a terheket a mieink. Sorrendben Bach Bogi, Kiss Angelika, Böröndy Vivi talált be. Így lett 3-3, majd Papp Dia duplájával 5-3-ra vezettünk.

Litvánia legyőzése után érezhetően nagy önbizalommal és jó ritmusban kosárlabdáztak a mieink. Bach Bogi duplája után már 7-3-ra mentünk. A nagy futásunk pedig egészen 9-3-ig tartott. Ekkor még közel öt perc volt hátra és a folytatás a Neftchi alakulatának sikerült jobban.

A felzárkózást 10-5 után kezdte meg riválisunk. Két és fél perc volt hátra, amikor 12-12-nél egyenlítettek. Nem sokkal később a vezetést is átvették. A mieink a találkozó első felében 9-0-s sorozatot produkáltak. A második felében pedig a Neftchi hozott össze egy 12-2-t, amivel 17-12-re fordítottak.

A hajrában még betalált Papp Dia és Böröndy Vivi, de ekkor már kézben tartotta az irányítást a Neftchi.

 

NEFTCHI - GYŐR 18-14
FIBA 3x3 Women's Series
Netanya, Izrael
Edith Oudshoorn, Andrada Csender

Neftchi: Dina Ulyanova 6, Arica Carter 2, Alexandra Mollenhauer 5, Brianna Fraser 5.

Győr: Bach Boglárka 5, Papp Dia 3, Kiss Angelika, Böröndy Vivi 6.

 

 

Csoportharmadikként jutott tovább a magyar csapat Netanyában

A netanyai FIBA 3×3 Women’s Series torna utolsó csoportmérkőzésén a Bach Bogi, Böröndy Vivi, Kiss Angelika, Papp Dia alkotta csapatunk 17-16-os vereséget szenvedett Hollandiától. Ezzel a magyar lányok a csoportjuk harmadik helyezettjeként jutottak a negyeddöntőbe, ahol hétfőn 20 óra 15 perctől a házigazda Izraellel mérkőznek. 

Mindkét csapat továbbjutóként várta a találkozót, miután legyőzte Litvániát és kikapott a Neftchi-től. A tét a csoport második-harmadik helye volt. Végtelenül egyszerű képlettel számolhattunk, a győztes a kínai privát csapattal, az Sc. Yuanda alakulatával mérkőzik hétfőn a negyeddöntőben, a vesztes a házigazda Izraellel. A hollandok sérülés miatt három fővel, csere nélkül készültek az összecsapásra.

A találkozó elején riválisunk szerzett vezetést, 3-1-re és 4-2-re is vezettek. Ezt követően viszont 5-4-re fordítottak a mieink. A mérkőzés feléhez 6-6-ról érkeztünk. Ekkor sajnos hosszú percekig állt a játék, miután Papp Dia bokasérülést szenvedett és már nem is térhetett vissza a pályára. Bach Bogi büntetőivel és Böröndy Vivi duplájával 10-7-re elszakadtunk. Kiss Angelika révén pedig 12-7-re is vezettünk.

Sokat kockáztattak a hollandok és az utolsó három percbe érve három duplával 13-12-re fordítottak. Innen viszont újra a mieink vettek új lendületet. Amikor az utolsó percben Kiss Angelika büntetői célt értek, 16-13-ra mentünk. 18 másodperc volt vissza, amikor egy duplával 16-15-re jöttek fel a hollandok. Végül 1.3 másodperccel a vége előtt harcolta ki Noortje Driessen azt a két büntetőt, amelynek értékesítésével 17-16-ra megnyerte a meccset Hollandia.

 

GYŐR - HOLLANDIA 16-17
FIBA 3x3 Women's Series
Netanya, Izrael
Andrada Csender, Rauno Peerandi

Magyarország: Bach Boglárka 3, Papp Dia 3, Kiss Angelika 6, Böröndy Vivi 4.

Hollandia: Kiki Fleuren 7, Noortje Driessen 6, Janis Ndiba 4

 

 

 

Vármegyei szövetségek