Tippmix Férfi NB I: Az ASE marad le a rájátszásról
01
Apr
2023
Tippmix Férfi NB I: Az ASE marad le a rájátszásról
2023. április 1.  |  21:00
Magabiztos győzelemmel jutott rájátszásba a Körmend, a Paks lett a 9.
 
Ferencz Csaba hármasával indult a mérkőzés, sokáig egymás után hibáztak a csapatok, Omenaka egy 2+1-et mutatott be. Ferencz egy büntetőt dobott be, Atkinsonnak sikerült megtörnie a paksi jeget két és fél perc után, de Mitchell átdobta őt a túloldalon (9-2). Chambers ziccerével tovább nőtt a hazai előny, Csirke Ferenc nem várt tovább és időt kért. Sokáig 11-2-t mutatott az eredmény jelző, ezt Chambers módosította egy tempóval, Eilingsfeld  zsákolt, ismét Chambers villant, majd Buckingham talált be. Edwards is elsüllyesztett egy középtávolit, Eilingsfeld tett vissza egy támadólepattanót, aztán megtette még egyszer, Cakarun válaszolt. Edwards sarkazott ügyesen addig, amíg üresen nem maradt, Adams lopott labdát és zsákolt, amivel ismét 10 fölé kúszott a differencia. Cakarun verte meg Taiwot egy az egyben, a negyed végén Chambers még bevágott egy triplát, így egy 9-0-ás futással 16-ra növelte előnyét a Körmend. 28-12
 
Edwin ziccerével folytatódott a játék, Frank kiosztását Grubor váltotta három pontra, Takács azonnal visszadobta ezt. Atkinson kosarával zárkózott a Paks, Edwin dobott be két büntetőt, Adams zsákolt nagyot, majd egy hármast is bezúdított (36-21). Edwards triplája után Csirke Ferenc ismét magához szólította övéit, Cakarun egy dobócsel után dobott tempót és már 20 pont volt a két csapat között. Edwin talált be ismét, Mitchell csinált magának szépen helyett és dobott egy duplát. Ferencz dobott szép fadeaway-t, Kovács tett fel egy ziccert, Eilingsfeld dobott be két büntetőt. Mitchell dobott triplát, a félidőben több kosár nem esett, így nagy előnnyel mehetett a szünetre a Körmend. 48-27
 
Atkinson és Buckingham révén gyors hét ponttal indított a Paks, Kocsis Tamás azonnal időt kért. Atkinson verte meg szépen egy az egyben Cakarunt, két és fél perc után megérkeztek a félidő első hazai pontjai, Chambers dobott egy tempót. Mitchell értékesített két büntetőt, Edwin tett fel egy ziccert faulttal együtt, de a plusz egyet kihagyta. Chambers kiosztásából Ferencz dobott egy hármast, Buckingham egy dobócsel után visszadobta ezt (55-41). Mitchell tört be szépen, Edwin talált be a sarokból, Mitchell gólpasszából Cakarun dobott könnyű kettest. Edwin dobott két büntetőt, aztán még kettőt, amivel 10-re csökkent a különbség a felek között. Grubor óriási hármast dobott a sarokból, Edwin szedte vissza saját támadólepattanóját és tett fel egy kettest, 5-re olvadt a hazai előny, Kocsis Tamás ismét időt kért (59-54). Omenaka szakította meg a hazaiak rossz szériáját gyors négy ponttal, így kis levegőhöz jutottak a vasiak a záró etap előtt. 63-54
 
Kovács sportszerűtlenje után Mitchell bedobta a két büntetőt, a paksi játékos a túloldalon javított, Omenaka zsákolta be Chambers alley-oop passzát, majd ő maga szerzett két pontot. Mitchell zsákolt, Eilingsfeld maradt a palánk alatt üresen. Omenaka pontjaira Atkinson felelt, az amerikai aztán egy pontot a vonalon hagyott. Edwards tett fel egy ziccert könnyedén, Eilingsfeld egy-egyezett sikeresen a másik palánknál. Mitchell szórt be egy triplát, megtette ezt Edwin is, Durázi maradt légüres térben a palánk alatt. Edwin mutatott be egy 2+1-es akciót, de az utolsó két percre így is több, mint 10 pontos hazai vezetéssel érkeztünk meg. A Paksban nem maradt már erő a feltámadásra. 82-74
 
Egis Körmend - Atomerőmű SE 82-74 (28-12, 20-15, 15-27, 19-20)
 
Bajnokság, 26. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Benczur Tamás, Györfy Rúben (Dernei Gábor)
 
Körmend: Chambers 13/3, Ferencz 9/6, Mitchell 18/6, Durázi 2, Omenaka 13. Csere: Cakarun 8, Edwards 9/3, Takács 3/3, Adams 7/3, Doktor P. -, Kiss -, Herczeg -.
 
Paks: Edwin 24/6, Frank 2, Buckingham 10/6, Eilingsfeld 12, Atkinson 11. Csere: Grubor 6/6, Kovács Ák. 6, Pajor 3/3, Taiwo -, Gulyás -.
 
 
 
Hozta a Kaposvár elleni meccset a DEAC
 
A rájátszásba-jutásért harcoló DEAC fogadta a Kometa Kaposvári KK-t az élvonal alapszakaszának utolsó, 26. fordulójában.
 
Garamvölgyi hármasa talált célba, Parson és Gabric révén fordított a Kaposvár – utóbbi szintén triplát dobott. Ismét visszavette a kezdeményezést a DEAC, de Paár is elhintett egy hármast, amivel újra a vendégeknél volt az előny; Neuwirth hármasáig (12-10). Ismét egyenlítettek a vendégek, de Mócsán is kintről célzott hibátlanul, amire aztán Gabric reagált szintén egy távolival. Egál lett az első tíz perc: Drenovac hármasával lett 18-18.
 
Három debreceni pontra Hendlein triplája érkezett, Paár pedig már ismét a vendégeknek szerzett vezetést (21-23). A DEAC 26-26-nál érte utol a kaposváriakat, Drenovac hat pontjával ráadásul a vezetést is visszavette (30-26). Scott dobott két triplát két akcióból, amivel lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a házigazda (38-30) – időt kértek a vendégek. Négy kaposvári pont követezett, amire a hazai kispad reagált időkéréssel. Visszajöttek a somogyiak, a DEAC nem tudott ellépni riválisától: 43-40-nél Hughes próbálkozott egy távolival, de nem talált célt, így egykosárnyi maradt a különbség a nagyszünetre.
 
Mócsán közelije indította a második félidőt, majd Garamvölgyi hármasa érkezett, Tóth révén pedig rögtön tíz lett a különbség (50-40). Parsons gól jó plusz büntetős akciója törte meg a vendégek pontcsendjét. Pontatlanabb lett a játék, de nem tudott közelebb kerülni a Kaposvár. Polyák triplájával állt vissza a tízpontos különbség, Mócsán tett még rá kettőt (57-45). Hendlein és Brown szállított öt pontot – előbbi egy hármast, utóbbi egy kettest –, így 57-50-nél, egy hazai időkérés után fordultak a negyed utolsó percére a csapatok. Amely a hazaiaknak sikerült jobban: 62-52-re vezettek.
 
Hendlein triplájával jött tízen belülre a Kaposvár, Scott szintén távolról állította vissza a kétszámjegyű különbséget, sőt dobott még egyet kintről (72-69). Távoli találatokkal próbált meccsben maradni a Kaposvár, de kilenc pontnál közelebb nem fért ellenfeléhez. Scott ismét távolról villant, majd bő másfél perc múlva Taylor is (81-67). Két perc volt ekkor már csak vissza, ez idő alatt pedig nem engedett előnyéből a DEAC, amely végül 83-71-es sikert aratott.
 
Ez a győzelem már a lefújás pillanatában play-off-szereplést ért a debrecenieknek: hiába lett hosszabbítás a Nyíregyháza–Sopron találkozó, azon mérkőzés eredményétől függetlenül a Paksot szorította maga mögé a DEAC a legjobb nyolc között.
 
DEAC – Kometa Kaposvári KK 83-71 (18-18, 25-22, 19-12, 21-19)
 
Bajnokság, 26. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Ádám József, Rácz Zsolt Róbert (Balogh László György)
 
DEAC: Govens -, Mócsán 15/3, Neuwirth 3/3, Garamvölgyi 6/6, Tóth Á. 7. Csere: Drenovac 20/6, Scott 19/15, Taylor 7, Polyák 6/6, Gáspár M. -.
 
KKK: Brown 11/3, Puska B. -, Parsons 11, Gabric 11/9, Hughes 16. Csere: Hendlein 14/12, Paár 8/3, Bogdán -, Krnjajski -.
 
 
 
Simán verte a Szeged az Oroszlányt
 
Az elején magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, Nicholson vezérletével 11-0-ra megléptek a szegediek. Négy és fél percig képtelenek volt a gyűrűbe találni a vendégek, ekkor Carev törte meg a hosszú kosárcsendet. Barnjak kosaraival zárkózott az OSE, ám továbbra is biztosan vezettek a Tisza-partiak. Balogh triplája után 22-13 állt az eredményjelzőn, majd Dimitrijevics duplájával jött közelebb az OSE (22-15).
 
Magához tért a vendég együttes, Barnjak kosarait követően 22-19-re feljöttek. Közelebb azonban nem sikerült kerülniük, mert szegedi részről Nicholson továbbra is jó megoldásokat választott. Sőt, a negyed hajrájára visszaállt a tízpontos különbség, amikor Carter értékesített egy büntetőt. Végül annak köszönhetően sikerült tíz ponton belül zárnia a vendégeknek, hogy Szabadfi hármasa belefért a dudaszó előtt (42-33).
 
Bognár távolija nyitotta a második félidőt, amit Carter toldott meg egy újabb duplával. Ismét hosszabb ideig tartott az OSE kosárcsendje, közel három perc kellett várni arra, amíg Carev betalált. Közelebb azonban nem került a Szeged, mert Persons pontosan célzott távolról. Dimitrijevics ugyan válaszolt rá, ám ezt köveőten Washington két büntetőt és egy triplát is a helyére küldött. Ekkor már 17 ponttal ment a Szedeák. Person újabb hárompontosa után már 62-40-re is vezettek a hazaiak, egyre nagyobbra nyílt az olló. Washington újabb kosarának köszönhetően 22 pont volt a hazaiak előnye a záró tíz perc előtt (70-48).
 
Ahogy azt várni lehetett, innen már nem volt visszaút az OSE-nak. Tekintettel a nagy különbségre, már mindkét oldalon pályára léphettek az addig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok is. Végül 22-vel nyert a Szedeák (85-63).
 
Naturtex-SZTE-Szedeák - MVM-OSE Lions 85-63 (22-15, 20-18, 28-15, 15-15)
 
Bajnokság, 26. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Goda László, Makrai Márton, Balog György Attila (Fekete László)
 
Szeged: Washington 14/3, Polányi 3/3, Carter 7, Nicholson 25/3, Bognár 15/3. Csere: Balogh S. 5/3, Kerpel-Fronius B. -, Person 16/6, Csornai -, Filipovics -.
 
Oroszlány: Dimitrijevics 12/6, Ruják -, Szabadfi 5/3, Calloway 15/9, Krestinin -. Csere: Dorogi -, Werner -, Mucza 2, Barnjak 10, Illés 8/6, Carev 4, Henry 7.
 
 
 
Falco-veréssel zárta az alapszakaszt az Alba
 
Az alapszakasz-helyezések szempontjából már tét nélküli mérkőzésen látogatott a rájátszást biztosan első helyről kezdő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely az alapszakasz-harmadik Arconic-Alba Fehérvárhoz a férfi A-csoport 26. fordulójában.
 
Ford kettesére Brown hármasa érkezett, majd Keller is betalált – előbb akcióból, aztán egy újabb Alba-kosárra válaszolva büntetőkből (4-7). Pongó triplájával érte utol az Alba a Falcót, majd DeCosey révén a vezetést is visszavette (11-9). Rákapcsolt a Falco, egy 1-7-es menet végén időt is kértek a hazaiak – ráadásul Perl a ziccere utáni büntetőt is bedobta (12-17). Hét pontra nőtt a különbség, ahonnan ötre kapaszkodott vissza az Alba, de Sövegjártó triplájával rögtön nyolc lett közte (16-24). Diong jegyzett még egy kettest – 18-24 az első negyed.
 
Barac révén lett nyolc a különbség, 50 másodperc múlva viszont már a Falco kért időt – Pongó és Vojvoda hintett egy-egy hármast, erre reagált a szombathelyi kispad (24-26). Cowels és Vojvoda folytatták a tripla-dobópárbajt, de Pongó is remekelt, ő lépte át elsőként a tízpontos határt. Tartotta kétpontos előnyét a Falco, egészen Vojvoda két büntetőjéig és Pongó akciójáig (36-34). DeCoseyt faultolták egy tripla közben – talált a dobás és a büntető is (40-36). Hat ponttal is ellépett az Alba (44-38), majd Somogyi hármasa alig két perccel a félidő vége előtt érkezett, 47-42-es vezetést ért ez a hazaiaknak. Négy pont maradt meg az iménti ötből: 49-45-tel zárult az első félidő.
 
Diong kosaraival indult a második félidő, 53-45-nél az addigi legnagyobb Alba-vezetést jegyezhettük fel. Keller és Perl kosaraival kapaszkodott a Falco, válaszul Ford dobott triplát. Hat pont körüli előnyét tartotta az Alba, aztán lépésről-lépésre növelte is azt: egy labdaszerzés végén Ford zsákolt – 65-54-nél kért időt a Falco. Beragadt a Szombathely, nagyon pörgött az Alba: Vojvoda triplája után is időt kért Konakov, ekkor már 73-56 állt az eredményjelzőn. Védekezést váltott a Falco, s Perl vezetésével 73-64-re kapaszkodott vissza. Somogyi szerezte vissza saját lepattanóját, visszaállt tíz fölé a különbség. Ezt a negyed végéig meg is őrizte a házigazda: Vojvoda bravúrkosarával zárult ez a tíz perc (79-68).
 
Philmore talált be, ami ismét lendületet adott a hazaiaknak: kis idő múlva a húszpontos különbségért támadhattak, de 89-70-nél Pot dobott egy hármast. Kétperces hazai pontcsend következett, amit Ford távolija zárt le – végül csak kettőt ért a dobás (91-75). Barac vezetésével hat pontot faragott hátrányából a Falco, időt kértek a hazaiak (91-81). Két perccel a vége előtt Cowels célzott pontosan kintről, majd Brown is jegyzett egy hármast a közben már büntetőkből betaláló rivális ellen (95-89). Közelített a Falco, de reális esélye már nem maradt a fordításra: a házigazda Alba 97-91-re nyert.
 
Arconic-Alba Fehérvár – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 97-91 (18-24, 31-21, 30-23, 18-23)
 
Bajnokság, 26. forduló
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Tóth Cecília, Söjtöry Tamás Ferenc (dr. Páli Kálmán)
 
Alba: Pongó 15/9, Somogyi 11/3, DeCosey 17/3, Ford 12/3, Philmore 10. Csere: Vojvoda 15/9, Diong 15, Takács Mi. 2, Takács Ma. -, Szabó Zs. -.
 
Falco: Pot 7/3, Brown 17/9, Kovács B. -, Tiby 10, Keller 6. Csere: Perl 19, Barac 15/3, Cowels 13/9, Sövegjártó 3/3, Krivacevic 1.
 
 
 
Zalaegerszegi győzelemmel zárta az alapszakaszt a Kecskemét
 
Karahodzsics kosárral kezdődött a találkozó, Polster dobott egy hármast válaszul, Klobucar kosara után ismét a magyar játékos köszönt be, ezúttal egy duplával. A vendégek ismét átvették a vezetést, Osztojics egy büntetőt dobott csak be, Kiss közelről volt eredményes (6-8). Hosszú kosárcsend után Klobucar is egy büntetőt értékesített, ezt a mintát Karahodzsics folytatta. Mindkét csapat botrányosan dobott a mezőnyből Smith 3 perc után törte meg a zalaegerszegi jeget. Az utolsó két perc valamivel a hazaiaknak sikerült jobban, így egy negyed után egy ponttal vezettek. 12-11
 
Fazekas kosárral folytatódott a játék, Osztojics dobott egy duplát, aztán Boriszov és Towns is betalált kintről, O’Reilly közöttük dobott egy középtávolit. Townes egy pontot a vonalon hagyott, O’Reilly és Kiss váltott kosarat, Trice triplájával egy pontra jött fel a ZTE (21-22). Kiss középtávolról is betalált, Trice pedig ismét távolról, Dramicsanin is megszerezte első pontjait. Klobucar kosarára Smith válaszolt, Dramicsanin sorozatos pontjaival meglépett a KTE hét pontra. A félidő utolsó percét 4-3-ra nyerte a Kecskemét Klobucar és Karahodzsicsnak köszönhetően, így a félidőre nyolc pontos előnnyel vonultak a vendégek. 29-37
 
A második félidő elején Keller dobott be két büntetőt, Wittman szórt be egy hármast, Osztojics és O’Reilly kosaraival zárkóztak a zalaiak. Trice megint betalált távolról, megtette ezt Wittmann is, a rutinos játékos Osztojics kettesére is válaszolt (41-45). Smith kettő plusz egyet mutatott be, Keller révén pedig már a ZTE vezetett, de csak ideiglenesen köszönhetően egy vendég hármasnak. Rakicsevics egyenlített, majd újabb két pontjával juttatta vezetéshez csapatát, Smith zsákolt a KTE pedig időt kért (52-48). Az utolsó két perc ismét a Kecskemétnek sikerült jobban, 7-2-vel zárták ezt az etapot, így egy pont megmaradt az előnyükből. 54-55
 
O’Reilly dobott nehéz kosarat, Wittmann tört be szépen, Smith dobott be két büntetőt, Townes pedig egy ziccert. Kucsera zsákolt nagyot, Smith válaszolt, Rakicsevics pedig középtávolról célzott hibátlanul, ráadásul két büntetőt is mellé rakott. Klobucar hozta vissza egy pontra a Kecskemétet, Smith egy pontot a vonalon hagyott, Rakicsevics hármasával már öt pont volt a ZTE előnye (68-63). Karahodzsics és Townes kiegyenlített, így az utolsó két percre egállal érkeztünk. Kucsera szórt be egy nagy triplát másfél perccel a vége előtt és mint kiderült ez volt a meccsnyerő dobás, a KTE nyert, így a Paks szorult ki a rájátszásból. 68-71
 
Zalakerámia ZTE KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 68-71 (12-11, 17-26, 25-18, 14-16)
 
Bajnokság, 26. forduló
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Farkas Gábor, Minár László Balázs, Kovács Nimród János (Forrai Sámuel)
 
Zalaegerszeg: Trice 9/9, O'Reilly 10, Polster 5/3, Smith 14, Osztojics 10/3. Csere: Németh Á. -, Keller I. 6, Zsíros -, Csuti -, Rakicsevics 14/6.
 
Kecskemét: Townes 9/6, Boriszov 6/6, Klobucar 11, Fazekas 2, Karahodzsics 17. Csere: Wittmann 10/6, Kucsera 8/6, Kiss 6, Dramicsanin 7, Ivkovics -.
 
 
 
Könnyed győzelemmel zárta az alapszakaszt az Olajbányász
 
Az alapszakasz zárófordulójában Szolnokon csapott össze a két legeredményesebb, ma is létező magyar férfi kosárlabdaklub. A fővárosi odavágón, decemberben a piros-fehérek közel álltak a bravúrhoz, végül 65-72-es szolnoki siker született – ezúttal a Honvéd számára inkább a tisztes helytállás lehetett reális cél, mert Völgyi mellett Simon és Tanoh Dez sem tudta vállalni a játékot. 2001 óta először játszott tétmérkőzést a rekordbajnok a Tiszaligetben, ám jelenleg a ’90-es évek legendás rangadóival ellentétben más célokért küzdenek a csapatok.
 
Ezt bizonyítandó, Szubotics vezérletével villámrajtot vett az Olaj, két és fél perc után úgy állt 9-0 a táblán, hogy a fővárosiak még lepattanót sem szedtek. Baksa időkérését követően Mijovics szerezte az első Honvéd-kosarat, amit Kopácsi egy büntetővel toldott meg, a túloldalon Lukács dobott ziccert (11-3). Egy gyors támadás végén Révész ugrasztotta meg Peringert, majd faulttal együtt pöccintette a gyűrűbe a labdát, Durham a büntetővonalról és akcióból is eredményes volt, a túloldalon Sherman szerzett négy pontot (20-7). Gavin egy saroktriplával jelentkezett, Mijovics válaszolt egy üres ziccerrel, majd két szabaddobást is a helyére küldött. Gavin a túlsó sarkot is belőtte, de az utolsó szó a negyedben Reizingeré volt, aki a dudaszó pillanatában kiharcolt két büntetőt, melyeket értékesített is (28-13).
 
