A Csehország-Görögország meccs győztesével játszunk a nyolc között
18
Jun
2023
A Csehország-Görögország meccs győztesével játszunk a nyolc között
2023. június 18.  |  21:33
Mint ismert, a magyar női kosárlabda-válogatott ma délután 81-75-re legyőzte a címvédő Szerbiát, így csoportelsőként végzett a D csoportban, és egyenes ágon a negyeddöntőbe jutott.
 
Az biztos volt, hogy ha sikerül megnyernünk a csoportot, akkor az A csoport harmadik helyezettjének és a B csoport második helyezettjének győztesével játszunk a nyolc között. Miután Csehország legyőzte Izraelt (61-52), Spanyolország pedig Görögországot (76-60), kialakult ez a párosítás.
 
Az A csoportban Lettország hatalmas meglepetésre kiesett, miután az első meccsen még legyőzte Spanyolországot - a hispánok megnyerték a csoportot, Montenegró lett mögöttük a második, a harmadik helyet pedig a letteket a második napon legyőző görögök szerezték meg.
 
A B csoportot uralta Belgium, a második helyet pedig azok a csehek szerezték meg, akik a nyitónapon három ponttal tudták felülmúlni Olaszországot - ez döntött végül a két együttes között.
 
A negyeddöntőben tehát a Csehország - Görögország meccs győztesével fogunk összecsapni - hogy csütörtökön pontosan mikor, az később derül ki.
 
 
 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek