Tippmix Férfi NB I: Csak a Körmend egyenlített a negyeddöntőkben
15
Apr
2023
Tippmix Férfi NB I: Csak a Körmend egyenlített a negyeddöntőkben
2023. április 15.  |  21:38
Negyeddöntők
 
Körömrágós meccsen nyert másodjára is az Alba
 
Karahodzsics duplájával indult a találkozó, a túloldalon DeCosey dobott be egy hárompontost. Townes közelijét követően 10-5-re vezettek a hazaiak, ekkor három és fél perc telt el a mérkőzésből. A folytatásban sem indult be a pontgyártás, mindkét oldalon bőven akadt elrontott akció. Bő hét perc után még csak 12-8-at mutatott az eredményjelző. Vojvoda triplájával jött vissza egy pontra az Alba. Az első tíz perc végére ötpontos előnyt harcolt ki a Kecskemét, amihez az is kellett, hogy pár másodperccel a vége előtt Dramicsanin hármasa célba érjen (17-12).
 
Egy perc sem telt el a negyedből, máris egyenlítettek a vendégek Vojvoda és Diong révén. Diong újabb kosarával a vezetést is átvette az Alba, majd az első felvonás során élete meccsét játszó Kucsera fordított hármasával. Townes pontjaival 24-21-re módosult az állás, majd hosszú percekig egyik csapatnak sem sikerült a gyűrűbe találnia. A 18. percben DeCosey büntetője után lett újra egál a meccs 27-27-nél. A negyed hátralévő részét 5-2-re nyerték a hazaiak, így náluk maradt az előny az első félidő végére (32-29).
 
Vojvoda büntetői jelentették a második félidő első pontjait, amire Dramicsanin válaszolt szintén a büntetővonalról. A játék képe továbbra sem változott, elsősorban a védekezés dominált mindkét oldalon. Pár ponttal a kecskemétiek vezettek, a negyed közepén Pongó gól jó plusz egyes akciójával egyenlítettek a fehérváriak. Diong középtávolija után vendég vezetéssel fordultak rá a csapatok az utolsó percre. Ezt követően Wittmann közelről majd távolról is betalált. 45-43 után még Vojvoda is bedobott egy triplát, így egypontos előnnyel fordulhattak a vendégek a záró etapra (45-46).
 
Jól kezdte a negyedik negyedet a vendég csapat, két perc alatt 10-2-s rohanást produkáltak. Vojvoda triplájára Wittmann felelt, ezzel megakadályozva, hogy még nagyobb különbség alakuljon ki. Wittmann újfent betalált, majd Dramicsanin hármasát követően már csak egy pont volt a különbség. Nagyon kellett az Albának Ford válasza, így a vezetést már nem sikerült átvennie a hazaiaknak. A 38. percben aztán már az egyenlítés is összejött, Townes középtávolija után 60-60-ra módosult az állás. Pongó egy triplát és egy büntetőt is bedobott, így négy pont volt az előnyük alig egy perccel a vége előtt. Mint kiderült, ez elég volt a győzelemhez, mert már csak Townes találata ért célba (62-64).
 
Győzelmével 2-0-ra vezet a párharcban az Alba Fehérvár és a következő találkozón lezárhatja a párharcot.
 
Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Arconic-Alba Fehérvár 62-64 (17-12, 15-17, 13-17, 17-18)
 
Play-off negyeddöntő, második mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Minár László Balázs, Lengyel Ádám József (Bognár Tibor)
 
KTE: Townes 12, Kucsera 6/6, Klobucar 8/3, Fazekas M. 2, Karahodzsics 10. Csere: Dramicsanin 12/6, Wittmann 12/6, Ivkovics -, Tóth B. -, Kiss D. -.
 
Alba: Pongó Ma. 13/6, Somogyi 6, DeCosey 7/6, Ford 6/6, Philmore 9/3. Csere: Vojvoda 15/12, Diong 8, Takács Mi. -.
 
 
 
A Falco már 2-0-ra vezet
 
Tóth és Kovács kosaraival kezdődött a párharc második mérkőzése, melynek az volt a legnagyobb kérdése a címvédő miként reagál Zach Brown hiányára. A folytatásban Keller dobta be az egyik büntetőjét, majd Pot is megszerezte első kosarát. Drenovac és Keller is jól célzott. Két perc játékot követően 4-7 volt az eredményjelzőn. Govens vezérletével magához ragadta a kezdeményezést a DEAC, vasi szempontból létfontosságú volt Keller Ákos kosara. Kovács is jól büntetőzött, így gyorsan “visszajött a meccsbe” a Falco. A negyed közepén már ismét náluk volt az előny: 14-15. Kemény küzdelmes mérkőzést játszottak a csapatok, fej fej mellett haladtak, kosárra kosár volt a válasz. Érdekesség, hogy az első negyed összes debreceni pontján hárman osztoztak. 21-21.
 
Govens büntetőivel indult a második negyed, az egyiket dobta be. Perl játéka feljavult, ő dobta a sárga-feketék pontjainak többségét, de sok volt a hiba mindkét oldalon és egyik csapat sem tudott jelentős előnyt szerezni. 26-28-as állásnál befagyott az eredményjelző, percekig nem talált be egyik csapat sem. Govens büntetői hullottak be, a második negyed közepén már kilenc pontnál járt az amerikai. Barac és Taylor kosárváltásával folytatódott a mérkőzés, majd Barac ismét betalált és Pot is pontosan célzott. Időt kért a hazai csapat. Govens büntetőzött jól, Mócsán viszont elrontotta egyik dobását a vonalról. Taylor zsákolásával vette vissza a vezetést a DEAC, Milos Konakov azonnal időt kért. Két perc volt hátra a nagyszünetig. A hajrában Tiby és Cowels is megszerezte az első pontjait, a Falco nyerte ezt a félidőt. 35-39.
 
Két és fél percet kellett várni a negyed első kosarára, Cowels dobta be az egyik büntetőjét. Keller dobott be egy hármast, nyolc ponttal vezettek a sárga-feketék. Perl közelije pedig már a tízet tette közé, időt kért a DEAC. Tiby kosarával folytatódott a mérkőzés, a ráadás büntetőt is bedobta a légiós. A negyed hatodik percéig kellett várni az első hazai kosárra, Tóth Ádám rázta meg magát. 40-50, majd Tiby újabb hármasa után 40-55 volt az eredményjelzőn. Nagyon jól játszott a Falco. A hajrában Mócsán és Drenovac is betalált, lőtávon belülre került a DEAC. 48-57.
 
Krivacevic szerezte a negyed első pontját, büntetőből volt eredményes, majd Perl is betalált, ismét tizenkettővel vezetett a Falco. Perl újabb pontokat szerzett, de Scott is betalált. A Falco azonban nagyon elkapta a fonalat, nem engedte közelebb a hazaiakat. Keller hármasa is beesett, 54-67-es állásnál pedig időkéréssel próbálkoztak a hazaiak, Andjelko Mandics csapata egy pillanatra sem adta fel. A negyed közepén 57-67 volt a táblán, Govens egy duplával pedig már tízen belülre vitte az övéit. Milos Konakov időt kért. A DEAC vérszemet kapott, Drenovac dupláját követően teljesen nyílt lett a végjáték. Perl egy duplával nyugtatta az övéit, Keller pedig ismét közé rakta a tízet. Ez momentum döntőnek bizonyult, a hazaiak mindent bevetettek, de a Falco behúzta a párharc második mérkőzését is. 64-77.
 
DEAC - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 64-77 (21-21, 14-18, 13-18, 16-20)
 
Negyeddöntő, 2. mérkőzés
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Fodor Attila, Szilágyi Bálint (Balogh László György)
 
DEAC: Govens 18/3, Mócsán 7/3, Neuwirth -, Drenovac 16, Tóth 12/3. Cserék: Garamvölgyi -, Kovács 2, Scott 4, Taylor 5, Polyák -.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 4, Kovács 7/3, Cowels 5, Tiby 12/6, Keller 20/9. Cserék: Barac 6, Perl 20/3, Sövegjártó -, Krivacevic 3.
 
 
 
Visszavágott a Körmend a Szolnoknak
 
Második mérkőzését játszotta az Egis Körmend és a Szolnoki Olajbányász a negyeddöntőben – Körmenden csaptak össze a felek a szolnokiak sikerét hozó első találkozót követően.
 