Gavin ott folytatta, ahol a kisszünet előtt abbahagyta, harmadik hármasa után Révésznek osztott ki egy gólpasszt. A magyar magasember nagyon élt a festékben, igaz, Peringer is zsákolt egyet (35-15). Két U20-as is megszerezte első pontjait, Gilszki a periméterről, Hajdu közelről. Révész harcolt ki sportszerűtlen faultot, amelyből négy pontot szerzett az Olajbányász, majd egy nagy rohanás végén Mijovicsot is sportszerűtlenül állították meg a hazaiak. Az egypontosok mellett Kopácsi triplája is behullott, a szerb légiós floateréhez hasonlóan, melyet követően Potocsnik szólította magához övéit. Lukács tört meg egy kisebb gólcsendet, Sherman és Rudner is hárommal növelte csapata pontszámát (47-27). Crawley zsinórban öt fővárosi pontot vállalt, szolnoki részről a negyed hajrájában Durham dupláját leszámítva minden kimaradt, ennek ellenére kényelmes előnnyel vonulhatott pihenőre az Olajbányász (49-32).
 
Az első két játékrészhez hasonlóan a harmadik is szolnoki rohammal indult: Williamson még egy dobócsellel közelebb csalta magát a gyűrűhöz, de aztán Rudner, Pongó és Barnes is a hazai kispad elől dobott saroktriplát (60-32). Peringer vetett véget a hazaiak futását egy zsákolással, de ez sem segített a vendégeken: a piros-feketék jöttek ki jobban a mérkőzés nagy iramú, sok hibával tarkított petiódusából, Rudner újabb trojkája és Lukács könnyű ziccere után Szubotics büntetőjével elérte a harminc pontot a különbség (66-36). Ismét Peringer lépett elő a piros-fehérek közül: centergól dobott tisztán és faulttal együtt, majd egy egykezes zsákolást is bemutatott (68-43). Szubotics kettese után Durham lopott labdát, két büntető lett a jutalma, Lukács jó ütemű belépése kettő plusz egy pontot ért a házigazdáknak, a negyed zárásaként pedig Williamson hintett be egy hármast (78-43).
 
A záró felvonásra fordulva sem adta fel a harcot a Baksa-legénység, amit Demeter két triplája és ziccere mellett egy újabb Peringer-féle egykezes húzás jelzett, a szolnoki játékosok a találkozó ezen időszakában többnyire tisztánál tisztább helyzetben is passzoltak, ami látványos, de zömmel sikertelen akciókat eredményezett – Mijovics és Sherman is hármassal büntetett (82-59). A hajrában már csak a különbség mértéke volt kérdéses, a hazai drukkerek Sebők betörését, a vendégek Tarján faulttal együtt értékesített közelijének örülhettek, a végeredményt Vincze állította be távolról.
 
A tavalyi ezüstérmes Szolnok 20 győzelemmel és 6 vereséggel a 2. helyen zárta az alapszakaszt, míg az élvonalba huszonegy év után visszatérő Honvéd 6-20-as mutatóval az utolsó előtti, 13. pozícióban fejezte be a bajnokság első szakaszát.
 
Szolnoki Olajbányász - Budapesti Honvéd SE 91-69 (28-13, 21-19, 29-11, 13-26)
 
Bajnokság, 26. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Tőzsér Dénes Kelemen, Lengyel Ádám József, Szilágyi Bálint (Bodrogváry Iván József)
 
Szolnok: Durham 10, Lukács 17, Barnes 9/6, Szubotics 8, Williamson 7/3. Cs: Révész 8/3, Sebők 2, Gilszki 4/3, Vincze 3/3, Gavin 11/9, Rudner 9/9, Pongó 3/3.
 
Honvéd: Kopácsi 4/3, Sherman 12/6, Mijovics 14/3, Crawley 9, Peringer 13. Cs: Tarján 3, Reizinger 4, Hajdu 5/3, Demeter 5/3, Vámos -, Rédei -, Csomós -.
 
