2022/2023 - Soproni SI KA SKC/A – KASI/A 75-63
26
May
2023
2022/2023 - Soproni SI KA SKC/A – KASI/A 75-63
2023. május 26.  |  14:45
A házigazda Sopron lépett pályára a Kaposvár ellen a pénteki játéknap második összecsapásán. Flasár Botond kosarairól szóltak az első percek, két ziccerrel válaszolt még a Kaposvár, azonban egy soproni triplával már 11:4-es hazai vezetés alakult ki. A folyamatos palánk alatti játékot csak szabálytalanul tudta megakadályozni a KASI/A együttese, gyakorlatilag ez volt a vesztük, így négypontos Soproni Sportiskola előnnyel zárult a negyed.
 
A következő játékrészben leginkább gyors indításokból domináltak a narancssárga-fehérek. Tízpontos differenciánál időt kért Szőke Balázs, de tovább nyílt az olló a két gárda között Keller remeklésével. (31-16). Tovább folytatódott a vendégek gyűrű alatti ámokfutása: 13 lepattanóval szedett többet a Sopron, így hiába kozmetikáztak a félidő utolsó részében a kaposváriak, 16 pontos különbséggel vonultak pihenőre az együttesek. (36-20)
 
A félidőt követően bátor, szívós játékkal rukkoltak elő Szőke Balázs fiai, Szőke Bálint vezetésével 7 pontra csökkentették a hátrányukat. (42-35) Eleinte feltörhetetlennek tűnt a kaposvári védelem, de a három hazai tripla és egy látványos Flasár Zalán zsákolás újra a Soproni Sportiskola malmára hajtotta a vizet. (53-39)
 
Az utolsó etapban már hiába próbált kapaszkodni, nem tudott újabb rohamokat produkálni a Kaposvár, magabiztosan tartotta kézben megnyugtató előnyét a soproni gárda, sőt a hárompontosoknak köszönhetően 20 pont fölé is merészkedett a különbség. A találkozó vége felé még közelebb férkőztek a somogyiak, de nem tudtak valódi nyomást gyakorolni a házigazdára, így a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia lesz az NKA Pécs ellenfele az elődöntőben. (75-63)
 
 
Carlos Vallejo Rocamora, a Soproni SI KA SKC/A vezetőedzője: Véleményem szerint ez egy tipikus első mérkőzés volt, mindkét csapat pontatlanul játszott. Nincs sok időnk javítani a hibákon, de remélem a játék minden részében javulni fogunk.
 
Szőke Balázs, a KASI/A vezetőedzője: Gratulálok a Sopron csapatának! Azért érdemelték meg jobban a győzelmet, mert az egész meccs során harcoltak. Mi csak a második félidőben érkeztünk meg a tornára, és ez így kevésnek bizonyult. Próbáljuk a holnapi napra összeszedni magunkat, dolgozunk tovább.

Vármegyei szövetségek