Durázi, Omenaka és Chambers szállították az első pontokat, 6-0-ra lépett el a házigazda. Williamson és Szubotics hozták vissza a Szolnokot, pillanatok alatt 6-7 lett az állás. Ezt követően felváltva estek a kosarak, egy-egy ponttal vezettek a hazaiak, majd a vendégek. Adams triplájával 15-11-es előnyre tett szert a Körmend, de Sebők találataival egy kosáron belül maradt a Szolnok. Ötre nőtt a körmendi előny, Rudner triplával válaszolt, majd Mitchell is távolról vette be a vendégek gyűrűjét (23-18). A negyed végéig kitartott az ötpontos különbség: 25-20-nál ért véget az első tíz perc.
 
Lukács hármasa nem talált, Cakarun kettese igen – már héttel vezettek a körmendiek. Williamson egy büntetőt dobott be, Cakarun és Chambers akcióból válaszoltak – utóbbi még egy büntetőt is dobhatott –, így már tíz fölött volt a különbség (32-21). Pontatlanabb befejezések következtek, de tartotta tíz pont körüli előnyét a vasi együttes, Durham triplájával viszont közelebb lépett az Olajbányász (35-28). Egy-egy jó támadás volt mindkét oldalon, majd Szubotics kettesével újabb két egységet dolgozott le a Szolnok. Takács csak egy büntetőt dobott be, de Chambers akcióból javított, így ismét nyolccal vezettek a hazaiak (40-32). Révész kettesére Chambers válaszolt kintről, Omenaka és Mitchell egy-egy jó büntetőjével pedig ismét tíz fölé kúszott a különbség – 45-34-gyel ért véget az első félidő.
 
Mitchell egy triplával próbálkozott, sikertelenül, Szubotics kettese viszont jó volt a másik oldalon. Adams triplája ült, majd Mitchell is hasonlóan pontosan célzott távolról, Omenaka három pontja – egy büntető, egy kettes – után pedig ismét időt kértek a közel hússzal lemaradó vendégek (54-36). Mindkét oldal két-két rontott támadással rukkolt elő, majd Williamson törte meg a pontcsendet egy közelivel – még egy büntetőt is dobhatott, ami szintén célba ért. Mitchell újabb triplát süllyesztett el, megint a húszért támadhatott a Körmend. Szubotics büntetői után Mitchell ismét könnyedén dobott triplát, majd Chambers ugyanonnan ismételte meg az előző jelenetsort (63-41) – 8/13-as triplamutatónál tartottak ekkor a hazaiak. Mitchell egy jó büntetővel érte el a húsz pontot. Húsz alá jött vissza a Szolnok, Ferencz dobott rá dudaszós triplát (69-48). Pongó szintén kintről válaszolt, majd Révész duplája zárta a negyedet (69-53).
 
Edwards első dobásából rögtön triplát jegyzett, Szuboticsé lejött a másik oldalon. Pongó két sportszerűtlennel idő előtt fejezte be a meccset, ráadásul Chambers még akcióból is eredményes volt (75-53). Kicsivel később Ferencz jegyezte a 11. körmendi hármast. Nem volt esélye a Szolnoknak a zárkózásra, tartotta húsz feletti előnyét a házigazda. Williamson mindkét büntetőjét kihagyta, az utolsó percbe érve még nem érte el a hetvenet a vendég együttes – a fordulásból Kiss a sarokból már a 91. körmendi pontot jegyezte. Sima körmendi győzelem a vége: 91-71.
 
A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.
 
Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 91-71 (25-20, 20-14, 24-19, 22-18)
 
Negyeddöntő, 2. mérkőzés
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba, Nagy Viktor, Frányó Péter (Hartyáni Zsolt)
 
Körmend: Chambers 26/9, Mitchell 20/12, Adams 8/6, Durázi 2, Omenaka 10. Csere: Cakarun 11, Ferencz 6/6, Kiss M. 3/3, Edwards 3/3, Takács K. 2, Herczeg -, Doktor P. -.
 
Szolnok: Durham 3/3, Lukács N. 2, Barnes -, Szubotics 19, Williamson 15. Csere: Rudner 13/9, Révész 10, Sebők 4, Pongó 3/3, Gavin 2.
 
