3x3: Hatodik helyen végzett női válogatottunk Vuhanban
07
May
2023
3x3: Hatodik helyen végzett női válogatottunk Vuhanban
2023. május 7.  |  11:40

A vuhani FIBA 3×3 Women’s Series torna második napjának nyitányán a magyar válogatott 19-8-as vereséget szenvedett a házigazda Kínától. A vereség ellenére a mieink bejutottak a legjobb hat közé.

Igyekezett gyorsan magához ragadni az irányítást a kiemelkedő fizikális adottságokkal rendelkező házigazda. A mérkőzés elején 2-0-s előnyre tettek szert. Erre a második perc végén Weninger Virág válaszolt. Továbbra is a kínaiak domináltak, 5-1-nél pedig ismét Weninger Virág szépített a mieinktől. Az első megszakításhoz 6-2-ről érkeztek a csapatok. Visszatérve a pályára rögtön nyílt egy ziccer-lehetőség a mieink előtt, ami kimaradt. Ezt követően 9-2-re megugrottak a kínaiak.

Minden pontnak lehet jelentősége a végelszámolásnál, így a nagy hátrány ellenére sem lehet elengedni ezeket a találkozókat. A magyar lányok nem is tették. Jáhni Zsófi és Weninger Virág 9-4-re visszahozták a mieinket. A második megszakítás előtt ismét megugrott a differencia. 12-4 után Tenyér Zsófi talált be. Végül a második szusszanásnyi pihenőre 13-5-ről érkeztek a csapatok.

A mérkőzés utolsó harmadában igyekezett tovább erősíteni dominanciáját a fizikális fölényére építve a házigazda. Amennyire lehetett, sikerült limitálni pontszerzésben a kínaiakat. A mieinktől Szabó Fanni talált be egy remek betörés után, majd Weninger Virág értékesített büntetőket. Az utolsó percben 19-8-nál távoli dobásokkal igyekeztek lezárni a meccset a hazaiak. Ezen törekvéseik nem jártak sikerrel, már nem született több pont.

 

Magyarország - Kína 8-19
FIBA 3×3 Women’s Series 2023
Vuhan, Kína
Eddie Liu, Miroslava Jovicin

Magyarország: Weninger Virág 5, Jáhni Zsófia 1, Szabó Fanni 1, Tenyér Zsófia 1.
Kína: Yi Zhang 4, ZhiTing Zhang 6, Ji Yuan Wan 4, Lili Wang 5.

 

 

A FIBA 3×3 Women’s Series vuhani tornájának negyeddöntőjében hősies küzdelemben a magyar válogatott hosszabbítás után 13-12-re alulmaradt Németországgal szemben. Válogatottunk ezzel a rendkívül értékes 6. helyen zárta a szezonnyitót.

Pontszegény találkozó kerekedett. Fél perc játékot követően Tenyér Zsófi remek helyzetfelismerése után válogatottunk vezetett. Ezt követően viszont a németek ragadták magukhoz a kezdeményezést és a második perc végére 3-1-re fordítottak. Az első játékmegszakítás előtt azonban Weninger Virág betalált a mieink részéről, így 3-2-ről jöhetett el a kisebb szünet.

Miután visszatértek a csapatok a pályára, a németek növelték az előnyüket. Erre azonban egy kiváló középtávoli dobással Szabó Fanni válaszolt. Nem sokat kellett várni és riválisunk 5-3-ra alakította az eredményt. Erre Jáhni Zsófi felelt, így tartotta a lépést a magyar csapat. A németeknek 7-4-nél volt ugyan egy kisebb megugrásuk. Szabó Fanni egy duplával viszont gondoskodott arról, hogy ott maradjunk riválisunk nyakán.

A második megszakítás erről a 7-6-os állásról érkezett el. A találkozó utolsó harmadában a németek növelték az előnyüket. Szabó Fanni 9-6 még szépített. A rendes játékidő utolsó percébe végül 10-7-ről érkeztünk. Itt Jáhni Zsófi hozta fel 10-8-ra a mieinket, majd Szabó Fanni 11-10-re. 11-9-nél Fanni két büntetőt dobhatott, az első bement, a második lejött. A lepattanót azonban visszatette és ezzel alakult 11-10-re az eredmény.

Óriási izgalmakat tartogatott az utolsó fél perc. Végül szinte a dudaszó pillanatában Szabó Fanni hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadás elején a németek kerültek előnybe. Jáhni Zsófia viszont gyorsan egyenlített. 12-12 után egy egypontos találat is lezárhatta a meccset. Ezt végül a németek szerezték meg, de válogatottunk hősiesen küzdött és teljesen nyílt csatát alakított ki a kiváló erőkből álló német gárdával.

A magyar válogatott számára ezzel a vereséggel véget ért a torna. A mieink a rendkívül értékes 6. helyet szerezték meg.

 

Németország - Magyarország 13-12
FIBA 3×3 Women’s Series 2023
Vuhan, Kína
Edmond Ho, Qirong Shi

Németország: Luana Rodefeld, Sonja Greinacher 9, Meret Kleine-Beek 1, Svenja Brunckhorst 3.
Magyarország: Weninger Virág 1, Jáhni Zsófia 3, Szabó Fanni 7, Tenyér Zsófia 1.

 

Vármegyei szövetségek