Egy győzelem, egy vereség női válogatottunk mérlege Vuhanban
06
May
2023
Egy győzelem, egy vereség női válogatottunk mérlege Vuhanban
2023. május 6.  |  12:10

A FIBA 3×3 Women’s Series vuhani szezonnyitóján a Jáhni Zsófi, Tenyér Zsófi, Szabó Fanni és Weninger Virág összetételű magyar válogatott hosszabbítást követően 13-11-re legyőzte Romániát.

Alina-Maria Podar szerezte a mérkőzés első találatát. Ezt követően viszont Jáhni Zsófia és Weninger Virág révén fordítottak a mieink. Rendkívül hullámzó találkozó alakult ki. A folytatásban 4-2-re és 6-3-re is elszakadtak a románok. A mieink pontját ebben az időszakban Szabó Fanni találata jelentette.

Válogatottunk a rendes játékidő feléhez érkezve Weninger Virág három pontjával, közte két higgadt büntetőjével és Szabó Fanni villanásával vett új lendületet. 7-6-nál már a magyar csapat vezetett. Fej-fej melletti kiélezett küzdelmet követhettünk. A mieink élére Jáhni Zsófi állt. A három pontjának köszönhetően 10-10-ről érkeztünk az utolsó másfél percbe.

Az utolsó percben veterán Ancuţa Stoenescu révén 11-10-nél ismét a románok vezettek. Kimaradt büntetők miatt ugyan maradhatott kisebb hiányérzet, de a legfontosabbnál Weninger Virág keze nem remegett meg és így 11-11-nél egyenlítettünk. Jöhetett a hosszabbítás. A ráadás elején Szabó Fanni juttatta előnyhöz a mieinket. Ezt követően a román együttesnek már duplára volt szüksége. A kísérletük lejött és végül Jáhni Zsófia révén megszereztük a győzelmet.

 

ROMÁNIA - MAGYARORSZÁG 11-13 H.U.

FIBA 3×3 Women’s Series 2023
Vuhan, Kína
Edmond Ho, Miroslava Jovicin

Románia: Teodora Manea 4, Anca Sipos 3, Alina-Maria Podar 3, Ancuţa Stoenescu 1.

Magyarország: Weninger Virág 5, Jáhni Zsófia 5, Szabó Fanni 3, Tenyér Zsófia.

 

A FIBA 3×3 Women’s Series vuhani tornájának második szombati mérkőzésén válogatottunk 21-16-ra alulmaradt a Sc. Yuanda gárdájával szemben. A csoportkört vasárnap a kínai válogatott ellen zárja a magyar csapat.

Felváltva estek a pontok a mérkőzés legelején. Szabó Fanni révén a mieink kerültek előnybe. Innen 2-1-re fordított a kínai gárda, melyre azonban Weninger Virág két gyors találata érkezett válaszul. 3-2 után a kínaiak egy duplával ismét előnybe kerültek és ekkor még mindössze 65 másodperc tel el az összecsapásból. Ez jól érzékelteti a ritmust.

A folytatásban Jáhni Zsófia büntetőjével 4-4-nél egyenlítettünk, majd innen 6-4-re újra elszakadtak a kínaiak. Weninger Virág és Tenyér Zsófi gondoskodott arról, hogy ekkor még ne kerüljön nagyobb hátrányba csapatunk. 6-6-nál ugyanis a találataikkal ismét utolértük a hazai gárdát.

Az első megszakítást követően ragadta magához az irányítást rendkívül jól védekező hazai alakulat. Egészen pontosan 7-1-es sorozattal 13-7-re szakadtak el. A mieink pontszerzője Jáhni Zsófia volt. Támadásban jól használta ki fizikai fölényét riválisunk. Végül Weninger Virág pontjai törték meg a mieink a kosárcsendjét, majd Jáhni Zsófia még 13-10-re felhozta a mieinket.

A második megszakítás előtt gyorsan betaláltak a hazaiak, így a felzárkózásunk lélektani pillanatát elvágtak. Visszatérve a pályára pedig két büntetővel visszaállították a 6 pontos különbséget. 16-10 után Jáhni Zsófia szépített. Ezt követően 19-11-re léptek el a kínaiak. Szabó Fanni duplájával és Jáhni Zsófi újabb villanásával 19-15-re azonban még felzárkóztak a mieink. Ennél a négy pontnál közelebb viszont nem kerllt válogatottunk.

A végjátékban még betalált Szabó Fanni, de 21-16-ra lezárta az összecsapást a Sc. Yuanda gárdája. Folytatás vasárnap 8 óra 50 perctől a kínai válogatott ellen. A magyar válogatott a második napra 1 győzelemmel és 1 vereséggel fordul. A csoportot a kínai válogatott 2 győzelemmel vezeti. A Sc. Yuanda és a mieink állnak 1/1-es mutatóval, míg Románia két vereséggel a negyedik. A csoport első helyezettje automatikusan elődöntős. A második és a harmadik keresztbe játszik a négy közé jutásért.

 

SC. YUANDA - MAGYARORSZÁG 21-16

FIBA 3×3 Women’s Series 2023
Vuhan, Kína
Eddie Liu, Miroslava Jovicin

Sc. Yuanda: Wanglai Zhang 2, Juntong Huo 3, Mengyun Zhou 12, Song Kexin 4.

Magyarország: Weninger Virág 5, Jáhni Zsófia 6, Szabó Fanni 4, Tenyér Zsófia 1

Vármegyei szövetségek