 
 
Parázs csata után Sopronban is nyert a Zalaegerszeg
 
Joseph bejátszása után Durham szerezte a mérkőzés első kosarát, a soproni center a túloldalon egy nagyszerű blokkot mutatott be, de Smith összekaparta a labdát és feltette. O’Reilly tört be szépen Jones mellett, Csuti dobott be két büntetőt, Joseph szerezte meg első pontjait. Smith tolta be Valerio-Bodont és dobot egy tökéletes fadeaway-t, Barnett tett vissza egy támadólepattanót, Jones dobta át O’Reillyt, aztán a gólpasszát Valerio-Bodon váltotta pontokra, így már a Sopronnál volt az előny (11-8). A hazaiak csúnya elváltását Polster használta ki, Durham zsákolt, Joseph pedig kintről köszönt be. Osztojics dolgozott szépen Barnett ellen a festékben, két büntetőt is a helyére küldött, megtette ezt Molnár is, csak ő négy alkalommal. Rakicsevics találta meg tökéletesen Osztojicsot, Sitku találatára a ZTE centere csak két kihagyott büntetővel tudott válaszolni, így egy negyed után az SKC hat pontos előnyre tett szert. 22-16
 
White rontott dobását Molnár pöcizte vissza, Trice szerezte meg első kosarát távolról, de Supola azonnal visszadobta azt. Rakicsevics mutatott be egy kettő plusz egyet, Molnár dobta át Smith-t, Polster pedig középről vágott be egy triplát. Trice hármasa után már csak egy pont választotta el a két csapatot, Smith kettesével át is vették a vezetést a vendégek nem meglepő módon Kosztasz Flevarakisz azonnal időt kért (29-30). Osztojics maradt le Molnárról, amit a soproni magas ember két ponttal büntetett, Rakicsevics válaszolt, majd ismét ez a duó váltott kosarat. White szerzett támadólepattanót, aztán gólpasszal szolgálta ki Jonest, Csuti szerezte meg első mezőnykosarát. Valerio-Bodon emelt be egy tempót, O’Reilly kiosztását Trice váltotta három pontra. Durham egyenlített, Trice megint üresen maradt a sarokban, ezt sem hibázta el. Durham középtávoliával kezdődött meg a félidő utolsó perce, a félidőt Valerio-Bodon dudaszós kosara zárta. 43-42
 
O’ Reilly tempójával folytatódott a játék, Durham maradt üresen a vendég palánk alatt és szerzett egy kettest, Osztojics egy pontot a vonalon hagyott. Keller dobott akrobatikus kosarat, Durham nyerte meg a Smith elleni csatát a festékben két pontért. Osztojics villant megint, Valerio-Bodon ütött egy támadólepattanót Josephhez, aki be is talált távolról. Keller tett fel nehéz dobást Jones mellett, Joseph alley-oop passzát Durham húzta a gyűrűbe, Sebastjan Krasovec pedig időt kért (52-51). Trice elsüllyesztett egy újabb hármast, Barnett egyenlített a vonalról. O’Reilly sem hibázott kintről, André Jones vágott be egy tempót. Rakicsevics verte meg szépen lábbal Valerio-Bodont, a dobása lejött, de Osztojics jókor volt jó helyen, a következő támadásban pedig megugrasztotta Molnárt és könnyű kosarat szerzett. O’Reilly futtából szórt egy hármast, a ZTE meglépett 8 ponttal, Kosztasz Flevarakisz pedig időt kért (56-64). Durham tette vissza a labdát saját rontása után, két büntetőt is bedobott, Jospeh viszont csak egyet, White nem hibázott távolról, így az SKC egy 8-0-ás futással beérte ellenfelét. White ziccerével már a Sopron vezetett, a negyedben több pont már nem esett. 66-64
 
