A női Eb (egyik) favoritja ellen készülünk a kontinenstornára
05
Jun
2023
A női Eb (egyik) favoritja ellen készülünk a kontinenstornára
2023. június 5.  |  15:26
Mint ismert, a magyar női kosárlabda-válogatott június 9-én és 10-én, pénteken és szombaton Sopronban, a Novomatic Arénában játssza utolsó két felkészülési mérkőzését a jövő csütörtökön rajtoló női Európa-bajnokság előtt. A mieink nem kisebb ellenféllel szemben finomhangolhatnak, mint az Eb egyik, ha nem a legnagyobb esélyesének tartott Spanyolország ellen.
 
A hispánokat jól ismerhetjük, hiszen az Eb-selejtezőben egy csoportban voltunk, 2021 novemberében és egy évvel később is összecsaptunk velük. Múltjukról, keretükről, eredményeikről a tavalyi mérkőzés előtt írtunk bővebben is. 2021-ben Szekszárdon fogadtuk őket még a selejtező első fordulójában, és minimális különbséggel kaptunk csak ki Condééktől (62-66). Tavaly idegenben, Huelvában kellett helyt állnunk, és meg is tettük - a mindössze 11 pontos vereségünk (77-66) hozzájárult ahhoz, hogy idén februárban kiváló helyzetből várhassuk a selejtezők utolsó ablakát, amelyet sikerrel is vettünk.
 
Bár edzőmérkőzésről van szó, ahol nyilván az eredmény másodlagos, itt már a felkészülés célegyenesében vannak a csapatok - egy hét sem telik majd el, és indul az Eb. Arról ma délelőtt írtunk, hogy a mieinket a 10. helyen hozza Paul Nilsen, a FIBA neves szakírója Európa-bajnoki erősorrendjében. Nos, ezen a listán a spanyolok az elsők - bár Astou Ndour nincs ott bő, 17 fős keretükben, a többieknél még komolyabb hiányzók lesznek, Raquel Carrera jó formája pedig megfelelő pótlás lehet Ndour hiányára, legalábbis Nilsen szerint. Nem túlzás tehát kijelenteni: erősebb ellenféllel szemben nem is zárhatnánk a felkészülést.
 
 
A Spanyolország elleni két soproni találkozóra az Eventim felületén kaphatóak jegyek az alábbi linken:
 
 
A belépők darabonként 1000 Ft-ba kerülnek elővételben, a helyszínen pedig 1500 Ft-ért lesznek megvásárolhatóak.
 
 
Gyertek ki minél többen, és szurkoljunk együtt a magyar válogatottnak!
 
Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!
 
 
 
 
Fotó - Girgász Péter/MKOSZ

Vármegyei szövetségek