NB II: A PTE-PEAC és a Honvéd Ludovika került lépéselőnybe
17
Jun
2023
NB II: A PTE-PEAC és a Honvéd Ludovika került lépéselőnybe
2023. június 17.  |  12:25
Színvonalas, végig kiélezett, szoros találkozóval kezdődött az NB II négyes döntője - a keleti és a nyugati csoport bajnokának mérkőzésén végül 3 pontos pécsi siker született. Következett a két fővárosi gárda összecsapása, amelyen a harmadik negyed derekán a Honvéd Ludovika ellépett a MAFC Martostól, és jobb második félidei játékával ellenfele fölé kerekedett.
 
 
PTE-PEAC - Békéscsabai KK 86-83
 
A hullámzó játékot hozó, de összességében végig szoros első félidőt követően 2 ponttal a viharsarkiak álltak jobban. Fordulás után, a harmadik negyedben egyértelműen a Rátvay T. (26/6 p., 12 lep., 6 ea.), Nagy K. (21/12 p., 8 lep.), Schuj M. (14/6 p., 3 lep.) és Fülöp Zs. (12 p. - 13 mk. -, 6 lep., 4 ea., 10 gp.) kosaraira alapozó pécsi legénység akarata érvényesült, amely 8 pontos előnnyel fordulhatott a záró etapra. A nagyrészt Balog G. (18/12 p., 3 lep.), I. Milosevics (17/6 p., 10 lep., 3 szl.), Kovács J. (14/12 p., 3 lep.) és Gura N. (10/6 p.) találataira támaszkodó Békéscsaba azonban nem tört meg, hanem a negyedik negyed közepén egyetlen pontra felzárkózott. Az izgalmas hajrában a keleti csoport győztese végig üldözte a nyugati csoportelsőt, de a kritikus, kiélezett pillanatokban valaki mindig villant pécsi részről, így a PTE-PEAC nyerte az izgalmas, színvonalas összecsapást.
 
 
 
Honvéd Ludovika SE - MAFC Martos 68-59
 
Küzdelmes játék mellett az első negyed hajrájáig fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a felek. A negyed végén egy 5-0-lal ellépett a Martos. A második etapban sem eresztették egymást a felek, a szakasz derekán fordított a döntő házigazdája, a Honvéd Ludovika. A szünetben ennek ellenére az a Martos vezetett minimális különbséggel, amely Bartus G. (24/15 p., 4 lep.) személyében a mezőny messze legeredményesebb játékosát adta, de más nem jutott 7 pont fölé az együttesből. A harmadik negyedet 5-0-lal kezdte, így fordított a Honvéd Ludovika, majd a szakasz hajrájáig fej-fej mellett haladtak a csapatok - a negyed végén egy 8-0-lal 10 ponttal megugrott a hazai együttes. A szakasz Martos triplával és 7 pontos Honvéd Ludovika vezetéssel zárult. A záró etapot 5-0-lal kezdve 10 pont fölötti előnyt szerzett a Nagy K. (13/3 p., 15 lep.)-Dévényi B. (12 p.)-Kovács D. (10/6 p., 3-3 lep. és szl.) trió vezette vendéglátó, amely ezt követően végig tartotta a 10 pont körüli különbséget, és megnyerte a találkozót.
 
 
 
 
Fotó - Honvéd-Ludovika facebook

Vármegyei szövetségek