A záró etap Takács hármasával kezdődött, Smith azonnal válaszolt a túloldalon. Maliek White nagyon elkapta a fonalat és egy tempót is a helyéret, Osztojics középről szerzett 3 pontot, O’Reilly alley-oop passzát Smith húzta be, aki utána heves reklamálása okán egy technikait kapott. A büntetőt Jones dobta be, Smith kipontozódott egy támadással később, Barnett pedig egyik kísérletét sem rontotta el a vonalról. Rakicsevics ért oda későn Jones ziccerére, Barnett alapvonali bedobását Durham húzta be (78-72). O’Reilly lopta közelebb övéit két büntetővel, megtette ezt Trice is egy tempóval. O’Reilly használta ki, hogy Durham maradt rajta, ráadásul ez történt a következő támadásban így a ZTE átvette a vezetést ideiglenesen, amíg Takács be nem talált a sarokból. Osztojics dolgozott meg keményen két pontért, O’Reilly hármasa után, két perccel a vége előtt időt kért a Sopron (81-85). Durham értékesített két fontos büntetőt, Rakicsevics triplája épphogy kiszédült, így a Sopron centerének esélye nyílt az egyenlítésre 1:15-tel a vége előtt, de egy pontot a vonalon hagyott. Trice nem tette meg ezt a szívességet, White az egyenlítésért dobott, de rontott, Rakicsevics azonban beemelte a tempót, így nagy bajba került a Sopron. Takács eladta a labdát, ezzel a mérkőzés eldőlt, a ZTE 2-0-ra módosította a párharc állását. 84-89
 
Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK 84-89 (22-16, 21-26, 23-22, 18-25)
 
Negyeddöntő, 2. mérkőzés
Sopron, NOVOMATIC Aréna
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Farkas Gábor, Balog György Attila (Páli dr. Kálmán)
 
Sopron: Joseph 9/6, Jones 9, Valerio-Bodon 7/3, Barnett 8, Durham 21. Cserék: White 7/3, Molnár 12, Takács 6/6, Sitku 2, Supola 3/3.
 
Zalaegerszeg: Trice 17/15, O’Reilly 19/9, Keller 4, Csuti 4, Smith 11/3. Cserék: Rakicsevics 9, Polster 5/3, Zsiros ., Németh -, Osztojics 16/3.
 
 
 
Alsóházi rájátszás
 
Kaposváron nyert az OSE
 
Az alsóház második fordulójában találkozott a Kometa Kaposvári KK és az MVM-OSE Lions.
 
Barnjak jegyezte a meccs első kettesét, Calloway az első hármast, majd Dimitrijevics is kintről talált be – közte csak Gabrictól érkezett pont hazai oldalon (2-8). Három pontnál közelebb nem tudta megközelíteni ellenfelét a Kaposvár, de Krestinin egy jó büntetője után már volt hét is a különbség – Gabric triplájával csökkent négyre (14-18). Többet hibáztak a csapatok, Krestinin például három büntetőt is elrontott, de így sem tudta csökkenteni hátrányát a házigazda. Sőt, nőtt a különbség, 14-23-nál Parsons duplája kellett ahhoz, hogy a következő OSE-támadásból ne legyen meg a közte tíz. Krnjajski is betalált, 18-23-nál zárult az első negyed.
 
Jobban kezdte a második tíz percet a Kaposvár, 27-27-nél utolérte ellenfelét – időt kértek a vendégek. Hughes egyik büntetője volt csak jó, de így is átvette a vezetést a házigazda. Ruják triplája volt pontos, ezzel ismét az OSE került előnybe, amit Henry akciógólja követett (30-34). Többet hibáztak a csapatok, másfél perc alatt egy Puska-büntető kötött csak ki a gyűrűben, majd Dimitrijevics szerzett akciógólt (31-36). Maradt az öt pont különbség a csapatok között, 35-40 az első félidő.
 
Mucza egy triplával indította a második félidőt, aztán Krnjajski kettese után Dimitrijevics is távolról célzott hibátlanul (37-46). Négy pontot szállított a Kaposvár, majd egy pontváltást követően Brown mindhárom büntetőjét bedobta (44-49). Barnjak kettese következett, azt viszont hat kaposvári pont követte, így 50-51-nél a vendégek kértek időt. A rövid szünet után Barnjak dobott triplát, kicsivel később pedig Dimitrijevics is (54-59). A negyed hajrájában már csak a vendégek szereztek pontot, 54-62-ről jöhetett a záró etap.
 
Igyekezett, de nem tudott közelebb lépni ellenfeléhez a Kaposvár, a negyedik negyed közepéhez érve ráadásul minimálisan még nőtt is a különbség. Magabiztos volt az OSE a hajrában is, így 82-71-es győzelmet aratott idegenben.
 
