Tippmix Női NB I: Győri győzelem a BKG ellen
18
Mar
2023
Tippmix Női NB I: Győri győzelem a BKG ellen
2023. március 18.  |  20:00

A bajnokság 14. fordulójából pótolt összecsapáson a SERCO UNI Győr 86-40-re verte a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklóst.

Az Euroliga negyeddöntője miatt megüresedett hétvége lehetőséget kínált egy korábban elhalasztott találkozó pótlására. A december utolsó napjaiba, a 14. fordulóba kiírt Győr-BKG összecsapást játszották le szombaton a csapatok. A napokban vált hivatalossá, hogy Beatrice Mompremier számára véget ért az idény, így a Magyar Kupa múlt pénteki bronzcsatájához hasonlóan már nélküle állt fel Cziczás László együttese. A BKG nem juthat a rájátszásba, viszont a Győr számára Mompremier nélkül is kötelező volt a siker, hiszen rendkívül kiélezett a verseny az alapszakasz második helyéért. Érdekességekből tehát nem volt hiány és ennek megfelelően kifejezetten fordulatos negyeddel indult a mérkőzés. Aaryn Ellenberg és Takács Dorina kosárváltása vezette fel az első szakaszt. Fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Láthattunk két-két szép triplát Török Ágitól és Raina Perez-től. A Győr 9-9 után 15-9-re megugrott, majd innen 9-0-val 18-15-re fordított a BKG. Az első szakaszt végül Varga Zsófia és Szabina Oroszova találatai zárták, amivel 19-18-ra mégis a hazaiak vezettek.

A második negyed elején Bach Bogi és Szabina Oroszova növelte a győri előnyt. 23-18-nál már a házigazda volt 8-0-ban. Takács Dorina törte meg a BKG kosárcsendjét, de erre újabb öt győri pont érkezett válaszul. Lassan, de biztosan nyílt az olló és közeledett a lélektani 10 pontos különbség. Ezt végül a második szakasz közepén Aaryn Ellenberg triplája és Dombai Réka duplája után alakította ki a Győr 33-22-nél. Becsülettel hajtott a BKG. Ama Degbeon, illetve Dominique McBryde révén 33-26-ra visszajöttek Gedei Tibor tanítványai. A félidőt viszont 6-0-val zárta a Győr és így 39-26-nál kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége. A harmadik negyed Nagy Dóra és Dominique McBryde kosárváltásával indult, majd ismét elkezdte növelni előnyét a házigazda. Három perc telt el, amikor Bach Bogi triplája után 50-28-nál először lépte át a 20 pontot a különbség. Ama Degbeon hármasával szépített a BKG, de nem sokkal később Peyton Williams, majd Nagy Dóra is betalált távolról.

A harmadik szakasz hajrájában már a 30 pontos előnyért támadhatott a Győr. A negyedet végül Weninger Virág büntetője zárta, amivel 62-33-ra alakult az eredmény. Sok adatot lehetne kiemelni a statisztikából, de talán a legérdekesebb az, hogy a Győrnek 8, a BKG-nak 19 eladott labdája volt a harmadik etap végén. Amíg a vendégek az első szakaszban 18, a másodikban és a harmadikban összesen 15 pontot szereztek. A játék képe az utolsó 10 percre sem változott. Jó ritmust diktált a Győr. Cziczás László és stábja bő rotációt alkalmazott. A teljes mérkőzést nézve Török Ágit leszámítva 22 percnél többet senki nem töltött a pályán. Az utolsó öt percben már Rozmán Lilla és Baffy Fanni is bizonyíthatott, akik motiváltan és jól szálltak be. A BKG-nál is lehetőséget kapott Duka Lili, Andi Hanna és Gróf Júlia. Végül 19-4-re nyerte a házigazda a záró szakaszt és így alakult ki a 86-40-es végeredmény.


SERCO UNI Győr - BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 86-40 (19-18, 20-8, 23-7, 24-7)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 14. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Földesi Ádám, Horváth Alajos, Szalai Zsolt (Németh Csaba János)

SERCO UNI-Győr: Ellenberg 10/3, Dubei 6, Török 10/6, Dombai 8, Williams 10/3. Csere: Varga 10, Rozmán 3/3, Nagy 9/3, Weninger 5/3, Oroszova 4, Baffy 6/6, Bach 5/3.

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós : Perez 6/6, Vári 2, Takács 6, McBryde 8, Degbeon 9/3. Csere: Duka, Aldazabal 5, Szabó, Zsámár 3/3, Gróf 1, Andi.

Vármegyei szövetségek