 
 
Hosszabbítás után nyert a Sopron Nyíregyházán
 
5-0-val kezdte a mérkőzést a Sopron, Jones dobott triplát az első támadásból, majd Durham talált be közelről. Nyíregyházi oldalról Kiss triplája ért célba, így 3-5-re sikerült szépíteni. Három és fél perc elteltével Joseph hármasát követően már 4-10 állt az eredményjelzőn. Kone két duplájával zárkózott a HÜBNER, majd Pipiras kosara után egyenlítettek a hazaiak. Joseph és Barnett kosarai révén továbbra is a vendégeknél volt a vezetés. Jones duplája célba ért, ám az utolsó támadásból Fazekas távolról még betalált (15-18).
 
Hasonló mederben zajlott a találkozó második negyede is, egyik csapatnak sem sikerült megtalálnia a legjobb dobóformáját. A Sopron tartott előrébb, ám Perry hármasával 22-23-nál feljöttek egy pontra a hazaiak. 22-23 után azonban ismét egy vendég kosár érkezett, így átvennie a vezetést továbbra sem sikerült Darko Radulovics csapatának. Fél perccel a félidő vége előtt Jones hármasa már kilencpontos vendég vezetést jelentett, így nagyon kellett a hazaiaknak, hogy Perry kosara az utolsó pillanatban célba érjen (34-41).
 
Jones duplájával indult a második félidő, majd Kone és Perry révén a hazaiak produkáltak 7-0-s sorozatot. Felváltva találtak be a csapatok, így legalább egy kosárnyi különbség folyamatosan megvolt a vendégek javára. A nagyszerűen lepattanózó Kone közelije révén 54-54-nél utolérte a Nyíregyháza a Sopront, ám a vendégek részéről White még betalált távolról (54-57).
 
Két percet sem kellett várni, Kass hárompontosát követően újra egál lett a meccs. 59-59 után Durham egy büntetőt küldött csak a helyére, míg a túloldalon Kone mindkettőt értékesítette, így 61-60-ra már a hazaiak vezettek. Idegesek voltak a csapatok, mindkét oldalon sok volt a hiba támadásban. A 36. percben Perry triplája után 64-62-re módosult az eredmény. A soproniak elhibázták az ellentámadást, így a 38. percben Perry és Kone egy-egy újabb dupláját követően már a hazaiaknak állt a zászló. Valerio-Bodon és Jones révén azonban visszajött a Sopron egy pontra, majd Joseph duplájának köszönhetően a vezetést is átvette. A túloldalon Kone csak egy büntetőt dobott be, így következhetett a hosszabbítás (69-69).
 
Nem változott a játék képe a találkozó első ráadásában. A Sopron tartott előrébb pár ponttal, ám a 44. percben Bazsó 74-74-nél kiegyenlített. Volt azonban rá válasza a vendégeknek, Jones duplájával és Molnár büntetőivel négy ponttal megléptek. Perry azonban két akcióból újra egállá tette a meccset, White triplája pedig már nem ért célba (78-78).
 
A második hosszabbításban azonban már csak a Sopron volt a pályán. Nem könnyítette a hazaiak dolgát, hogy a 20 pontig és 21 lepattanóig jutó Kone kipontozódott. Ezt kihasználták a vendégek, és a 48. percben 78-86-nál már érződött, hogy megvan számukra a meccs. Végül a vártnál jóval nehezebben, hat ponttal nyert a Sopron, és ezzel megtartotta ötödik helyét a tabellán (84-90).
 
HÜBNER Nyíregyháza BS - Sopron KC 84-90 (15-18, 19-23, 20-16, 15-12, 9-9, 6-12) - kétszeri hosszabbítás után
 
Bajnokság, 26. forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
Játékvezetők: Nagy Viktor, Frányó Péter, Fodor Attila (dr. Gincsai János Péter)
 
Nyíregyháza: Perry 30/9, Kiss B. 3/3, Bazsó 5/3, Pipiras 10, Kone 20. Csere: Fazekas 11/3, Szobi -, Tóth G. -, Kass 5/3, Bonifert -.
 
Sopron: Joseph 19/3, A. Jones 25/9, Valerio-Bodon 4, Barnett 11, J. Durham 9. Csere: Molnár M. 11, White 9/3, Takács N. -, Sitku 2, Supola -.

Vármegyei szövetségek