Kometa Kaposvári KK – MVM-OSE Lions 71-82 (18-23, 17-17, 19-22, 17-20)
 
Alsóházi rájátszás, 2. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
Játékvezetők: Ádám József, Jakab László Imre, dr. Németh Patrik (Bogárdi János)
 
KKK: Brown 17, Halmai -, Parsons 15, Gabric 18/6, Hughes 8. Csere: Krnjajski 7, Puska B. 4/3, Hendlein 2, Bogdán -.
 
OSE: Dimitrijevics 28/9, Szabadfi 2, Barnjak 13/9, Calloway 8/3, Werner 2. Csere: Henry 14, Mucza 8/6, Ruják 5/3, Krestinin 2, Illés M. -, Carev -, Dorogi -.
 
 
 
Meg sem kellett izzadnia a Szedeáknak
 
Perry eredményes betörésével indult a találkozó, amire az ellentámadásból Bognár rögtön válaszolt. Bazsó kihagyott közelijét Bognár büntette meg, aki újabb kosarával már négy pontnál járt. Perry sem maradt adós, aki ezúttal egy távolit küldött a helyére, de sokáig nem örülhettek a nyíregyháziak, mert Nicholson is így tett. Szorosan alakult a meccsnek ez a szakasza, egy-két ponttal a Szeged tartott előrébb. A vendégek elsősorban Perry pontjaira építettek 10-9-nél újra náluk volt az előny. A 7. percben Pipiras hármasa után már 9-15 is állt az eredményjelzőn, a negyed viszont mégis egál lett. Nicholson és Washington pontjaival kapaszkodott vissza a Szedeák, Carter pedig a végén egyenlített (18-18).
 
Hasonló mederben csordogált a mérkőzés második negyede is, igaz ekkor már a Szeged folyamatosan előrébb tartott pár ponttal. A Nyíregyháza ebben a szakaszban még többnyire tudott válaszolni. Szobi betörése után 31-27-nél még kifejezetten szoros volt a találkozó. Ezt követően aztán nagy rohanásba kezdett a Szeged, a következő három és fél percben 14-0-s rohanást produkáltak. A nyírségiek eközben mindent elrontottak, többnyire Perry erőlködött eredménytelenül. Washington egyre jobban belemelegedett a játékba, így a félidőre már megnyugtató, 20 pontos előnyt harcolt ki magának a szegedi csapat (49-29).
 
9-2-vel kezdte a második félidőt a Szeged, ezzel gyorsan jelezve azt, hogy ezen az estén nem várható a Nyíregyháza feltámadása. Függetlenül attól, hogy 58-31 után Copes, Kass és Bazsó is betalált, ezzel visszaállítva a korábbi 20 pontos különbséget. A Szedeák azonban nem állt le, újabb sorozatával már a 30 pontos távolság is csak két pontnyira volt Roberson közelijét követően. Végül 25 pontos hazai előnnyel fordulhattak a felek az utolsó negyedre (69-44).
 
A záró tíz perc előtt már minden lényeges kérdés eldőlt. A játék képe alapján várható volt, hogy nem kell izgulniuk a meccsre kilátogató hazai szurkolóknak. Szegedi részről az is belefért, hogy több akciót is könnyelműen fejezzenek be, így némileg tudott faragni hátrányából a Nyíregyháza. A végén mindenki szóhoz jutott a hazaiaknál. Magabiztos, megérdemelt győzelmet arattak (89-68).
 
Naturtex-SZTE-Szedeák - HÜBNER Nyíregyháza BS 89-68 (18-18, 31-11, 20-15, 20-24)
 
Alsóházi rájátszás, 2. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Söjtöry Tamás Ferenc, Kovács Nimród János, Földesi Ádám (Téczely Tamás)
 
Szeged: Washington 16/9, Polányi -, Nicholson 20/6, Bognár 8, Roberson 13. Csere: Balogh S. 4, Kerpel-Fronius B. 2, Kovács Ád. 2, Mayer -, Carter 11/3, Person 8, Filipovics 5.
 
Nyíregyháza: Perry 19/6, Kiss B. 3/3, Bazsó 8/6, Pipiras 11/6, Copes 14. Csere: Szobi 4, Bonifert 4, Kass 5, Kone -, Fazekas -.
 
