2022/2023 - Budapesti Honvéd SE/A – KASI/A 84-50
10
Jun
2023
2022/2023 - Budapesti Honvéd SE/A – KASI/A 84-50
2023. június 10.  |  17:20
Az izgalmak elmaradtak a Budapesti Honvéd SE/A és a KASI/A összecsapásán, a fővárosi csapat ugyanis egyértelműen jobb volt, és több mint harminc ponttal győzött.
 
Jól kezdte a Honvéd a mérkőzést, az 5. percben már 11-4-re vezetett, ám a KASI gyorsan visszakapaszkodott (11-11). Bár az első negyedet végül megnyerték a fővárosiak (18-11), a második elején nagyon beindult Tóth Viktor együttese, és a 15. percben Nagy Barnabás duplájával a vezetést is átvette (23-24). Ekkor vezettek utoljára a kaposváriak a meccs során.
 
A második negyed második fele, valamint a nagyszünet utáni húsz perc ugyanis egyértelműen a Honvédról szólt. Losonczy Dániel tanítványai jól játszottak, folyamatosan növelték az előnyüket, s amikor a 26. percben Nagy Gábor kettesével húsz fölé nőtt a különbség (55-34), már mindenki tudta, hogy innen nem lesz visszaút a KASI-nak. Nem is volt, a Honvéd végül 84-50-re győzött, így holnap az 5. helyért játszhat, míg a kaposváriak a 7. pozícióért küzdhetnek.
 
A Honvéd csapatában ketten is dupla-dupláztak ezen a mérkőzésen: Nagy Gábor 13 pontot és 10 lepattanót, Koszti István 10 pontot és 12 lepattanót szerzett.
 
 
Losonczy Dániel, a Budapesti Honvéd SE/A vezetőedzője: – Örülünk, hogy mentálisan sikerült erősnek maradnunk a tegnapi mérkőzést követően. Némi hullámvölgy ugyan mutatkozott az első félidőben, de utána rendeztük sorainkat. Gratulálok a szimpatikus Kaposvár gárdájának, és sok sikert kívánok nekik a helyosztón, mi pedig holnap szeretnénk elégedetten zárni a tornát!
 
Tóth Viktor, a KASI/A vezetőedzője: – Vajda Buda kiesése rosszul érintett minket, és bár Nagy Berni tudta vállalni a játékot, ő sem volt százszázalékos állapotban. Ezzel együtt is azt kell mondanom, kissé csalódott vagyok. Ez a Honvéd egy jó csapat, fizikálisan felőröltek minket, és mi sajnos a tegnapihoz hasonlóan most is csak tizennyolc percig tudtuk megmutatni, hogy mire vagyunk képesek. A második félidőre szétestünk, főleg fejben. Ennyi eladott labdával, illetve második szándékból hagyott dobással nem lehet pariban lenni. Gratulálok a Honvédnak, mi pedig holnap megpróbáljuk győzelemmel zárni az évet!

Vármegyei szövetségek