Indul a 3x3-as szezon
05
May
2023
Indul a 3x3-as szezon
2023. május 5.  |  16:30

A tavasz beköszöntével újra eljött az utcai kosárlabda ideje is, indul a 3x3-as szezon! Holnaptól rögtön két válogatottunknak is szurkolhatunk, hiszen a Földi Attila vezette hölgyek Wuhanban lépnek pályára a 3x3 Women’s Series sorozat keretében, a Csirke Ferenc irányította férfiak pedig az izraeli Eilatban szerepelnek a május 30-án rajtoló bécsi világbajnokság selejtezőjében.

Női válogatottunk a Szabó Fanni – Weninger Virág – Jáhni Zsófia – Tenyér Zsófia négyessel versenyez Kínában, csoportellenfeleik pedig Románia, Kína, valamint a szintén hazai színekben induló Sc. Yuanda együttesei lesznek. Magyar idő szerint május 6-án 10:20 perckor kezdenek a lányok Románia ellen, majd 11:20-tól az Sc. Yuanda lesz az ellenfél, 7-én 8:50-től pedig Kína válogatottja. A mérkőzéseket az alábbi linkre kattintva lehet élőben követni:

https://www.youtube.com/watch?v=Y2M8GQtMS84

 

A Tomislav Ivosev, Demeter Attila, Kelemen Balázs, Uros Rosic összeállítású férfi válogatott Izraelben vív világbajnoki selejtezőt, szintén szombati kezdettel. Csirke Ferenc tanítványait a házigazda Izrael mellett Új-Zélanddal sorsolták egy csoportba, a másik hármasban Kína, Ruanda, valamint a Trinidad és Tobago visszalépése miatt „beugró” Szlovénia csap össze. A hatcsapatos mezőnyből a két döntős, valamint a bronzmérkőzés győztese, vagyis három együttes nyeri el a jogot a május végi bécsi világbajnokságon való részvételre. Csirke Ferenc elmondása szerint a tavalyi Eb-n szereplő Demeter - Ivosev - Kelemen trió mellé olyan játékost kerestek - a ZTE-vel bajnoki elődöntőt játszó Keller Iván helyére -, aki rendelkezik néhány év 3x3-as rutinnal, így esett a választásuk az U23-as válogatott korábbi alapemberére, Uros Rosic-ra. A kapitány szerint Szlovénia érkezésével egyértelműen erősödött a mezőny, már a csoportmérkőzések sem lesznek könnyűek, hiszen a házigazda, valamint a legutóbbi vb kilencedik helyezettje ellen szerepel nemzeti csapatunk. 

A fiúk Izrael ellen kezdenek magyar idő szerint 17:15-kor, majd 19:05-kor Új-Zéland ellen folytatják, a találkozókat az alábbi linkre kattintva lehet élőképpel követni:

https://www.youtube.com/watch?v=gJ7ob2_iF7w

Vármegyei szövetségek