 
 
Fontos győzelmet aratott a Honvéd a Paks ellen
 
Nagyszerűen kezdte a mérkőzést, a rájátszást győzelemmel kezdő ASE, Buckingham, Edwin, Atkinson és Eilingsfeld is megkezdte a pontgyártást, s mivel a túloldalon egyetlen Tanoh Dez tempó érkezett válaszként, 2-12-t mutatott az eredményjelző, nem csoda, hogy Baksa Szabolcs magához hívta övéit. Amilyen jól kezdett az ASE, úgy javult fel a szünet után a Honvéd is, Mijovics kintről talált be, Crawley kétszer a festékből, majd megint előbbi köszönt be egy duplával, így Csirke Ferenc is időt kért. Gulyás 2+1-es akciójával jutott levegőhöz a Paks, erre még Crawley válaszolt, de Edwin kosara zárta a nyitó periódust, így egy negyed után 4 ponttal a vendégek álltak jobban. 13-17
 
Kopácsi hármasával folytatódott a játék, Eilingsfeld és Edwin a vonalról szerzett 4 pontot. Tanoh Dez, Peringer és Sherman kosaraival azonban 6-0-át produkáltak a hazaiak és kiegyenlítettek. Az amerikai és a magyar fiatal két betöréssel már a vezetést is megszerezte, így az ASE ismét időt kért (26-22). Taiwo és Crawley is zsákolt, a negyed végére azonban mindkét csapat támadójátéka megakadt. Demeter és Simon is felkerült a pontszerzők közé, a Paks azonban nem eresztette ellenfelét, a félidőre döntetlen állással vonulhattak öltözőbe a felek. 33-33
 
A második félidő elején Crawley és Atkinson váltott kosarat, Mijovics hármasára csak egy ponttal válaszolt Buckingham a vonalról, így Sherman betörése után négy ponttal állt jobban a házigazda. Edwin kettese után Crawley percei következtek, a magasember a festéből és a triplavonalon túlról is betalált, ráadásul az ASE folyamatosan hibázott támadásban, amit a Honvéd Tanoh Dez 2+1-es akciójával használt ki, így Csirke Ferenc 8 pontos különbségnél kért időt (48-40). A játékrész második felében először Grubor triplája után lépett közelebb a Paks, Eilingsfeld négy büntetője után pedig már csak két pont választotta el a feleket. Az utolsó két perc azonban sokkal jobban sikerült a Honvédnak, Sherman kétszer is betalált kintről, Mijovics pedig középtávolról, ennek köszönhetően 10 pontos előnyből várhatta a negyedik negyedet a hazai csapat. 60-50
 
A záró szakasz is hazai kosárral indult, Mijovics középtávoli dobása révén, Atkinson csak egy büntetőt dobott be, Peringer zsákolt. Edwin hozott két pontot a vonalról a Paksnak, Crawley dolgozott szépen a festékben, a paksi irányító saját rontott dobását tette vissza közelről. Atkinson faultolta Mijovicsot, a hazaiak légiósa mindkét büntetőjét bedobta, egy hazai időkérés után Sherman talált be távolról, így már 17-tel ment a Honvéd (71-54). Atkinson értékesített két büntetőt, aztán egy mezőnykosárral lopta közelebb csapatát, de izgalom nem maradt az utolsó két percre, a hazaiak fontos győzelmet arattak a Ludovika Arénában. 75-65
 
Budapesti Honvéd SE - Atomerőmű SE 75-65 (13-17, 20-16, 27-17, 15-15)
 
Alsóházi rájátszás, 2. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Játékvezetők: Makrai Márton, Pozsonyi László, Sörlei Attila (HOFFMANN Gergely)
 
Honvéd: Mijovics 16/9, Tanoh Dez 11, Sherman 19/9, Crawley 17/3, Peringer 4. Csere: Hajdu -, Reizinger -, Kopácsi 3/3, Demeter 2, Simon K. 3.
 
Paks: Edwin 11, Pajor -, Buckingham 13, Eilingsfeld 11, Atkinson 14. Csere: Taiwo 2, Gulyás M. 3, Frank -, Grubor 11/9.

Vármegyei szövetségek